Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ödünç'ten Gürsu ve Kestel atağı...

Yazının Giriş Tarihi: 06.01.2020 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.01.2020 00:01

Ak Parti'nin Büyükşehir Belediye tecrübesi olan tek Milletvekili olma özelliği ile İnşaat Mühendisi Atilla Ödünç, yerel sorunların çözümünde en etkin isimlerden. Yerel yönetimlerle çözüm odaklı iletişim kuran 1977 doğumlu Atilla Ödünç, evli ve 2 çocuk babası.

Bursa Erkek Lisesi mezunu olan Ödünç'ün kent ile bağları çok güçlü. Hem inşaat sektörünün içerisinden geliyor olması hem de  genç ve sporcu kişiliği ile Ödünç, geleceğin parıldayan yıldızlarından. Geçtiğimiz hafta Bursa'da gerçekleştirdiği bir dizi ziyarette kendisine eşlik etme fırsatı buldum. Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan'a gerçekleştirdiği ziyarette hem Gürsu'nun hem de Kestel'in sorunlarını masaya yatırdı. Birgünlük yoğun çalışma maratonu içerisinde kendisine Ak Parti Gürsu İlçe Başkanı Zekeriya Hacıoğlu ile Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık'ta eşlik ettiler. Gürsu'nun ortak akılla hareket etmesini sağlayan Atilla Ödünç, kentin sorunlarının çözümünde öncü isim olduğunu burada da gösterdi. Ulaş Akhan'ı ziyarette ilçelerin sorunlarını dile getiren Ödünç aynı zamanda her iki ilçe için kangren olan taksici esnafının Bursa sınırlarında uğradığı mağduriyetleri de dile getirdi. Kentin bir bütün olarak değerlendirilmesi gerekliliğine Ulaş Akhan'dan da aynı karşılığı alan Atilla Ödünç'ün ilçelerin sorunlarına hakim olması başarısının arkasında ki en önemli sırlardan.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan'ı Doğubayazıt Kaymakamlığı'ndan tanıyorum. Bölgeye önemli hizmetleri olan, insanlık bağları güçlü, ego öncelikli değil gönüllere dokunarak büyük işler başarmış bir isim. Her ne kadar Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği bir noktadan sonra siyasi süreçleri de beraberinde getirecek olsa bile, inanıyorum ki Ulaş Akhan doğru ve dik duruşundan asla taviz vermeyecektir. Bu anlamda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu da kente kazandırdığı böyle bir değer için ayrıca tebrik ediyorum.

***

Bursa'nın merkez ilçeleri olmalarına rağmen uzun yıllardır istenilen yatırımları alamayan Gürsu ve Kestel'in kendi içlerinden çıkan gür sesi Atilla Ödünç. Elbette önceki dönemlerde de mevcut Milletvekilleri ile birçok sorun çözülüyor olsa bile, içeriden kendi içlerinden birinin olması Gürsu ve Kestel için önemli bir değer. Bursa'da ilçesinden Milletvekili olan diğer iki ilçe ise, Gemlik ve İnegöl.

Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkçı'yı da ziyaret eden üçlü heyet Gürsu Devlet Hastanesi'nin ekipman ve personel sorunlarını masaya yatırdı. İlçenin sorunlarının aşılması yönünde İl Sağlık Müdürü Kaşıkçı'dan ilerleyen günlerde ilçeye ziyaret ve yerinde tespit sözü alan heyet, başarılı bir ziyaret gerçekleştirdi. Performansını göreve yeni gelmesi nedeniyle daha test edemediğimiz Ömer Halim Kaçıkçı, misafir ağırlamayı iyi bilen ve herşeyden önemlisi liyakat öncelikli bir isim olarak karşımızda duruyor. Yine sempatik duruşu ve samimiyeti ile kente önemli katma değerler katacağını gözlemledim diyebilirim.

***

Kestel ve Gürsu'nun kanayan yarası kenetlenememek. Kent bilincinin yüksek olduğu, spor ve sivil toplum kuruluşlarının ortak akılda buluştuğu, sanayici ve iş insanlarının aynı konularda tek ses olduğu bir sürecin inşaası her iki ilçenin de menfaatine. Bu anlamda Ak Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç'ün bu adımlarını takdirle karşılıyorum. Bursa İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne atanan Salih Başparmak'a hayırlı olsun ziyaretinde Gürsuspor ile ilgili sorunları aktardık. Kentlerin gençlerine sahip çıkması noktasında önemli projeleri olduğunu ifade eden Salih Başparmak, aynı zamanda yerel yönetim tecrübesi olan Ankara'nın havasını koklamış başarılı bir bürokrat.

Eskilerin söylemi olan "bakarsan bağ olur bakmaksan dağ" sözünü hatırlamama vesile olan bu ziyaretler bütünü kentin gündemini belirlediğini, kenti yönettiğini ifade eden her siyasetçi ve bürokrat için önemli. Kentleri doğru odak noktalarda ve ortak akıl ile yönettiğimizde, çekememezlik ve hamaset duyguları gibi nefsi hislerimizi öldürdüğümüzde ortaya kalitesi güçlü bir başarı silsilesi çıkıyor. Kısacası; birilerinin görmezden gelmelerini değil, kendimizin görmezden gelmelerini okuyarak hatayı önce kendimizde arayarak gönüllere ulaşmanın yolunu bulmak gerekiyor.

İnanıyorum ki, Ak Parti Milletvekili Atilla Ödünç çıktığı bu başarılı yolda mütevazı kişiliği ile daha fazla mesafe kat ederek hem Gürsu hem de Kestel için önemli bir fırsat olacak. Elbette burada Ak Parti'nin başarılı ilçe başkanlarından Gürsu İlçe Başkanı Zekeriya Hacıoğlu ve borç ödemeleri ile batık belediyeyi ayağa kaldırmaya çalışan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık'ında büyük emeklerini unutmamak lazım...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.