Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ALLAH BİR DAHA 2020 GİBİ BİR YIL GÖSTERMESİN

Bursa lokantacılar, kebapçılar, köfteciler ve benzeri esnaf odası Başkanı Arif Tak, içinde bulunduğumuz pandemi döneminde, esnafın çektiği sıkıntıları Bursa Haber Gazetesi’ne anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2020 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2020 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ALLAH BİR DAHA 2020 GİBİ BİR YIL GÖSTERMESİN

HABER: Aysun Şahin Karakuş – Cevdet Yıldız

Özellikle salgından dolayı sıkıntılarla geçirdiğimiz ve geride bırakmaya hazırlandığımız 2020 yılını değerlendiren Başkan Tak, “Allah bir daha milletimize ve dünyaya 2020 gibi bir yıl göstermesin” dedi.

62 yıldır lokantacılık mesleğini yapan Arif Tak, süreçten en çok etkilenen esnaf grubunun lokantacılar, kebapçılar, düğün salonları ve kahveciler olduğunu belirterek şunları söyledi:  “Şu anda en dertli esnaf grubu lokantacılar ve benzerleri düğün salonları kahveciler kıraathaneciler vs…  İşler olmayınca, tekerlek dönmeyince, para kazanamayınca borcunu ödeyemiyorsun. “Güneş çarığı, çarık ayağı sıkar” derler. Siz alamıyorsanız alacağınızı borcunuzu da ödeyemiyorsunuz ve sıkışıp kalıyorsunuz.”

LOKANTACILIĞIN AVANTAJLARI

Meslekte uzun yıllar geçirmiş olan Tak, çok zor dönemlerden de geçtiğini anlattı. Lokantacılığın çok önemli bir meslek olduğunu belirten Başkan Tak, mesleğin avantajlarından bahsederek şunları söyledi: “Bizim meslekte hem para kazanıyorsan dünyayı kazanıyorsun hem ahireti kazanıyorsun. Karnı aç birisi geliyor bir çorba ikram etsen sevap işlemiş oluyorsun. Öyle meslekler var trilyonluk iş yapıyorsun ama hayır yapacak ortamı olmuyor. Bizim meslekte kapı açık sevap dalını çalıştırabiliyoruz.”

6. AYDAN SONRA DÜZELECEĞİNİ ÜMİT EDİYORUM

Arif Tak, virüs sebebiyle işlerin ülke genelinde durduğunu belirterek, vergi ödemeleri sigorta ödemeleri ve kredilerin katlana katlana artarak bir yerde patlayacağından endişe duyduğunu söyledi.

İşlerin düzene girmesi için haziran ayına umutla baktıklarını söyleyen Tak “Haziran ayına kadar ite kalka gidebilir. Sonrasında düzeleceğini ümit ediyorum. Hastalık bitse bizim esnafımız çok cesurdur hemen atılır hiç boş durmaz. Benim borcum var. ‘Kazanır öderim’ der. Bu cesaret çok önemli. Peygamberimizin bir hadisi var ticaretle uğraşın ve cesur olun rızkın 10’da 9’u ticarettedir. Allah bu milleti ve dünyayı kurtarsın” dedi.

ESNAFA HİZMET ETMEK İBADET KADAR KUTSALDIR

1968’den bu güne kadar oda başkanlığını sürdüren tecrübeli başkan Arif Tak, esnafa hizmet etmenin ibadet kadar kutsal olduğunu ifade ederek, hizmet etmenin önemini vurguladı. “1968 den beri lokantacılarda görev yapıyorum” diyen Başkan Arif Tak, “Sağ olsunlar bizi hiç bırakmadılar adaylar da çıktı. Çalıştılar konuştular ama bizi tercih ettiler. Bu günlere geldik. Bundan sonra bakalım Allah ne kapı açar. Ben bütün gücümü lokantacılardan aldım. Hepsine minnet duyuyorum. Kimseyi geri çevirmedim. Hangi üyemizin sorunu olsa gece geç bile olsa yardıma koşarım. Öyle de olması lazım benim sözümdür. Esnafa sanatkara hizmet etmek ibadet kadar kutsaldır. Buna inanarak çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi.

HAKAN ÇAVUŞOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Esnaf ve zanaatkârların emek ve becerilerine pandemi sürecinde bir de sabır hasleti eklemeleri gerektiğini belirten Tak, “Bu sıkıntılı günleri maske, mesafe, temizlik kurallarına uyarak ve sabrederek geride bırakacağız. Koronavirüsle mücadele önlem paketlerinin iş dünyasının sıkıntılarını gözetemeden alındığı için gerekli temizlik ve hijyen tedbirleri uygulanamayacak. Siyasilerden esnaf için kira yardımları ve sigorta primlerimde iyileştirmeler gibi önlemlerin alınması gerekiyor. Bu süreçte bize kulak veren AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu'na da teşekkür ediyorum” dedi.

ODALARIN EN BÜYÜK SORUNU ÜYE AİDATLARI

Aynı zamanda BESOB başkanlığı yapan Arif Tak, son olarak üye aidatlarından bahsederek şunları söyledi: “Odalarda en önemli sorun ekonomi. Oda’nın 200 üyesi var. Mesela ama paralar yetmiyor. Tamamından aidat alsa 60 bin lira para ediyor. Esnaf sanatkarlardan alınan aidatlar yüzde 40 civarında. Ödeme yapmıyorlar. Bu teşkilata çeki düzen verilmesi gerekiyor.” 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.