Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıllardır değişmeyen tat 'Bağdat Hurma Tatlısı'

Bağdat Hurma Tatlı’nın başında bulunan üçüncü kuşak torunu Fatih Karaman Bağdat Hurma Tatlısı hakkında merak edilenleri Bursa Haber’e anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2016 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2016 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıllardır değişmeyen tat 'Bağdat Hurma Tatlısı'

Bursa’mızda Bursa ile özdeşleşmiş birçok değerimiz var. Son yüzyılın ikinci yarısında bu değerlerin arasına katılan, Bursa ile özdeşleşen Bağdat Hurma Tatlısı da yerini almıştır. Bağdat Hurma Tatlısını bulan, icat eden ve halkın beğenisine sunan Güngör Sevinç’i rahmetle anıyoruz.

Sayın Fatih Karaman, kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

1980 Bursa doğumluyum. Çocukluktan beri esnaf olarak yetiştik. Bu nedenle lise eğitimimden sonra üniversite eğitimimi yapamadım. Şu an üçüncü kuşak olarak işlerin başında bulunmaktayım. Evliyim, iki çocuk babasıyım.

 

Sayın Fatih Karaman, şirketinizin kurumsal kimliğinden bahseder misiniz?

Firmamız 1968 yılında dedem Güngör Sevinç tarafından kurulmuş olup unlu mamuller imalatıyla hizmet vermeye başlamıştır. Farklı bir tat arayışı içinde olan Bağdat Pastanesi kurucusu dedem Güngör Sevinç, 1971 yılında Bağdat Hurma Tatlısını icat etmiş ve halkımızın sunmuştur. Halen Türkiye’de ve dünyada tek imalatçı olarak Bursa’nın kültürel lezzetleri arasında yer almaktadır. İnsan sağlığına önem veren firmamız hijyenik ortamda gıda güvenliği ve kalite standartlarına uygun imalat yapmaktadır. Üretim aşamasından dağıtım aşamasına kadar büyük bir titizlikle müşterilerimize kaliteli ürün ve hizmet sunmaktadır.

 

Bağdat Hurma Tatlısı ismini nereden almıştır?

Rahmetli dedem Güngör Sevinç’in (unlu mamuller) pastane grubunda ustalığı da var. Bir gün seyyar satıcı bir amcadan tatlı alıp yiyor. Bu tatlının nasıl yapıldığını seyyar satıcıya soruyor. Ama seyyar satıcı bu konuda bilgi vermiyor. Dedem tatlı ile ilgili çalışmalarını araştırmaya ve yeni bir tat, yeni bir lezzet bulma çabasını sürdürürken 1971 yılında Bağdat Hurma Tatlısını icat ederek Türkiye’de ve dünyada tek imalatçı olarak Bursa’mızın kültürel lezzetleri arasında yerini alıyor.

İsmine gelince, bir İstanbul seyahati sırasında Bağdat Caddesi’nde gezerken bir pastanenin vitrini çok hoşuna gidiyor, yanında bulundurduğu fotoğraf makinesi ile bu pastanenin fotoğrafını çekiyor. Bunun nedeni ise yarın öbür gün kendi pastanesinin vitrinini değiştirip, bu şekilde bir vitrin yapacağım, diyerek fotoğrafını çekiyor. Dedemin hayal gücü, tarih sevgisi de, merakı da oldukça iyi. Bağdat şehrinin de Türk tarihindeki yeri ve önemi olduğu, ayrıca tatlının rengi ve şekli de hurmaya benzediğinden dolayı, o an dedemin Bağdat Caddesi’nde oluşu, bunların hepsi bir araya gelince Bağdat ismi kafasında oluşuyor. Tatlının ismi böylece Bağdat Hurma Tatlısı olarak hayata geçiyor. Bu durumdan biz de çok memnunuz.

