Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BAŞARIDA ÖNCÜ, MARKADA LİDER, OYTAŞ YILDIZ İNŞAAT

OSMAN YILDIZ KİMDİR?

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2022 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2022 19:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BAŞARIDA ÖNCÜ, MARKADA LİDER, OYTAŞ YILDIZ İNŞAAT

HABER: Özge Işkın - Cevdet Yıldız

OSMAN YILDIZ KİMDİR?

Bursa’nın Kestel ilçesinde dünyaya geldim. İlk ve Ortaokulu Kestel’de bitirdim. Bursa Erkek Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesine başladım. 1985 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden İnşaat Fakültesi bölümünden inşaat mühendisi olarak mezun oldum.

MERSİN PROJESİ BENİM İLK İŞİM OLDU

İlk işim Mersin’de Gezende Barajı Hidroelektrik Santrali Tesisleri inşaatını başından sonuna kadar bitirdim orada İnşaat Mühendisi olarak görev yaptım. Ondan sonra Bursa’ya geldik ve kooperatif kurduk. 56 tane daire inşaatıyla konut inşaatına başladık fakat konut inşaatları beni çok mutlu etmedi, fabrika inşaatları beni daha çok cezbetti. 2500 tane konut inşaatı ve bugüne kadar yapmış olduğumuz 500 tane de fabrika inşaatı vardır.

BURSA’DA VİZYON PROJELER YATIK                                                                                                                           

Bizim Bursa’da bütün sanayi bölgelerinde yapmış olduğumuz fabrika inşaatları var. Şu anda uluslararası şirketler ile de çalışıyoruz, onların stratejik ortağıyız. 1992 yılından beri betonu aynı yerden alıyorum. Biz tedarikçilerimizi değiştirmiyoruz. Burada yanlış yapılsa tüm çalışanlar zarar görür sadece bizler değil.

1985 yılından itibaren inşaat sektöründe devam etmekteyim. 30 yıldır kendimi işimi yapmaktayım, 6 yıldır da baraj inşaatı var. Değerlerimize çok dikkat ediyoruz, verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalışıyoruz, çalışanlarımıza çok değer veriyoruz, çalışanlarımızın bütün dertlerini dert ediniyoruz. Bunlar firmaya değer katıyor.

 Bizdeki çalışanlarımızın %25 20 yılın üzerinde çalışmaktadır. Kendi işinden başka bir iş düşünmemiş bir şirketiz. Bütün sermayemi, bütün kazandığımı kendi işime yatırım yapıyorum. Şu anda 400 kişi çalışanımız bulunmaktadır, 1 tane şantiyemizde sadece 100 kişi çalışmaktadır.

2010 yılından sonra yapılan tüm binalarda problem yaşanacağını hiç düşünmüyorum. Eski binalarımızda da güçlendirme çalışmalarımız devam ediyor.

BURSA’DA YENİ PROJELERİMİZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Yeni projelerimiz Teknoles Sanayi Bölgesi’nde fabrika inşaatları başladı, alt yapıları aşağı yukarı toparlandı. Orada bir akıllı iplik fabrikası yapıyoruz. Toplam 65 bin metrekare olacak fabrikada şu anda 20 bin metrekaresini kapatıyoruz, kapatıp makineler gelmeye başladı.

Nestle de Eliksır projesi vardı. Hastalar için damardan verdikleri mama fabrikası. Bu mamaları biz daha önceden yurtdışından satın alıyorduk fakat artık Türkiye’de üretilecek.

Biz bu Organize Sanayi Bölgesi’nde uluslararası bir firmaya kiraya vermek üzere fabrika inşaatına yeni başladık ve 12 bin metrekare civarında yer alıyor.

Kestel’de Altınsu Tekstil adı altında bir iplik fabrikamız var ona da beton arme 15 bin metrekare bir fabrika yapıyoruz.

3 ANA TEMEL GENÇLERİ HAYATA KAZANDIRIR

Gençlere işlerini iyi yapmalarını tavsiye ederim, çalışkan olmaları gerekiyor, dürüst ve cömert olması lazım. Bunların 3’ünü yaptıktan sonra gerisini de Allah’a bırakacaksın. Acele etmemelerini tavsiye ediyorum. Hemen hayata atıldıklarında çok hata yaparlar. Biraz daha tecrübelendikten sonra iş insanlığına soyunurlarsa daha iyi olur diye düşünüyorum.

Bu işin 3 tane saç ayağı var Bir çevrelerinin çok geniş olması lazım, çok sosyal olmaları lazım, bilgili olmaları lazım.

OYTAŞ olarak bizden 2-3 tane patron çıktı. Şu anda piyasada da işlerine devam etmektedirler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.