Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

43 YILA 43 MARİFET, ÇALIŞTI VE BAŞARDI

Bursa’nın çalışkan ve başarılı iş adamlarından İbrahim Alagöz, gündemi Bursa Haber Gazetesi’ne değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2021 00:21
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2021 00:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
43 YILA 43 MARİFET, ÇALIŞTI VE BAŞARDI

İBRAHİM ALAGÖZ KİMDİR?

Aslen Balkan göçmeni olan İbrahim Alagöz, 1977 yılında Bursa’da doğdu. Eğitim hayatını Bursa’da tamamladıktan sonra 1998’de inşaat turizm gıda ve gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren aile şirketinin başına geçerek iş hayatına başladı. Hala Bursa Emniyetini Destekleme Derneği Genel Sekreterliği ve Balkan Göçmenleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği’ni yürütmektedir. 1997 yılında Doğru Yol Partisi’ne üye olarak başladığı siyaset yolcuğuna, ANAP ve Doğru Yol Partisi’nin birleşmesiyle kurulan Demokrat Parti’de devam etti. Ticaret hayatında ortaya koyduğu başarıyı, sivil toplum ve siyaset hayatına da taşıyan İbrahim Alagöz, Bal-Göç Derneği, Bursa Emniyetini Destekleme Derneği, İMSİAD, RUMELİSİAD, BALKANTÜRKSİAD, Balkan - Türk Eğitim Vakfı, Lozan Mübadilleri Bursa Derneği, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Tarihi Hanlar ve Çarşılar Birliği Konfederasyonu gibi sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyeliği yaptı. İyi Parti’nin kuruluşunda etkin görev alan Alagöz, İyi Genel Merkezi’nde strateji ve propagandadan sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürüttü. İbrahim Alagöz, evli ve biri erkek biri kız olmak üzere iki çocuk babasıdır.

AİLE ŞİRKETİMİZİN BAŞARISI İÇİN 3. KUŞAK OLARAK ÇALIŞIYORUZ

İş hayatına ilişkin konuşan Alagöz şunları söyledi: “Rahmetli dedem İbrahim Alagöz, 1958 yılında ticarete ve bu mesleğe başlamış. Bizde 3. kuşak olarak aile şirketimiz başarısı için çalışıyoruz. Fakat bu pandemi süreci tüm sektörleri etkilediği gibi bizim sektörümüzün lokomotifi olan inşaat sektörünü de etkiledi. Buna bağlı olarak ta arazi satışlarımızda durma noktasına geldi. Buna rağmen şirketimizin ayakta durup başarılı bir şekilde yoluna devam etmesi için çalışıyoruz.”

AİLE OLARAK SİYASETİN İÇİNDE HEP VARDIK

Siyaset içinde hep olduklarını söyleyen Alagöz, şunları ifade etti: “Biz büyük bir aileyiz. Babamlar 7 kardeş. Üç amcam vardı. Amcam Dr. Hüseyin Alagöz, devlet hastanesi ve Kızılay hastanesi başhekimliği yaptı. Görev süresinin sonunda DSP de siyaset yaptı. Bu partiden milletvekili adayı oldu. Diğer amcam da yıllarca SHP’de Osmangazi ilçe başkanlığı yaptı. Babam DYP’de Nilüfer ilçe başkanlığı yaptı. Eniştem yıllarca BTSO’da aktif görevlerde bulundu. Baba dostu Meral Akşener, İyi Parti’yi kurunca onun davetini kıramadık ve ben bugün siyaset yolculuğuna İyi partide devam ediyorum. Yani biz aile olarak yıllardır siyasetin için hep bulunduk.”

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SANAYİ BÖLGESİ BURSA’DA

Bursa sanayisi hakkında da konuşan Alagöz, “BTSO Bursa’da yeni sanayi bölgeleri açtı. Fakat malum pandemi süreci sıkıntıları sanayimizi de etkiledi. Bu sanayi bölgelerimizde de aktif bir faaliyet yok. Bursa’da 12 organize, 8 de normal sanayi bölgesi var. Bu sanayi bölgelerimiz dünyayla entegre. Bugün inşaat sektörünün 386 kolu var. Bu nedenle inşaat sektörü ticaretin bir anlamda lokomotifi. Bir ara faizlerin düşmesiyle piyasalar hareketlendi fakat faizlerin yükselmesiyle yine durdu. İnşaat sektörü durunca sanayi bölgelerimizi etkiliyor. Çünkü inşaat sektörüne bağlı ürünler sanayide üretiliyor. Pandemi nedeniyle gayrimenkul ve arazi yatırımları da durunca hepimiz evlerimiz istirahata çekildik. Dolayısıyla ekonomimiz iyi değildi. Bu durumda ayrıca yük getirdi. Allah sonumuzu hayretsin demekten başka şuan için söylenecek söz bulamıyorum” dedi.                                                                                                                                           

