Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BAŞARILI VE RENKLİ BİR HAYAT

Bursa’nın saygıdeğer iş adamlarından Ali Bocan, Bursa Haber Gazetesi’ne gündemi değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2020 00:04
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2020 00:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BAŞARILI VE RENKLİ BİR HAYAT

HABER: Aysun Şahin Karakuş - Cevdet Yıldız

ALİ BOCAN KİMDİR?

Balkan Göçmeni bir ailenin çocuğu olan Bocan, 1960 Bursa Davutkadı’da doğdu. Tophane Meslek Lisesi’nden mezun olduktan sonra sosyal bilimler bölümünü bitirdi. Biri avukat diğeri endüstri mühendisi iki kız çocuk sahibi. Kayak sporu ve yelkencilik ile ilgilenen Bocan, aynı zamanda motosiklet sevdalısı. 1988 Yılında Doğru Yol Partisi Yıldırım İlçesi Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 2002 yılına kadar da Osmangazi ilçe sekreteri olarak görev yaptı. 4 dönemdir Bursa Ticaret Sanayi Odası’nda meclis üyesi olan Ali Bocan, daha önce de fuar ve tanıtım konseyi başkanlığını yaptı. Başarılı işadamı baba mesleği olan tekstil sektörüyle 2006 yılına kadar uğraştıktan sonra özel sağlık sektöründe de faaliyet gösterdi. Daha sonra tekstili ön plana alan Bocan, İstanbul ve Londra’da şirketler kurarak Arap ülkelerine ve körfeze ürünlerini ihraç etmeye başladı. Marka olmanın değerinin üzerinde duran Ali Bocan, “Yaşamımızda hem büyüklerimizin hem bilimin gösterdiği şekilde kendimizi önemseyerek ve donatarak bunları gerçekleştirme yoluna gittik” dedi.

MARKANIN DEĞERİNİ İÇİNDE YAŞAYAN İNSANLAR GÖSTERİR

Konuşmasına herkesin kendi markasının olduğunu bir örnekle açıklayan Bocan şunları söyledi: “Ünlü bir markanın ürünü almak için gittiğimde kapıda karşılanışım şık olmadı. Çok sert bir ifade ile karşılaşınca tekrar içeri girip mağaza müdürü ile görüşüp sistem etmek istedim. Fakat yine aynı mağazada başka bir personel gelip kalbinden konuştu. Samimi bir su gibi ‘Günaydınlar, hoş geldiniz. Size yardımcı olmadan önce sıcak soğuk bir şey ikram etmeme izin verir misiniz lütfen” dedi. O anda ben oradan çuvalı alıp giderdim. Orada markanın tabela olduğunu ama içindeki yaşayan insanların marka değeri olduğunu gördüm.”

MOTTOM ‘ÖNEMSE ÖNEMSEN’ OLDU

Bunu kendim de uygulamaya aktarmaya çalıştım diyen Bocan, hayatının önemli mottosunu şu sözlerle açıkladı: “Önemse Önemsen. Önemsediğim ilgilendiğim her şey hakkında bilgi sahibi olabildiğimi gördüm. O bilginin benim fikre götürdüğünü, fikrin de eyleme geçmekte beni alıkoymadığını görünce bu motto üzerine yaşamımı kurguladım. Bu mottonun gerek motosiklet ile dünya gezisi sırasında gerekse hayatın farklı alanlarında bana çok faydası dokundu.”

BAŞINDA ‘BİR’ SAYISI YOKSA SIFIRLARIN ANLAMI YOk

Sağlığın her şeyin başında geldiğini vurgulayan Bocan, “Bir sürü şeyi önemsedim. Yalnız bir şeyi unutmuşum; sıfırlar çok. Başında bir sayısı yoksa sıfırlarını anlamı yoktu. O birin sağlık olduğunu unutunca biraz sağlık problemleri yaşadım. Onu çok geç fark ettim. Onun için herkese de ruh ve akıl sağlığının her şeyden önce geleceğini ve kendilerini bu şekilde önemseyerek diğer donanımları elde etmelerini öneriyorum” dedi.

