Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Operasyon Türkiye

Yazının Giriş Tarihi: 16.02.2023 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.02.2023 00:05

Deprem; yüreğimizde tarifi imkansız acılar bırakırken, toplumda müthiş bir korku ve güvensizlik ortamı yarattı.

6 Şubat depreminin oluşundan bugüne yaşadıklarımızı çok uluslu bir operasyon olarak değerlendirmek ve operasyonun adını koymak gerekiyor. Evet, yaşadığımız sürecin kod adı; "Operasyon Türkiye…"

Sosyal medyadan ve sahadan anlık gelen bilgiler ile deprem süreçlerini değerlendirdiğimizde gördük ki, her kesimi etkilemeye ve manipüle etmeye yönelik bir panik süreci devreye alındı. Vatandaşlar bilinçsiz bir şekilde, bilinçli bir merkez tarafından yürütülen söylemleri sahaya ve ülkeye yaymak suretiyle korku ve panik sürecini tetikledi. Depremin oluşu ve akabinde yaşanan büyük yıkımlarla beraber gerçekleşen ikinci deprem sonrası etkisiz kalan kurumlar, devlet iradesi ile hızla kendini toparlayarak tüm gücünü enkaz altından canlı kurtarmaya yönlendirdi.

Deprem bölgesinden gelen bilgiler ışığında yaşanan olumsuzluklar, Ankara'ya ulaştıkça yaşatılmak istenilen korku ve panik vurgulu kaos ortamını önleyici çalışmalara depremin hemen akabinde başlandı. Elbette biz gazeteciler dahil toplumun her kesimi ve kamu yöneticileri bir şekilde manipüle edildi. Kimimiz, "Hatay'da Suriyeliler bölgeyi ele geçiriyor" dedi. Kimilerimiz ise, "bölgeye yardım gitmiyor" dedi. İşte burada süreci iki türlü okumak gerekiyor. Kimileri kasıtlı olarak sosyal medyada kurumları etiketlemeden yani bir ihbar süreci oluşturmadan, toplumun genelinde büyük ve olumsuz süreçler oluşturan "Hatay'da baraj patladı kaçın" gibi paylaşımlarla korku ve panik havası yarattı.

Bizler gibi ülkesini her daim destekleyenler ise; Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İçişleri ve Savunma Bakanlıklarını etiketleyerek, ihbar nitelikli paylaşımlar yapmayı ve Ankara'ya bir şekilde uyarıcı sinyaller yollamayı ihmal etmedi.

Geldiğimiz noktada şok etkisini atlattığımız her an daha iyi görmekteyiz ki, Türkiye’ye yönelik karanlık güçlerin büyük ve kanlı bir operasyon yönetmesine Devlet iradesi dur demeyi başardı!

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın son kabine toplantısında ifade ettiği şekli ile "Asrın Felaketi" özellikle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kudretini göstermesi açısından çok önemli. Her ne kadar deprem ve sürecinde yaşanan büyük acı halen daha içimizde derin yaralar ve toplumda psikolojik olumsuzluklara neden olmuş olsa bile, Türkiye’nin 100'ncü yaşında 10 şehirde yaşanan bu felaketin izlerini silmeye milletimizin ve devletimizin kudretinin yeteceğine inancımız tam.

Türkiye’nin her noktasından olduğu gibi Bursa'dan da her alandan yardım ve arama kurtarma timleri bölgeye intikal ettirildi, etmeye devam ediyor. Osmangazi İlçe Kaymakamı Ali Partal himayesinde İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Gürhan Çokgezer ile AFAD koordinasyonunda bizlerde önce Okul Aile Birliği Başkanı olduğumuz Şehit Göksu Şafak Şahin İlkokulu olarak aynı günün akşamı bir tır yardımı bölgeye ulaştırmak üzere yola çıkardık. Akabinde iki tır yardımı daha bölgeye ulaştırırken, önceki gün 20 ailemizi uygun yerlere yerleştirerek bir aylık gıda ve temizlik ihtiyaçlarını gidermeyi başardık.

Bursa Valisi Sayın Yakup Canbolat'ın Gaziantep'e görevlendirilmesi ile Güneydoğudaki en büyük üretim şehrinin arama kurtarma, enkaz kaldırma ve toparlanma süreci hız kazandı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş ve beraberinde Osmangazi Belediyesi ve Başkanımız Sayın Mustafa Dündar, Yıldırım Belediyesi ve Başkanımız Sayın Oktay Yılmaz, İnegöl Belediyesi ve Başkanımız Sayın Alper Taban ile çok sayıda Bursalı yerel yönetim ile kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personel deprem bölgelerinde aktif edildi.

Türkiye’nin en acı sürecinde şimdi tam tedavi dönemindeyiz. Artık siyasi kavgaları ve sosyal ayrıştırmaları bir kenara bırakıp, toplum olarak ülkemizin yaralarını sarmalıyız. Türkiye'nin güç birliği ve kadim medeniyet varlığı ile 1 yıldan daha kısa sürede toparlanması mümkün…

Kısacası; "operasyon Türkiye" ancak tek gerçeğimiz ve varlığımızda Türkiye. Şimdi hep birlikte Türkiye’nin yanında dimdik durma zamanı…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.