Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okul öncesinin çocuk gelişimine faydaları

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2020 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2020 00:01

Anaokulu çalışan ailelerin çocuğunu güvenli bir ortama bırakabilmesinin yanı sıra çocuğun gelişimine katkıda bulunan bir eğitim ortamıdır. Çocuğun gelişimine fayda sağladığı konular;

Sosyalleşme

Çocuklar evlerinde yetişkinlerle zaman geçirdiğinde, daha sonra karşılaştığı akranıyla iletişim kurmakta zorlanıyor. Çocukların kendi akranlarıyla iletişim kurması gelişimi açısından gereklidir. Dış dünyayla iletişim kurabilmesi ve kendi yaşıtlarıyla beraber birey olduğunun farkında olabilmesi için kreşe gitmesi çok önemli.

Paylaşma

Akranlarıyla beraber günlerini geçiren çocuğun, anaokulunda başkaları ile aynı masada oturma, okul öncesi etkinliklere katılma, oyuncak paylaşma gibi durumları çok daha kolay ve doğal bir şekilde içselleştirir.

Öz güven

Çocuklar başkalarının yanında kendini rahat ve özgürce ifade edebilmeyi öğrenebilmeli ve kendilerini rahat hissedebilmeliler. Bu durum onların kendilerini geliştirebilmeleri için olmazsa olmazlardan.Bu da onlara öz güven anlamında katkı sağlar.

Saygı duyma

Çocuklara açık görüşlü olma profilini kazandırmak önemli. Başkalarına ve farklılıklara saygı duymayı öğretmek, yaşamını kolaylaştırır. Hayatta sadece kendisinin olmadığını bilir, herkesin farklı öncelikleri ve ihtiyaçları olduğunu kavrar.

Motor ve bilişsel beceriler

Okul öncesinde yapılan sanat çalışmaları çocukların kas gelişimini destekleyerek motor gelişimine katkı sağlar.

Bilşsel gelişimine destek vermek için bir çok analitik çalışmalar yaparlar.

Resimli kitapları okuma, çizim ve boyama yapma etkinlikleri ile erken yaşta okuma yazma farkındalığı kazandırır.

Dil gelişimi

Çocuklar etkinliklerde tekerleme,şiir, bilmeceler ile kelime haznelerini geliştirir. Arkadaşları ile birlikte sohbet imkanı bularak ifade becerisini ilerletirler. Dili yaşayarak, konuşarak, dinleyerek, etkileşimde bulunarak kullanma imkanına sahip olur.

Dikkat geliştirme

Çocukların okul öncesi çalışmaları ile dikkatleri gelişir. Düşünme becerileri ve algı yönetme konusunda ilerleme kaydederler. Okul öncesi eğitim de çocuğuna dinleme, yönergeleri takip edebilme, sorumluluğunu tamamlama gibi beceriler olarak döner.

Programlı ve düzenli zaman

Çocuklar beslenme,uyku,okul saati gibi zamanlamayı iyi yönetmeyi öğrenir. Arkadaşları ile doğru zamanda ve düzenli şekilde vakit geçirirler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.