BAHANELER ORTADAN KALKINCA

Ali Bocan, “İnsanlara iş hayatında da kahvelerde ve farklı doğru olmayan yerlerde gezeceğinize sosyalleşin diyorum. Bilgi alışveriş yapıp rol model alabileceğiniz çok şey var. Bahanelerimiz olduğu sürece hiçbir şey başaramayız. Göreceksiniz bahaneler ortadan kalkarsa bu ulustaki tüm bireylerin yapabileceklerini siz de göreceksiniz.

BURSASPOR’A ÖNERİ VE ÖZE DÖNÜŞ ÇAĞRISI

Bursaspor’un özellikle 90’lı yıllarda başarılı altyapı politikası sayesinde ülke çapında Bursa halkını gururlandıracak başarılar elde ettiğini kaydeden Bocan, günümüzde ise Vakıf Köy ve altyapıya gösterilen önemin azalmasıyla ve futbolun da endüstrileşmesiyle Bursaspor’un ekonomik problemlere ve kaosa sürüklendiğini belirtti. Ali Bocan ayrıca, Bursaspor’un eski günlerine kavuşabilmesinin yolunun altyapıya gereken önemi göstermek dışında, yönetim anlayışını profesyonelleştirerek anonim şirket modeline geçilmesinin, denetime açık ve daha şeffaf bir yönetim sistemi oturtulmasının elzem olduğu şeklinde önerilerde bulundu.

Bursaspor’da yönetim politikalarının başarılı olması ve Bursa halkının takıma desteğinin artırılması için taraftarlara da önemli görevler düştüğünü belirten başarılı iş adamı, taraftarların yönetim ve oyuncuları acımasızca eleştirmek yerine olumlu eleştirel bir bakış açısıyla kulüple taraftar arasındaki bağın kuvvetleneceğini ifade ederek şunları söyledi: “Bursaspor hepimizin, hepimize lazım. Onun için gözyaşı döktük ve eski günlerimizi özlemle anıyoruz. Özümüze dönmek için hepimizin taşın altına elini koyması gerekiyor. Bilhassa sivil toplum örgütleri başta Bursa Ticaret Odası ve diğerlerinin Bursaspor ile ilgili projeleri desteklemesi gerekiyor. Kanunların el verdiği ölçüde her türlü maddi, manevi ve aynî yardımların getireceği başarıların kentin hem tanıtım algısına katkı sağlayacağı hem de turizmi artıracak. Bursaspor ile ilgili tüm dinamikleri Bursaspor’un yanında olmaya davet ediyorum.”

BİZİ GELECEĞE GÖTÜRECEK IŞIK: EĞİTİM

Pandemi süreciyle ilgili olarak bu sürecin küresel bir kriz olduğunu ve global ticareti etkilediğini, Türkiye’nin de ihracatının ve turizm gelirlerinin ekonomide ciddi bir payı olduğunu kaydeden Bocan, pazarlama ve satışta ivme kaybetmemizin üretim sektörü başta olmak üzere tüm sektörlere sirayet ettiğini belirtirken, çalışma sürelerinin yarı yarıya hatta daha fazla azaldığı şeklindeki tespitini dile getirdi. Fakat tüm bu olumsuz koşullara rağmen gelecek adına umutlu bir görüntü çizen iş adamı, “Türk milletinin feraseti, çalışkanlığı ve azmi sayesinde bu kara günleri geride bırakacak. Ulusa özelliklerde bugünlerde fazla masraf yapmamaları, israftan kaçınmaları, kanaatkâr olmaları ve bunu devamlı hale getirmeleri lazım. Pandemi daha bilinci bir toplum kültürünün temellerinin atılabileceği bir fırsat olarak görüyorum. Bunun ancak üreten bir topluma dönüşmekle mümkün olacak. Bu konuda üretim sektörüne ara eleman yetiştiren Bursa Sanayi ve Ticaret Odası’na ve endüstri meslek liseleriyle beraber diğer eğitim kurumlara büyük iş düşüyor. Bu da eğitim olmadan olmaz” dedi.

AİLELER GELECEK KUŞAKTAN KORKMASINLAR

Son olarak ailelere seslenmek istiyorum diyen Bocan, gelecek kuşaktan korkmasınlar çocuklarına güvensinler ve çocuklarının ilgi alanlarına göre onları desteklesinler. Bunu yaparlarsa çocuklarının sosyalleştiklerini göreceklerdir” dedi.                                                                                                                  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.