Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘On bir’ kişi kalmamıza rağmen galip gelmeyi bildik

Yazının Giriş Tarihi: 17.11.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.11.2020 00:00

Futbol’da bir kişi üstün oynamak avantaj mıdır? Hem de büyük avantajdır eğer kullanabilirsen…  Bir kişi fazla hücum eder, bir kişi fazla savunursun. Rakibine karşı “bir kişi” önde olursun. Ama bazen de evdeki hesap çarşıya uymaz, maç bitsin diye dua edersin.

Pazar gecesi, Rusya ile oynadığımız Uluslar Ligi Grup maçında, Rus sağ bek Semenov, Cenk Tosun’u ceza sahası önünde düşürüp, bariz gol şansından ihraç edilince, geride kalan sürenin kolay geçeceğini düşünmüştüm doğal olarak.  Maç, gereksiz bir özgüven gösterisi yüzünden 1-0 mağlup olmamıza rağmen, yeniden başlayacaktı. İlk yarının sonuna kadar bu düşünce işledi de… Caner’in adrese teslim pası ile ön direkte buluşan Kenan Karaman skoru eşitledi önce. Ardından Cengiz Ünder’in sağ çaprazdan ayak içi plasesi ağları buldu ve takımımız öne geçti.

İkinci yarının başlamasıyla beraber işler değişti. Sanki, Rus Milli Takımı on bir kişi, bizim Milli Takımımız on kişi gibi oynamaya başladılar. 51. Dakikada Ozan Tufan’ın kazandırdığı penaltıya kadar, kalemizde iki pozisyon gördük. Penaltı sonrası da panik oynamamız devam etti. Direnç gösteremedik, bir kişi fazla oynamamızın avantajını kullanamadık. Oyunu domine edecek hamleleri geç yaptık. Maçtan galip ayrılmamız, futbol şansımız sayesinde.

Şenol Güneş, 1711 yılında Rus ordusunu sıkıştırmışken ve tarihi bir zafer elde edecekken daha azı ile yetinen Sadrazam Baltacı Mehmet Paşa gibiydi, ikinci yarı. Baltacı Mehmet Paşa, askerlerinin isyan belirtileri göstermesi yüzünden, tarihi bir zaferden vazgeçmiş. Peki Şenol Hocam, siz ne için rahat bir galibiyetten vazgeçtiniz? Kaldı ki; Çerçesov’ta da Katerina’dan emareler yoktu… Fizik gücü yüksek ancak bir kişi eksik Rus takımı, dalga dalga gelirken niçin oyunu tutmak adına gerekli değişiklikleri yapmadınız? Milli Takım kariyeri, prostatlı orta yaşlı erkekler gibi olan Hakan Çalhanoğlu yerine, Lille’de harikalar yaratan Yusuf Yazıcı üzerinden oyun kurmak için neden 86. Dakikaya kadar beklediniz? Cenk Tosun – Mahmut Tekdemir değişikliği ile çift ön libero oynayıp, ileride Kenan Karaman ile gol aramayı düşünmek bu kadar mı zordu?

Yarın akşam Macaristan karşısında galip gelmekten başka şansımız yok. Gruptaki puan durumu o kadar garip ki, liderde olup Uluslar Ligi A grubuna çıkabiliriz, mağlup olup grup sonuncusu olarak Uluslar C Ligine de düşebiliriz. İnşallah uzun zamandır kesik kesik oynayan Milli Takımımız bu maçta gümbür gümbür oynar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.