Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ACEM ÇEYİZ "ÖNCELİĞİMİZ KALİTE"

Sektöründe güzel çalışmalara imza atarak adından oldukça fazla söz ettirmekte olan "Acem Çeyiz"in kurucusu Sayın Fevzi Tekinalp ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2017 00:04
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2017 00:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ACEM ÇEYİZ  "ÖNCELİĞİMİZ KALİTE"

Acem Çeyiz"in kurucusu Sayın Fevzi Tekinalp ‘Azerbaycan ,İran, Irak ,Libya'ya halihazırda ihracatımız gerçekleşmektedir. Ayrıca bunların dışındaki birçok ülke ile de dirsek temasımız  devam etmekte ve en kısa zamanda neticeler almayı hedeflemekteyiz’ dedi.

Öncelikle Fevzi Bey sizi tanıyabilir miyiz?  Sonrasında ise çalışmalar yürütmüş olduğunuz  sektörlerle ilgili bizleri ve okuyucularımızı bilgilendirirseniz sevinirim?

Elbette, 1966 yılında Muş'ta doğdum.Eğitim ve çocukluk hayatım 15 yaşına kadar Muş'ta geçti. 1983 yılında ailecek  Bursa'ya yerleştik .Yine aynı yıl içerisinde İnşaat ve boya sektörüne girerek "Tekinboy İnşaat " adıyla bir işletme açtım .Burada, onlarca projeyi tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettik ve halen uygun projeler olduğunda aktif olarak çalışmalarımızı yürütmekteyiz .Bu sektördeki çalışmalarımıza ilaveten 2012 yılında çocuklarımın da eğitim süreçlerini bitirmiş olmalarından dolayı onlara iş imkanı sağlamak amacıyla Acem Çeyiz'i kurdum. Acem  Çeyiz'de ağırlıklı olarak Büyük oğlum Mehmet Tekinalp ve Küçük oğlum Servet Tekinalp çalışmalar  yürütmektedir .Ben de her iki işletmede de onların başında bulunmaktayım.

Peki Mehmet Bey, isterseniz  biraz da sizi  tanıyalım? Kendinizi  bizlere tanıtabilir misin?

1990 yılında Bursa'da doğdum. Okulu bitirdikten sonra babamın açtığı Acem Çeyiz'i Kardeşim  Servet Tekinalp ile birlikte çalıştırmaktayız.

Peki bizlere  Acem Çeyiz'de ne tür üretimler yaptığınızı ve hangi ürünlerin  satışlarını  yaptığınızla ilgili bilgiler verebilir misiniz?

Ev Tekstili ile ilgili A'dan Z'ye herşey bulunmaktadır.

Bunları açıklayacak olursam;

Yatak örtüsü, Pike, Battaniye Setleri, Nevresim Takımları kendi imalatımız olup mağazamızda teşhir edip sattığımız gibi, piyasaya toptan  perakende satışlarımız ve yurt dışına ihracat bağlantılarımız dahi bulunmaktadır .Ayrıca internet üzerinden yurdumuzun bütün şehirlerine  ve yurt dışına dahi ürünlerimizi gönderebilmekteyiz.

Peki Fevzi Bey hangi ülkelere ihracat bağlantılarınız bulunmakta?

Azerbaycan ,İran, Irak ,Libya'ya halihazırda ihracatımız gerçekleşmektedir. Ayrıca bunların dışındaki birçok ülke ile de dirsek temasımız  devam etmekte ve en kısa zamanda neticeler almayı hedeflemekteyiz.

Ayrıca şunu belirtmek isterim ki "Sesli Battaniyeleri"nin Marmara bölge bayisi olduğumuzu ilaveten eklemek isterim.

Bizlere  işletmenizin Misyonu ile ilgili neler söyleyebilirsiniz?

Ürettiğimiz ürünlerde titizlik, kalite ve müşteri memnuniyeti gözeterek her geçen gün ürün yelpazemizi genişletmek ve kalitemizi yükseltmektir.

Peki  Acem Çeyiz'in gelecek hedefleri ile ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?

İlerideki hedefimiz "Entegre Tesis" ve "büyümek" diyebilirim.

Sektörel sıkıntılarla karşılaşıyor musunuz?  Bu konuyla ilgili neler söylemek istersiniz?

En önemli sıkıntı devlet desteklerinin zayıf olması ,yapılan desteklere  ulaşımın zor olması da tabii ki sıkıntıyı daha da katlamakta.

Kalifiye eleman, hatta vasıfsız eleman bulmakta dahi çok zorluk çekmekteyiz bu durumun bir an evvel düzelmesini beklemekteyiz.

Hammadde teminindeki sıkıntı yine aynı şekilde devlet desteğine ulaşamamak  diyebilirim.

Dövizde yaşanan oynaklıkların hemen fiyatlara yansıtamadığımızdan bu durum  bizi  ekonomik olarak sıkıntıya sokmakta, böyle bir sıkıntı da  yaşandığını söyleyebilirim.

En  büyük sıkıntılardan bir diğeri ise  "Kaçak" üretimler. Merdiven altında kaçak bir şekilde üretim yapan bu işletmeler herhangi bir vergi v.s. vermediği gibi piyasada  fiyatları altüst etmekte ve dürüst üreticiyi büyük sıkıntılarla karşı karşıya bırakmaktadır. Bu tür işyerlerinin mutlaka kayıt altına geçirilmesini beklemekteyiz.

Röportajımızın sonuna yaklaşmış bulunmaktayız, Fevzi Bey son olarak vatandaşlarımıza, halkımıza ne tür mesajlar vermek istersiniz?   Neler söylemek istersiniz? .

Manşette de söylediğimiz gibi önceliğimiz daima "Kalite" .Ancak insanlarımız kaliteyi ya görünce ya da kullanınca  anlayabiliyorlar .En kaliteli kumaş ve malzemeler kullanarak yapmış olduğumuz üretim  kalitemizden hiçbir zaman taviz vermedik,vermeyeceğiz . Ayrıca   Yurtiçi ve yurtdışı bütün müşterilerimiz "www. acemceyiz.com” atlı internet sitemizden de ürünlerimizi görebilirler  ve sipariş edebilirler.Şu unutulmamalıdır ki önceliğimiz müşteri memnuniyeti farkımız kalitemiz ve satış sonrası ürün hizmetimizdir.

Üretmiş oldukları kaliteli ürünlerle ülke çapında adından oldukça fazla söz ettirerek ihracat bağlantıları da gerçekleştirmiş olan Acem Çeyiz'in kurucusu Sayın Fevzi Tekinalp ve değerli oğulları Mehmet Tekinalp ve Servet Tekinalp'e  çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak başarılar ve esenlikler diliyoruz.

İletişim Bilgileri:

Anadolu Mahallesi, Karlıdağ Caddesi,

Doğu Sokak No: 1/2  Yıldırım/ Bursa

www. acemceyiz.com

Telefon  0 224 273 25 52

Gsm:0 544 273 25 52

0 546 273 25 52

0 545 644 46 16

Haber ve Fotoğraf : ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.