Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BAŞARILI İŞ ADAMI BAŞARILI YAZAR: ÖZKAN İRMAN

Minteks Yönetim Kurulu Başkanı ve başarılı Yazar Özkan İrman’a Minteks’ de misafir olduk. Hayatının önemli bir anısı olan mezeci çırağı konusunu kitap haline getirerek yazarlığa başlayan Özkan İrman bugüne kadar yaklaşık 35 kitap yazdı.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2022 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2022 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BAŞARILI İŞ ADAMI BAŞARILI YAZAR: ÖZKAN İRMAN

HABER: Aysun Şahin Karakuş – Cevdet Yıldız

ÖZKAN İRMAN’I TANIYALIM

1964 yılında Bursa'da doğan Özkan İrman, ilk ve ortaokulu Hamzabey ve Muradiye, liseyi Tophane Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü’nde okudu. Vasıfsız işlerde geçen kısa bir çalışma süresinin ardından kazandığı Dokuz Eylül Üniversitesi’nden, 1986 yılında İşletme Bölümü mezunu olarak hayata atıldı. 1988-1994 yılları arasında havlu sektöründe çalışırken, 1994 yılında kendi markasını yaratma hayaliyle Minteks'i kurdu. Havlu satışı ile başladığı işletmesini, yirmi dokuz yılda yeniliğe ve kaliteye verdiği önemle ev tekstili sektöründe bir marka haline getirerek, dünyanın birçok noktasında tüketicisiyle buluşturmayı başardı. Şuana kadar 35 kitaba imzasını attı. Gözünün gördüğünü, yüreğinin hissettiğini hep kayıt eden İrman’ın kitaplarındaki hikâyelerde, Bursa gibi pazarlama yaptığı yıllarda sıkça ziyaret ettiği ve etkilendiği Adana da, yaşamsal ve kültürel dokusuyla önemli bir yer tutar. “Mezeci Çırağı-Pirinç Hanı”, “Ortak Hadi Gel Batalım”, “Ya Patron Duyarsa-WearegoingtoFinland”, “Sizin Çentiğiniz Var mı?”, “Kafamın Tasını Attıran Şeyler”, “Gül Ağacı, Gül Beni”, “Sosyal Medya Cinayetleri”, “Mor Yazma’m”, “SİN-AbdülrahimAndejani-Kabe’nin Komşusu”, “Ser” ve “Yamyam Avcısı” ve “Serçelere Bölünmüş Pencerem” adı  ve diğer yazdığı kitaplarla  35 kitabı bulunmaktadır. Okul arkadaşı Selvinaz Hanım ile evlidir ve 4 çocuk babasıdır.                                                

KİTAPLARIMI ÇOCUĞUM GİBİ SEVERİM

Kitaplarımı büyük bir aşkla yazıyorum kitaplarımın konusu gerçek hayattan esinlenerek yazıyorum benim kitap yazarlığım ilk okul çağlarına dayanır ilkokulda yazdığım kompozisyonda öğretmenim beni başarılı bulmuştu o günlerden başlayan kitap yazma merakımı hayatımın önemli anısı olan mezeci çırağı konusuyla ilk kitabımı yazdım ve bu kitap konusu bir filim oldu kitaplarımın ismini çocuğa koyduğumuz isim gibi dolasıyla ben kitaplarımı çocuğumu sever gibi severim.                                                                                                                                                   

Öyle ki bazen özlediğim zaman kitaplarımı alır sever okurum ben sabahları 6 ile 8 arası yazarım ve kitap yazmak beni dinlendiriyor ve güne zihin de başlamamı sağlıyor.

SOSYAL FAALİYETLERE DUYARSIZ KALAMADIM

Sanata Spora Tiyatroya hem destek vermeye çalıştım çünkü sanatı sporu ve tiyatroyu çok seviyorum. Öncelikle ticaretin ve hayatın ortasında fayda sağlamayı Kendime prensip edindim dolasıyla sosyal faaliyetlere faydalı olmaya çalıştım özellikle bir çok tiyatroya sponsor olarak Bursa ya getirdik izleyiciyle buluşturduk amatör spora da zaman zaman katkı koydum çünkü bende yıllarca futbol oynadım dolasıyla hem çok sevdiğim için hem de fayda  sağlamak için sosyal faaliyetlere duyarsız kalamadım.   Düşünseniz ya hayat dan sanatı sporu müziği çıkansanız geriye ne kalır ben ömrüm boyunca da gücüm yettikçe sanata spora ve tiyatroya destek olmaya çalışacağım.

DÜNYA MARKASI MİNTEKS'İ TANIYALIM

Kurucumuz: Özkan İrman Minteks’in hikayesini şöyle anlatıyor…

Çalıştığım havlu sektöründe hep kendi markamı yaratmanın hayalini kurdum ve 1994 yılında ufak bir dükkânda başlayan maceramı bugün yeniliğe ve kaliteye önem veren büyük bir şirket haline getirdim. En önemli kilometre taşlarımızı tarihçemizden okuyabilirsiniz.

Ancak markamızın isminin doğuş hikâyesini ayrıca paylaşmak isterim:

1994 yılının Nisan ayında, tam 27 isim buldum yeni kuracağımız şirketimize…

İsimler özel ve tüzel kişiliklerin bir anlamda kaderidir; kelebek gibi uçar ve üstüne konar. MİNTEKS de öyle oldu…

Aslında ilk önce üreteceğimiz havlulara bir marka ismi gerekiyordu. Herkes çabucak kavrasın, benimsesin diye evrensel bir isim olsun istedim. Müzik terimleri en doğru adresti. Birçok terim içinde “Minör” ilgimi çekti. İsmimin baş harfindeki “Ö” minör içinden adeta bana gülümsüyordu. Ama Minör olsa Majör yalnız kalırdı. Onu boynu bükük bırakamazdım. İşte şimdi birçok markamıza da temel olan “MİNÖR&MAJÖR” markası böyle doğdu.

Marka başka şirket ismi başkaydı. Ardı ardına yazdığım ve Minör’den türettiğim birçok seçenek arasından sadece MİNTEKS tescil aldı ve şirketimizin ismi oldu.

Çeyrek asırlık başarı hikayesinin arkasında aile olmanın gücü yatıyor….

Hayat bana en değerli zenginliğin aile olduğunu öğretti.

Diğer tüm başarılar iyi bir aile yoksa solda sıfır kalır…

1994'den bu yana Bursa'da dokuyoruz, dünyaya dokunuyoruz

İzmir Yolu 4.km’de 170 m2 bir dükkânda ticari faaliyetimize ev tekstili, iç ve dış giyim parti malları satarak başladık.

Yeni kurulan her şirket gibi sermayemiz yoktu. Ev tekstili sektöründe, en büyük sermayemizin piyasa kredisi ve itibar olduğunu zamanla anladık.

Çok çalışarak ve müşteri ziyaretleri yaparak 1994 yılında var olan ekonomik krizi avantaja çevirmeyi başardık.

Kurulduğumuz ilk yıl Türkiye’nin uluslararası ihtisas fuarı olan Evteks fuarına, tek havlu firması olarak katıldık.                                                                                                                   

 Bugün ortaya gurur duyduğumuz Bursa’mızın dünya markası Minteks markası çıktı ve bununla da gurur duyuyorum bu yolda bana destek olan özellikle sevgili eşim ailem ve iş ortaklarıma da çok teşekkür derim dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.