Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BEŞ DAKİKA İYİ DÜŞÜN; BEŞ YIL PİŞMAN OLMA !!!

İddialı projeleriyle adından oldukça fazla söz ettirdikten sonra Soğanlı Mahallesinde muhtar adayı olan Sayın Bayram Taşdemir ile güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2019 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2019 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BEŞ DAKİKA İYİ DÜŞÜN; BEŞ YIL PİŞMAN OLMA !!!

Öncelikle Bayram Bey sizi tanıyabilir miyiz?Sonrasında sizi Soğanlı Mahallesi'nde Muhtar adayı olmanıza hangi sebepler etken olduğu hakkında bizleri bilgilendirirsenizsevinirim?

    ----Elbette, memnuniyetle . Röportajımıza başlamadan öncelikle bizlere  böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi’ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Ben Bayram Taşdemir , Soğanlı Mahallesi muhtar adayıyım.  1962 yılında Mustafakemalpaşa’da doğdum .   1978 yılından bugüne Soğanlı Mahallesi'nde ikamet etmekteyim.  Mahallemizin dertlerini sıkıntılarını biliyoruz, bu sıkıntıları her gün bizlerde burada yaşıyoruz, mahallenin en eskilerinden olduk iyice. Daha önceleri Kanalboyu’nda konfeksiyonculuk yaptım,  sonrasında bir süre çalıştıktan sonra Muradiye Devlet Hastanesi’nden emekli oldum.  Şu anda da mahallemizin hizmetkar olmak için yola çıktık.

    İkinci sorunuza gelecek olursam;   Şimdiye kadarki muhtar  arkadaşlarımız iyi arkadaşlardı, ama tabi bizde  daha başka, daha değişik hizmetler sunmak amacıyla aday olduk. Mahallemizde  acil olarak yapılması gerekenlerden bahsedecek olursam;  Postanemiz  Alemdar Mahallesi'ne taşındı, tabi  mahallemizin oldukça yoğun bir nüfusu  olduğu için herkes en ufak işinde dahi oraya gitmek zorunda kalıyor. Mahallemize  postanemizin  tekrardan geri dönmesi için çaba sarf edeceğiz. Bunun yanı sıra kentsel dönüşümde de bazı sıkıntılar yaşandı anlaşmalar olmadı. Örnek verecek olursam binalar eski , yeni hesabına gittiler ,fiyatlandırmada sıkıntı oldu. Böylelikle uzun yıllardır mahallemizde ikamet eden Mahalle sakinlerimiz muzdarip oldular. Biz de elimizden geldiğince bu sıkıntıları gidermek için girişimlerde bulunacağız. Bizim mahallemizde kentsel dönüşüm ile yapılmış olan sitelerin oraya, pazar yerinin orada güzel bir alanımız var mahallemizde otopark sorunu olduğu için oraya  otopark yapmayı düşünüyoruz. Altı otopark ,üstü kafeterya olabilir böylelikle mahallemize güzel bir sosyal tesis kazandırma projemiz bulunmakta. Bursaray istasyonundan direkt , Ring olarak çalışacak Kanalboyu  ,  Botanik Park  sonrasında Soğanlı Mahallesi ve oradan tekrardan Nilüfer Caddesi'nden yukarıya doğru çıkarak  Bursaray istasyonuna bağlanacak  bir Ring  sistemi ,  bu Ring  sistemi gerçekten de mahallemiz için mahallemizin ulaşımı için çok güzel olacağı kanaatindeyim. Bu çalışmada projelerimiz içerisinde bulunmakta. Kanalboyu dolmuşlarının aşağıdaki Meşeli Camii’ne , Soğanlı’dakilerin de mezarlığın oradaki Yavuz Sultan Selim Camii’nin oraya gitmeleri ile ilgili talepte bulunacağız. Böylelikle her iki tarafında gönlünün olması için her türlü girişimde bulunacağız.

    Bunun yanı sıra  Botanikaltı  dediğimiz bölgede maalesef doğalgazımız yok.  . Sağolsun Belediyemiz   doğalgaz verileceğini açıkladı,  oradaki doğalgaz sorunu da böylelikle çözülmüş olacak, birkaç sokakta daha asfaltlanmamış sokaklar var  o bölgede onların da halledeceğimizi söylemek istiyorum. O bölgenin en önemli sıkıntısı doğalgaz ve bun  sorunun giderileceği ile ilgili açıklamalar yapıldı bu açıklamalarında hayata geçmesini bekliyoruz.

Peki sayınmuhtar adayım ekibinizde kimler var?Bizlere tanıtır mısınız?

  --- Elbette, Ahmet Ateş kardeşimiz var,  Mustafakemalpaşa, Karaköylü ,sonra yine 50 yıldır Soğanlı’da ikamet eden Ethem Ay kardeşimiz var, sonrasında Mustafa Erden, Erol Savaşeri, Recep Sevim, Kaya Ali Bay, İbrahim Özalp  kardeşlerimiz de bizleri bu mücadelede yalnız bırakmayacaklar , ekip olarak hep birlikte elimizden geldiğince halkımıza en iyi hizmeti sunmak için geliyoruz.

OTURMAK İÇİN DEĞİL ,ÇALIŞMAK İÇİN GELİYORUZ...

Sayın muhtar adayım muhtarolmanız durumunda 1 Nisan'dan itibaren Soğanlı Mahallesi'nde neler değişecek?

   ---İlk olarak değişecek şey , 1 Nisan'dan itibaren vatandaşla iç içe olmak diyebilirim. Mahalle sakinlerimizin hastalıklarında, sağlıklarında ,iyi günlerinde, kötü günlerinde her zaman yanlarında olacağız. 7/24 daima onlarla  olacağız . Gündüz Muhtarlıkta , gece telefonlarımızla her zaman onların yanındayız . Mesela verilmiş olan dilekçeler hem Muhtar imzalı hem aza imzalı olacak ve o  bölgenin Camisi'nde ,çay ocağında, derneğinde cama asılarak halk  bilgilendirilecek.  Bunun yanı sıra, yeni kentsel dönüşüm için belediyeden görevli getirilerek halkı  bilgilendirme  amaçlı toplantılarımız  olacak. Diğer bir çalışmamız ise bu bölgede 9- 10  camimiz  var, bugün bir camiye ,yarın diğer camiye gidilerek orada hem esnaflarla Mahalle sakinlerimiz ile   selamlaşmak  hem de onların  dertlerini dinlemek amaçlı bu tür ziyaretlerimiz olacak .  Bu projeyi mutlaka hayata geçireceğiz Böylelikle her zaman halkın içinde olacağız. Halkımızdan manşette de söylemiş olduğunuz gibi 5 dakika iyi düşünmelerini ,  ona göre karar vermelerini  5 yıl Pişman olmamak için doğru adayı görevlendirmelerini  onlardan rica ediyorum  . Biz  ekibimizle birlikte bütün aza kardeşlerimizle onlara en iyi hizmeti sunmak için aday olduğumuzu söylemek istiyorum diyerek sözlerini tamamladı.

    Birbirinden güzel projeleri ve ekibiyle Soğanlı Mahallesi'nde güzel bir sinerji ortaya çıkartmış olan muhtar adayı Sayın Bayram Taşdemir’e  bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve hedeflerinde başarılar diliyoruz.

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.