 

TÜRKİYE’DE 81 İLDE BAYİLİKLER AÇMA PLANIMIZ VAR

Bizim denetimimiz ve gözetimimiz altında, bizi temsil edebilecek, eğitimli, yetişmiş personel bulundurabilecek, bizim kalite politikamıza uyum sağlayabilecek, ilkelerinden taviz vermeyecek, ciddi anlamda çalışabilecek kişi ve kuruluşlara 81 ilde bayilikler vermeyi düşünüyoruz. Bu lezzeti ülkemizin her noktasında bütün vatandaşlarımızın yemesini arzu ediyoruz. İrfan Bey, Bursa’ya gelen yerli ve yabancı devlet görevlileri ve önemli misafirlere Bağdat Hurma Tatlısı mutlaka ikram edilir. Organizasyonu düzenleyen görevliler özellikle bizimle irtibata geçerler, Bağdat Hurma Tatlısını Bursa’ya gelen konuklara tattırmadan göndermezler. Biz de bu durumdan gurur duyuyoruz.

 

UZMAN KADROMUZ…

Mesleki yeterlilik aşamalarını tamamlamış, deneyimli, güler yüzlü uzman kadromuz ile hijyen kurallarına uygun üretim yapmaktayız.

%100 GÜVENİLİR GIDA

Dünya Sağlık Örgütü’nün hazırlamış olduğu güvenilir gıda üretim kurallarına ve depolama sistemlerine uygun çalışıyoruz.

 

ÇEVRECİ VE HİJYENİK ÜRETİM

Ürünlerimiz hijyen kurallarından ödün vermeden, çevreye saygı politikası çerçevesinde üretilmektedir. Bu konuda taviz vermemiz mümkün değildir.

KALİTE POLİTİKAMIZ

Üretimde gıda güvenliği ve kaliteyi bir arada tutarak çalışmak, bu çalışmaları eğitimle pekiştirerek müşteri memnuniyetini sağlamak…

Faaliyet alanı ile ilişkili olarak temiz çevre duyarlılığına ve yasal düzenlemelere uyarak en üst seviyede üretim yapmak.

Güvenli, kaliteli, Türk Gıda Mevzuatına ve diğer yasa şartlarını karşılayan ürün üretmek.

Müşteri beklentilerini ürün kalitesinden taviz vermeden, yeni teknolojileri takip ederek, en üst seviyede karşılamak…

İSO9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve İSO22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi standartlarına uymak ve etkinliğini sürekli geliştirmektir. Koşulsuz müşteri memnuniyeti kalite politikamızın temelidir.

 

: Sayın Fatih Karaman, son olarak birkaç cümleyle sohbetimizi bitirelim.

Fatih Karaman: İrfan Bey, şunu söylemek istiyorum. Bağdat Hurma Tatlısı, Bursa’mızın değerleri ve lezzetleri arasına girerek Türkiye’de ve dünyada tek imalatçısı ve merkezi Bursa’dır. Bağdat Hurma Tatlısı bir markadır. Bu vesileyle bütün halkımıza saygı ve sevgilerimi sunuyor, Bağdat Hurma Tatlısını yemelerini arzu ediyorum. Bursa Haber’e ve size de bizlere geniş yer verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Sayın Fatih Karaman Bey, ben de size Bursa Haber Gazetesi Ailesi adına çok teşekkür ediyor ve Bursa’ya değer katarak yapmış olduğunuz başarılı çalışmaların devamını diliyorum.

 

İLETİŞİM:

Adres: Ulu Mah. Ulu Sk. No:45 Osmangazi/ Bursa

İmalat Adresi: Vatan Mah. Vişne Cad. Seda Sk. No:8 Yıldırım/ Bursa

Tel: (0224) 273 40 05

(0224) 273 40 06

Gsm: 0532 540 96 95

Faks:  (0224) 273 40 07

Web: www.bagdathurmatatlicisi.com

Email: info@bagdathurmatatlisi.com


HABER VE FOTOĞRALAR: İRFAN BİLEK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.