Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Mustafa Ocak gündemi değerlendirdi

Berberler Odası Başkanı Mustafa Ocak, gündeme ve salgın sürecine dair konuları Bursa Haber Gazetesi’ne anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2020 23:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2020 23:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Mustafa Ocak gündemi değerlendirdi

BESOB’ta bulunan eğitim salonunda saç bakımından tutun da, güzellik uzmanlığına kadar pek çok eğitimin verildiği ve sınavların yapıldığını açıklayan Mustafa Ocak, 1 yılda 400 kişiye eğitim verildiğini ve 300 sınav yapıldığını söyledi. Şu anda pandemi süreci dolayısıyla uzaktan eğitim verdiklerini ve eğer şartlar uygun olursa ocak ayında eğitimlere tekrar devam edeceklerini belirten Berberler Odası Başkanı Mustafa Ocak, şubat ayında da mesleki yeterlilik sınavı yapılacağını duyurdu.

YARIŞMADA ONLİNE JÜRİ DE OLACAK

2021 yılında yapılması planlanan yarışmada Bursa ve ilçelerinden katılımın yoğun olmasını beklediğini belirten Mustafa Ocak, aynı zamanda hem salonda jüri olacağını hem de online jüri olacağını ifade etti. Ayrıca dereceye girenlere milli takıma girmelerini teklif edeceklerini belirten Başkan Ocak, bu yarışmanın 2 kademe olacağını ve ustaların profesyonel kademede kafaların ise amatör kademede yarışacaklarını ifade etti.

ESNAFA ERZAK YARDIMI

Özellikle pandemi sürecinde sıkıntı yaşayan esnafa yönetimi ile birlikte destek verdiklerini belirten Ocak, 550 kişiye kapı kapı dolaşıp erzak yardımı yaptıklarını söyledi. Ayrıca bu süreçte bütçeden 350 bin TL’lik aidat desteği sunduklarını belirten Mustafa ocak, yönetim ile birlikte iyi günde kötü günde üyelerinin yanında olduklarını söyledi.

ESNAF BEKLENTİ İÇİNDE

“Pandemi sürecinde hizmet sektöründe olduğu gibi direkt bizi de etkiledi” diyen Başkan Mustafa Ocak, “İş yerlerimiz kapandı. Esnafımız ciddi anlamda ekonomik kriz yaşadı. Yetkililerden KDV oranın yüzde 1’e inmesini istedik fakat yüzde 8 e indi ve bu süreçte biz hibe beklerken esnafa borç verildi. Zaten şu an çalışma oranı yüzde 30’a kadar düştü. Yetkililerden destek bekliyoruz. Bu arada iş güvenliği kuralının 2022 yılına ertelenmesini bekliyoruz. Sayın Hakan Çavuşoğlu ile görüştüm ve taleplerimizi belirttim. Bu arada esnafa 5 milyon TL bütçe ayırdığını söyleyen Sayın Çavuşoğlu’na teşekkür ederim” dedi.

MERDİVEN ALTI ÇALIŞMALAR BAŞLAR

Berber salonlarının kapanması durumunda merdiven altı hizmetlerin verileceğini belirten Ocak şunları söyledi: “Hijyen anlamında çok kötü sonuçlar doğurur. Şu anda bizler tüm hijyen kurallarına uygun çalışmalar yapıyoruz. Saatte bir randevu alarak müşteri kabul ediyoruz. Dükkanların açık kalması halk sağlığı için daha da önem kazanıyor.”

HAKSIZ REKABETE 14 DAVA

Şu ana kadar haksız rekabete karşı 14 dava açtıklarını belirten Mustafa Ocak, bu davaların 4 tanesini kazandıklarını belirtti. Camlara fiyat yazılmaması konusunda esnafı uyardıklarını da ifade eden Başkan Ocak, “Herkesin şeffaf ve dürüst çalışması gerekiyor. Haksız rekabete yol açmamaları lazım. Ayrıca yeni dönemde Sağlık Bakanlığı’nın isteği üzerine BKGM devrini başlıyor. Uykuma üzerinden müşteri kabul edeceğiz. Bundan böyle müşterilerden HES kodu istenilecek. Müşteri puanı bölümü ile de puanlama yapılacak gerekli bilgi için esnafın BKGM uygulamasını indirmesi gerekiyor” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.