SEKTÖRÜMÜZ BUĞÜN CAN ÇEKİŞİYOR YARINLAR İÇİN ÜMİTLİYİM

Bugün pandemi yüzünden sektörün can çekiştiğini fakat bu salgını atlatınca işlerde hızın artacağını beklediğini söyleyen Alagöz, “Çünkü bu kadar durgunluğun ardından hem sanayide hem de gayrimenkul sektöründe bir atılım kaçınılmazdır. Ayrıca sektörümüz için güzel bir gelişme belgelendirme sistemin gelmesi bundan sonra eskisi gibi bir kasa bir masa bir telefon zihniyeti bitiyor. Tabi biz köklü firma olduğumuz için tüm belgelerimiz mevcut. Yeni belgelerimizin de müracaatını yaptık, sıramızı bekliyoruz” diye konuştu.

ÜLKEMİZ ÇOK ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR

Hem dış politikada hem iç politikada sıkıntılı süreçten geçildiğini belirten Alagöz şunları söyledi:  “Dışarıda Suriye, Libya, Doğu Akdeniz ve Azerbaycan gibi konularda sıkıntılar yaşıyoruz. Buna bağlı ülkemizde yaşayan milyonlarca mülteci ve bunların ekonomimize getirdiği yük, bu konularda hükümetin doğru yaptığı ve yanlış yaptığı şeyler var. Bu konuda taktir halkımızın. İç politikada en büyük sorun ekonomi tarihimizde ilk defa hazinemiz eksi hale geldi. Geçtiğimiz günlerde bir bakanımız çok şükür bu ayda maaşları ödedik dedi. Bu bizi çok şaşırttı. Çünkü ilk defa böyle bir beyan duydum.”

ERKEN SEÇİM KAÇINILMAZ

“Türk siyasetindeki son gelişmeleri erken seçime yoruyorum” diyen Alagöz, “AK Parti’de ayrılan iki parti, HDP’ninde içinden bir parti çıkacağını duyuyoruz . Ayrıca sol cenahta kurulan yeni partiler dikkat çekici. Önümüzdeki seçimler Türkiye’nin kaderini belirleyecek ılımlı İslam modelimi devam edecek, yoksa milliyetçi, Atatürkçü görüş mü iktidara gelecek? hep birlikte göreceğiz. Ancak tüm anketleri incelediğimizde Millet İttifakı’nda kaymalar olmazsa iktidarın el değişeceğini düşünüyorum. Bunları haftanın üç gününü Ankara’da geçiren bir dönemde Ümit Özdağ’ın yardımcılığını yapan biri olarak söylüyorum” dedi.

BURSA’DA DÖRT MEVSİM YAŞANIR

Alagöz sözlerini şöyle tamamladı: “Bursamızda dört mevsim yaşarız. Şehrimiz hem bir Anadolu şehri hem de bir metropol. Şehrimizde deniz, Uludağımız, göllerimiz, ovamız, sanayimiz, turizmiyle, kaplıcalarıyla, tarihi mekanlarla çok güzel ve çok özellikli bir şehir. Bursa burada yaşadığımız için çok şanslıyız. Şehrimiz siyasi açıdan nasıl yönetiliyor diye sorarsanız, Allah büyükşehir belediye başkanımıza kolaylıklar getirsin. Üstünde büyük bir yük var. Bir şeyler yapmaya çalışıyor ama ekonomik sıkıntılar varken ne yapabiliyor ya da yapamıyor. Ortada takdiri çok sevdiğim Bursalılara bırakıyorum. Örneğin geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesiyle Mudanya Belediyesi kıyı mevzi imar planı çalışması yaptı. Son derece yanlış yapılmış plan masa başında bu planlar yapılmaz. Sahayı yerince inceleyip, hak sahiplerini de dinlemek lazım. Vatandaşların 1987’de bayındırlıktan almış oldukları imar planları hiçe sayılmıştır. Bu yanlışın acilen düzeltilmesi lazım. Sözlerime son verirken şunları söylemek isterim, tüm hemşerilerime sağlıklı huzurlu günler dilerim. Bu zor günleri bu ekonomik krizleri biz milletçe aşacağız. Çünkü biz Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu bu ülkenin büyük milletiyiz. Bizler her zaman zorlukları birlikte aştık ve yine aşarız.”

HABER: Özge Işkın - Cevdet Yıldız

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.