Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Otopark sorunu ve toplu taşıma

Yazının Giriş Tarihi: 16.09.2019 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.09.2019 00:05

Nüfus artışı ve gelire endeksli olarak ülkemizdeki araç sayıları her geçen gün artmaktadır.

Ülkemizin birçok şehrinde olduğu gibi şehrimizin de önde gelen sorunlarından biri şüphesiz otopark sorunu.

Özellikle şehrin tüm ilçelerinde olduğu gibi şehrimizin merkezinde bulunan tarihi kültürel eserler turizm, çarşı, pazar ve alışveriş merkezlerinden dolayı Osmangazi’de bu sorun daha fazla hissediliyor.

Belediyelerin birçok yerde yaptığı kapalı otopark alanları maalesef mevcut ihtiyaca cevap verememektedir.

Otopark sayılarının arttırılarak ve otopark ücretlerinin düşük tutularak insanların hizmetine sunulmasını diliyoruz.

Birde diğer taraftan baktığımızda Belediyenin ve Özel şahısların işlettiği otoparklarda araç başına alınan fahiş ücretler maalesef insanların tepkisine neden oluyor.

Otopark dediğimizde ilk akla gelen  şehrimiz Osmangazi’de özellikle  mevcut boş alan çok fazla olmadığından dolayı  bina sahipleri  fazla kullanmadığı eski binasını yıktırıp yerine açılan alanları Otopark olarak kullanmaya başlıyor,günlük çok cazip ücretler kazanıyorlar ve bunların % kaçı ruhsatlı ve devlete ne kadar vergi  veriyorlar çok merak ediyorum.?

Okulların açılması ile birlikte özellikle büyük şehirlerde trafik yoğunluğunun bir kat daha arttığı ve bu yoğunluğu önlemek içinde Belediyelerimiz İnsanları Avrupa’daki gibi cazip düşük ücret ile toplu taşıma araçlarına teşvik edilerek yönlendirilmesi gerekiyor.

T2 Hattı Tramvay projesi

Şehrin en önemli yerlerinden biri olan Şehirlerarası Terminale doğru İstanbul Yolu'na inşa edilen Bursa T2 Tramvay Hattı'nda çalışmaları maalesef üzülerek takip ediyorum ve uzun zamandır durmuş vaziyette.

Birkaç yıl önce başlayıp Haziran 2018'de teslim edilmesi planlanan projenin inşaatı akıbeti nedir bilmiyoruz en son olarak Bşk. Alinur Aktaş’ın şehrimizin kanalı yerel bir tv de açıkladığı gibi, T-2 HATTI ARALIK’TA AÇILACAK demişti,
Aktaş normal şartlarda 2018 Temmuz’da bitmesi gereken Terminal Tramvay Hattı’na 6 aylık bir ek süre verildiğini hatırlatıp şunları ekledi:“İhale yapılmış ve itirazlardan kaynaklanan sebeplerden dolayı ek süreler verildi. Lakin bir miktar müteahhitlerle ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. Kasım aralık gibi test sürüşlerinin ve vagonların hatta girmesini bekliyoruz. Biraz ağır aksak çalışmalar görüyorum, öncelikli oradaki ticari hayatı ve sirkülasyonu olumsuz etkileyen görüntüleri ortadan kaldırdık. Temennimiz, Aralık 2018 gibi orayı açmak, inşallah gecikme olmaz.” 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.