Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Otomotiv’in Devleri Kasım’da Bursa’da Buluşacak…

Yazının Giriş Tarihi: 14.10.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.10.2019 00:01

James Womack, Daniel Jones ve Daniel Roos tarafından yazılan “Dünyayı Değiştiren Makina” isimli kitapta anlatıldığı üzere otomobil nasıl ki üretim modellerinden kalite kavramına, zamanında üretim süreçlerinden robotlaşmaya kadar neredeyse yaşamı değiştirmişse, aynı otomobilin Bursa’daki yaşamı da değiştirdiği söylenebilir.

Uzun yıllar boyunca iç ve dış göçlerden çok etkilenen Bursa hep yeni mesleklerin geliştiği yer olmuş. Yaylı at arabası yapımı da böyle başlamış Bursa’da ve ilerleyen zamanda karoseriye dönüşmüş.

Yani, 1970’li yıllarda Tofaş’ın, Oyak Renault’un daha sonra Karsan’ın Bursa’ya gelmesi tesadüf değil.

Tabii ki yıllar geçtikçe Bursa ülkemizde otomotivin başkenti olurken, otomotiv ana ve yan sanayii, tekstil ile birlikte Bursa’nın geleneksel üretim alanı içinde yer aldı.

Bursa için söylemek gerekirse otomotiv ana ve yan sanayi ihracattan istihdama kadar Bursa’da lider durumda.

İşte Bursa için böylesine önemli bir sektörde, önümüzdeki Kasım ayı içinde önemli bir etkinlik gerçekleştirilecek.

İki yılda bir düzenlenen “Automotive Meetings-Bursa” (Dünya Otomotiv Buluşmaları-Bursa) isimli bu etkinliğin ikincisi yine Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nin (BOSB) ev sahipliğinde 12-14 Kasın 2019 tarihlerinde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Hafta içinde konuyla ilgili basın toplantısı düzenlendi.

BOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz’ın yanı sıra, Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanı ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Baran Çelik’in, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri İsmail Gerim’in ve Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Çağan’ın katıldıkları basın toplantısında etkinliğin detayları paylaşıldı.

Bugüne kadar 28 ülkeden 120 yabancı firma ile birlikte ülkemizden 100 civarında otomotiv ana ve yan sanayi üreticisinin katılım onayı verdiği etkinlikte 3 gün boyunca sektörün durumunu ve geleceği konuşulurken yeni modelleri, yeni siparişleri, trendler de değerlendirilecek.

Etkinliğe, Almanya, Kanada, Çin, Fransa, İtalya, Güney Kore, Meksika, Rusya, İspanya, Romanya, İngiltere, Polonya, Mısır, Hindistan, İran, Macaristan gibi ülkelerden tanınmış OEM ve Tier-1 ve ağır vasıta araç üreticileri gelecek.

Bunlar arasında, Jaguar, Land Rover, BMW, Daimler, Hyundai, Peugeot, General Motors, Mc Laren, Cherry, MAZ- MAN, İrizar gibi dünyanın çok önemli üreticileri de bulunuyor.

Ayrıca Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ yani yerli otomobilimizin yetkilileri de 12-14 Kasım tarihlerinde Bursa’da olacaklar.

Diyeceğimiz o ki, ülkemizde otomotivin başkenti olan Bursa, bu işin hakkını veriyor. Bu anlamda kaçırılmaması gereken bir organizasyon 12-14 Kasım tarihlerinde yapılacak. Bizden hatırlatması.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.