Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2.GAZİANTEP YİYECEK ŞENLİĞİ RENKLİ GEÇTİ

2. Gaziantep Yiyecek Şenliği 6 -9 Ekim günlerinde Merinos pazar alanında düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2022 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2022 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
2.GAZİANTEP YİYECEK ŞENLİĞİ RENKLİ GEÇTİ

HABER: Aysun Şahin Karakuş – Cevdet Yıldız

2. Gaziantep Yiyecek Şenliği 6 -9 Ekim günlerinde Merinos pazar alanında düzenlendi.

Açılışına AK Parti Bursa Milletvekilleri Osman Mesten, Ahmet Kılıç, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Mücahit Bozkurt, Türkiye Gaziantepliler Federasyonu Başkan Vekili Hasan Demir ve yardımcısı Volkan Kaya katıldılar. Daha sonra Başta Bursa milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu,  Mustafa Esgin olmak üzere çok sayıda ziyaretçi şenliği ziyaret ettiler.

                                                                                                                                             

BAŞKAN BİLAL ŞENGÜLOĞLU BURSALI VE GAZİANTEPLİ HEMŞERİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Açılışta bir konuşma yapan Bursa Gaziantepliler dernek başkanı Bilal Şengüloğlu katılımlarından ve aşırı ilgiden dolayı tüm Bursalı ve Gaziantepli hemşerilerine teşekkür etti.                                                           

Şengüloğlu şöyle devam etti; “Bu yıl ikincisi düzenlediğimiz geleneksel lezzet şenliğimizi ilkini 2019’da başlatmıştık. Pandemi dolayısıyla ara verdiğimiz şenliğimizin ikincisini bugün gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyorum bu organizasyona katkı koyan başta ev sahipliğini yapan Osmangazi belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a, Büyükşehir ve Yıldırım Belediye Başkanlarımıza ve destek veren tüm vekillerimize, bürokratlarımıza, genel merkezimize ve gece gündüz çalışan yönetim kurulu arkadaşlarıma, Bursalı ve Gaziantepli hemşerilerim adına çok teşekkür ederim” dedi. Dernek olarak birçok projemiz var diyen Şengüloğlu bunlardan en önemlisi Bursa Gaziantep arasını kısaltmak. Bunun için Yenişehir’den Gaziantep’e uçak seferlerinin yeniden başlatılması konusunda girişimlerimiz var inşallah yakında başlayacağının müjdesini bekliyoruz. Bizler iki şehir tek yürek olduk bu amaçla Gaziantep kültürüyle Bursa kültürünü, lezzetlerini, sanatını ve ticaretini birleştirerek dayanışma içinde olmaya çalışıyoruz. Temel misyonumuz ve amacımızı budur” dedi.                                                                                                             

YİYECEK ŞENLİĞİNE İLGİ ÇOK BÜYÜK OLDU

4 gün süren etkinlikte günde iki öğün yaklaşık iki bin kişi yemek yedi. Bursalı ve Gaziantepli hemşerilerimiz yaklaşık 600 çeşidi olan Gaziantep lezzetlerinden tadarak ürünleri satın aldılar.

Zengin Gaziantep mutfağı tadanları muhteşem damak lezzetine ulaştırdı. Yine 4 gün boyunca eğlence muhteşemdi. Şenliğe katılan hemen herkes halaylar çekerek doyasıya eğlendiler. Böylece Bursa Gaziantepliler derneğinin bir lezzet şenliği de sona ermiş oldu.

                                                                                                                                                                 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.