Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmangazi ekiplerine duygusal karşılama

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma faaliyetlerine destek vermek için bölgeye giden 38 kişilik Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Birimi ekipleri, kente döndü. 5 kişinin enkaz altından sağ olarak çıkarılmasını sağlayan ekipler, mesai arkadaşları ve aileleri tarafından alkışlarla karşılandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2023 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2023 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmangazi ekiplerine duygusal karşılama

Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Birimi ekipleri, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin hemen ardından 6 araç ve 38 kişi ile bölgeye intikal ederek, depremzedelerin yardımına koştu. Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler, vakit kaybetmeden arama kurtarma çalışmalarına başladı. Kahramanmaraş kent merkezinde arama kurtarma çalışmaları gerçekleştiren ekipler, depremin 28’inci saatinde çöken 8 katlı Sözler Apartmanı’nın enkazından 17 yaşındaki Dilara Aktaş’ı kurtarmayı başardı. Bir can daha kurtarmak adına arama kurtarma çalışmalarına devam eden ekipler, Kahramanmaraş’ın Öksüzlü Köyü’nde de 17 yaşındaki Irmak Durak’ı 42 saat sonra canlı çıkartmanın mutluluğun yaşadı.

Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Birimi ekipleri, Türkiye’yi yasa boğan depremin 138’inci saatinde, Kahramanmaraş Cumhuriyet Bulvarı üzerinde yer alan 5 katlı Kiraz Apartmanı’nın enkazından baba Celal Taşan, anne Yasemin Taşan ve 17 yaşındaki çocukları Ensar Taşan olmak üzere aynı aileden 3 kişiyi enkazdan sağ çıkartarak tüm Türkiye’ye sevinç yaşattı.

Bölgede 10 gün boyunca zamana karşı mücadele ortaya koyarak arama kurtarma çalışmaları yürüten ekipler, 5 kişiyi enkazdan kurtarmanın mutluluğu ve gururu ile birlikte kente döndü. Ekipleri, Soğanlı’daki şantiye birimleri girişinde mesai arkadaşları alkışlarla karşıladı.  

Deprem bölgesinde olduğu için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yer almadığı karşılamada, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez, belediye başkan yardımcıları, birim amirleri ve belediye personeli, depremin kahramanlarını bağrına bastı. Mesai arkadaşları ve aileleriyle kucaklaşarak duygusal anlar yaşayan arama kurtarma ekibine Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu, afet bölgesindeki üstün gayretlerinden dolayı teşekkür ederek çiçek verdi.

“Kalbimiz orada kaldı”

Deprem bölgesine ilk gittikleri andan itibaren zamana karşı yarıştıklarını belirten Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Birimi ekipleri, “Bölgeye ilk giden ekiplerden biriyiz. Saatler sonra enkazın altından 17 yaşındaki Dilara Aktaş’ı kurtardığımızda büyük mutluluk yaşadık. Bu sevinç ve umut, çalışmalarımızda bize büyük güç verdi. Daha sonra 4 vatandaşımızı daha enkazdan sağ çıkarabilmeyi başardık. Devletimizin bütün kurumları bölgede elinden geleni yapıyor. Büyük bir dayanışma içinde kurtarma çalışmaları ve yardımlar devam ediyor. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar da bize büyük destek verdi. Her fırsatta bizi arayarak durumumuz hakkında bilgi aldı, ihtiyaçlarımızı karşıladı. Bursa’ya döndük ama kalbimiz orada kaldı. İnşallah yaralarımızı en kısa sürede sararız.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.