Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Önler iyi ama ya arkalar?

Yazının Giriş Tarihi: 04.01.2021 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.01.2021 00:04

Bursaspor’un gençlerden kurulu kadrosuyla, ligin yarısını play-off sınırında kapatması tabiî ki sevindirici. Transfer tahtası kapalı ve ne zaman açılacağı da belirsizliğini koruyor. Henüz bıyığı terlememiş çocuklar formalarını, maçın son saniyesine kadar terletiyorlar. Mücadele ruhu ile beraber forma aşkı ve armaya adanışlık üst seviyede. Takım, ‘kolej takımı’ olma yolunda ilerliyor. Kapalı tahta, ‘kolej takımı’ havasına sokmuş, Bursa’yı… Son beş maçta, mağlubiyet almamış… Berabere kaldığı İstanbulspor maçında, son yirmi dakikada 3-0’dan muhteşem bir geri dönüş yapmış, son saniyede penaltısı verilmemiş… Çok güzel bir istatistik bu. Ancak, İstatistik bilimi, sadece olanı gösterir…

Timsahların gol atma sorunu yok. Ali Akman, Burak Kapacak, Burak Altıparmak, Emirhan, Batuhan takımın gol yükünü çekiyorlar. 31 gol atmış Bursa. Nerdeyse bir o kadar da kaçırmış. Pozisyona giriyor yani… Atsa da kaçırsa da, golcü ayaklara top taşıyan ‘dinamo’ bir orta sahanın olduğunun kanıtıdır, bu kadar gol. Ancak takım çok gol yiyor… 3 puanla ligin sonuncusu Eskişehirspor 32 gol yerken, Timsahlar 27 gol yemiş. Yani; önler iyi ama arkada sorun var. Ligin ikinci yarısı için çalışılması gereken alan, burasıdır bana göre. Şu hakkı da teslim etmek lazım; takım savunması, Eskişehir ve Keçiören maçlarında kötü değildi. Ancak, bu kadar pozisyon da verilmez. Tüm liglerin ikinci yarısı, ilk yarılara göre çok daha sert geçer, hele ki alt ligler de, tabiri caizse kemik sesi gelmeden maç bitmez. Bursaspor, bu sertliğe direnç gösterebilirse başarılı olacaktır. Mustafa Hoca’nın, defans hattı için iki haftalık sürede çözüm üretmesi kaçınılmaz.

Takımdaki bir diğer sorun da Ali Akman. Allah nazarlardan saklasın, çok iyi bir golcü olacağına inanıyorum. Golü kokluyor, pozisyona giriyor, deniyor. Santrafor dediğin biraz bencil olur, Ali de o da yok. Rakip stoperi alıyor götürüyor arkadaşlarına alan açıyor. Ali’yi seyrederken, sanki Johan Cruyff’u seyreder gibiyim. Fulesi, top taşıyışı, oyun zekası, yer alma becerisi ile ‘maşallah’ dedirttiriyor. Daha da iyi olacak. Ancak, sezon sonu sözleşmesinin bitecek olması çok büyük handikap. Devre arası mı yoksa sezon sonu bedelsiz mi gidecek, bunlar hep soru işareti. Ben Ali’nin Bursa’dan sonra Avrupa’da oynamasından yanayım. Futbolunu daha da geliştirmeli ve Mili Takım’ın banko oyuncusu olmalı. (Şenol Güneş’in tercihi bu yönde olursa tabi.) Ancak tüm bunları yaparken, takımına para kazandırarak gitmeli. Düşünüşüm, Bursaspor’la yeniden sözleşme imzalayıp, sezon sonu gitmesi yönünde. Böylece hem takımı para kazanmış olur, hem karakterini ortaya koyar, hem de yola beraber çıktığı takım arkadaşları ile yolu tamamlar.

Ligin sonu için tahminimi, daha önce de yazmıştım. Bu takımdan kimse şampiyonluk beklemesin, Pollyanna olmanın da bir sınırı var.  Bu takımın hedefi, play-off’a kalmak olmalı. Play- off’ta da oynanacak yarı final ve final maçlarında ne olacağı, hiç belli olmaz. Ama, 2009-2010 şampiyonunun bu sene direkt olarak Süper Lige çıkmasını beklemek hayal bile değil. Vakıfköy’ün iskeleti bozulmadan, Mustafa Hoca ile devam ederek önümüzdeki sezonun planlaması, bugünden yapılmalı. Timsah’ın küllerinden doğuşunun çaresi budur. Aksi taktirde, kimse ‘timsah gözyaşı’ dökmesin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.