Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BAŞARI DOLU BİR HAYAT

İş hayatına 12 yaşında çıraklık ile başlayan Yakup Altınöz, bir ömre başarı dolu bir iş serüveni sığdırdı. Kuruculuğunu üstlendiği şirketlerin yanı sıra iş hayatına dair kitaplar yazan İSSİAD Başkanı Yakup Altınöz ile Bursa Haber Gazetesi olarak keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2021 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2021 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BAŞARI DOLU BİR HAYAT

HABER:Cevdet YILDIZ

YAKUP ALTINÖZ KİMDİR

1945 yılında Niğde Koyunlu'da doğdu. İlkokulu Koyunlu'da ortaokul ve lise öğrenimini Bursa Ticaret Lisesi'nde tamamlayan Yakup Altınöz Yüksek öğrenimini Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme bölümünde bitirdikten sonra  Yüksek lisansını İşletme bazında Bursa Uludağ Üniversitesi'nde yaptı.

Evli ve 4 çocuk sahibi olan 1990 yılında Japon Stili Pazarlama ve Türkiye de Uygulanabilirliği kitabını yayınladı. Ardından Kur'an-ı Kerimden İnciler, Örnek Girişimciler, Cesur Yürekler,  Cesur Yürekli Kadınlar ve Cesur Yürekli Gençler kitaplarını yayınladı.

İş hayatına 12 yaşında çıraklık yaparak başlayan iş adamı  1970 yılında hala aktif olan Hitit Mobilyayı kurdu.

Yakup Altınöz, Hitit Mobilya A.Ş., Büroyap A.Ş., ve Yakup ALTINÖZ Tekstil A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanlığını, Concept Ltd. Şti.'nin ise Gn. Müdürlüğü görevini yürütmektedir.

İSSİAD İSTANBUL CADDESİNİ GÜZELLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYOR

İstanbul caddesi sanayiciler ve iş adamları derneği (İSSİAD) başkanlığını yürütmekte olan iş adamı dernekle ilgili çalışmalarından bahsederek “Eski terminalden bu tarafa yol üzerinde ne kadar iş ve meslek sahibi varsa bizim derneğimize üyedir. Honda, Matlı, Mercedes, Toyota gibi önemli yerler. Bu yolun yeniden yapılanması ve daha yaşanılabilir bir İstanbul caddesi için çalışmalar yapıyoruz.

Eskiden Yalova yolu olarak anılan caddenin ismini meclis kararı ile İstanbul Caddesi olarak değiştirttik.” Dedi.

T2 HATTI YERİNE METROBÜS HATTI YAPILMALIYDI

2015 yılında kurulan İSSİAD derneği ile çalışmalar yaptıklarını belirten Altınöz İstanbul caddesindeki Bursaray hattının caddeyi böldüğünü belirterek; “ Recep Altepe ile zamanında görüştük raylı hattın yer altına alınması gerektiğini ifade ettik fakat mümkün olmadığını belirtti. Buraya T2 hattı yerine metrobüs hattı yapılsaydı çok daha rahat olurdu. Recep bey bizi dikkate almadı” diyerek Recep Altepe’nin 4 kavşak sözünden sadece 1’ini tuttuğunu hatırlattı.

BURADA BİR ŞANZELİZE CADDESİ OLUŞTURMAK MÜMKÜN

İstanbul caddesindeki emsal sorununa değinen iş adamı “Biz Türkler göz kararı iş yapmayı seviyoruz ama bu böyle olmamalı. İstanbul Caddesi ne İzmir yoluna ne Ankara yoluna benzer, bu yol dümdüz bir yol buraya ne yapsan görünüz. Burada bir Şanzelize oluşturmak mümkün ama eskiden beri burası ova olarak algılandığı için buraya doğru düzgün emsal ve imar vermediler bu hale getirdiler” dedi.

Emsalin 1 buçuğa çıkmasıyla canlanma başladığını ifade eden Altınöz, “Canlanma başladı ama yine de yeterli değil. Biz emsal olarak 2 ye çıkarılmasını istedik fakat olmadı.” Dedi.

İstanbul Caddesi’nin daha yaşanılabilir olması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Yakup Altınöz cadde boyunca yer alan estetik olmayan yapılardan ve sanayicilerden yakındı.

“Bu cadde daha çevreci ve estetik binaların olduğu vizyonlu bir cadde olmalı. Caddedeki sanayiciler bir yerde toplanmalı. Bir önemli konu da Tofaş Fabrikası. Fabrikanın kurulması bu cadde için bir cinayet oldu” diyen Altınöz Tofaş fabrikası ile  nüfus artışının %2.5 oranından %8.5 oranında arttığını belirtti.

PİCCİNATO PLANINI HEBA ETTİK

Bürokratların caddeyi ova olarak gördüğünden şikayetçi olan iş adamı Panayır ve Ovaakça mahallelerinde çok sayıda kaçak bina olduğunu belirterek kentsel dönüşüm gerektiğini söyledi.

Altınöz zamanında Bursa için yapılan Piccinato planını hatırlatarak, “ Burası stratejik açıdan Bursa’nın en özel caddesi. Acil olarak burası için bir heyet oluşturulmalı imar planları ihale ile rastgele yapılmamalı. Bursa için zamanında piccinato planı yapılmıştı biz o planı piç ettik. Göz kararı ile iş yapıyorlar bunların yaptığını Bakkal Hasan, Köylü Mehmet yapmaz” Dedi.

VİRÜSÜ ÇİN ÜRETTİ

Altınöz pandemi döneminin sorumlusu olarak da Çin’i gösterdi. Koronavirüs pandemisini Çin’in ürettiğini belirten Altınöz “ Bana sorarsanız bu virüsü laboratuvar ortamında Çin üretti ve panzehrini de kendilerine sakladılar” diyerek bir fıkra ile trajikomik bir örneklendirme yaptı “Laz sandığı denize düşürmüş oynamaya horon tepmeye başlamış. Arkadaşları neden oynuyorsun dediğinde anahtarı bendedir demiş. Çin’inkisi de o hesap kendilerinde sorun yok ama tüm dünyayı perişan etti.” Dedi.

Dünyanın büyük zayiat verdiği bu dönemde özellikle fakir ülkelerin durumunun içler acısı olduğunu vurgulayan iş adamı ekonomi piyasalarının tüm dünya genelinde zorluk içinde olduğunu aktardı.

Pandemi sürecini kontrol altında tutabilen ülkelerden olduğumuzu aktaran Altınöz, “Sağlık Bakanımıza şahsen teşekkür etmek istiyorum. Adamın gecesi gündüzü yok ve aşılar 18 yaşına kadar gitti. Ben de aşımı oldum. Yaşlılara da evde aşı hizmeti veriliyor. Bu takdir edilecek bir şey Türkiye böyle bir hizmet görmedi bu zamana kadar.” Diyerek bu çalışmaları Türkiye’de görmeyen insanların olmasının üzücü olduğunu belirtti. Kanal İstanbul projesini de desteklediğini aktaran iş adamı bu büyük projenin Türk ekonomisine çok katkısı olacağını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.