Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Normalleşme başlıyor…Peki Bursa hazır mı?

Yazının Giriş Tarihi: 01.03.2021 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.03.2021 00:00

Hatırlanacağı üzere 17 Şubat’taki Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mart itibariyle normalleşme sürecinin kademeli olarak başlayacağını açıklamıştı.

Buna göre;  COVID-19 önlemleriyle ilgili normalleşme süreci 1 Mart’tan itibaren başlıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından, “1 Mart itibarıyla süreç, belirlenen kriterler çerçevesinde, dört risk seviyesinde valilerimizin başkanlığındaki il hıfzıssıha kurullarımızla başlayacak” paylaşımında bulunmuştu.

Bu bağlamda, illerdeki kısıtlamalar, düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak belirlenen dört risk kademesine göre esnetilecek ya da genişletilecek.

Yine belirtilen kriterlere göre orta riskli yerlerde kontrollü açılma söz konusu.

Bu konuda önemli bir açıklama yapan, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Kultufan Turan, umut verici açıklamlarda bulundu

 “Normalleşmenin ayak seslerini duymaya başladık” diyen Turan’ın açıklamalarına göre;

 Yüz binde 10’un altında vaka sayısı olan illerde kişiler, kendi tedbirlerini uygulamaya devam ederek, hijyen kurallarına uyarak, açılmaya başlayacak. Ancak yüz binde 35’e kadar olan illerde kontrollü açılma olacak. Örneğin önce küçük işletmeler açılacak. Ancak bunun üzerinde olan illerde açılma şimdilik zor görünüyor.

PEKİ BURSA'DA NORMALLEŞME NE DURUMDA

Bakan Koca'nın açıkladığı 15-21 Şubat verilerine göre, Bursa'da geçtiğimiz haftaya göre artış görülürken, vaka sayıları her 100 bin kişide 39,14 oldu. Bu sayılarla Bursa, Yüksek riskli (Turuncu) iller arasında yer alıyor.

Geçtiğimiz hafta açıklanan rakamlara göre Bursa 100 binde 34,87 ile orta riskli (Sarı) iller arasında yer alıyordu.

Sınırda dolaşan Bursa'da en son veriler,  normalleşme adımı için büyük önem taşıyacak.

RENKLERE GÖRE, KADEME KADEME

Bakan Koca konuya ilişkin daha önce yaptığı açıklamada, illerin risk durumlarına göre mavi, sarı, turuncu ve kırmızı renklere ayrılacağını ve risk hesaplamalarının da vaka sayılarına göre belirleneceğini söylemişti. O kriterler şöyle olacak:

DÜŞÜK RİSK (MAVİ): Yüz binde 10’un altında vaka görülen iller

ORTA RİSK (SARI): Yüz binde 11-35 arası vaka olan iller

YÜKSEK RİSK (TURUNCU): Yüz binde 36-100 arası vakası bulunan iller

ÇOK YÜKSEK RİSK (KIRMIZI): Yüz binde 100’ün üstünde vaka seyri görülen iller.

Genelde Türkiye’de ve yerelde Bursa’da normalleşme adımlarının hangi sırayla ve ne ölçüde atılacağı ise merak konusu...

Koronavirüs'le mücadelede yerinde karar döneminin adımları atılıyor. Gözler, bugün yapılacak kabine toplantısına çevrildi. İl il belirilecek olan normalleşme kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

AK PARTİLİ GENÇLER BAŞKANINI SEÇTİ

AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresi, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eski bakanlardan Faruk Çelik, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ensar Topçu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, milletvekilleri, belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanlarının da katıldığı kongrede, İl Gençlik Kolları Başkanlığına Ömer Faruk Temiztürk seçildi.

İl Gençlik Kolları Kongresinde söz alan isimler önemli mesajlar verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Millet iradesinin kurallarla, birtakım engellemelerle milletin yürüyüşü durdurulamayacağını vurguladı. Yine konuşmasında gençlere önerilerde bulunarak şu sözleri kullandı.

“Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençler olun. Aklınızı asla kiraya vermeyin. Aklını kiraya verenlerin ülkeye maliyetini gördünüz. Aklını milletin lehine çalıştırmayıp milletin iradesini baskı altına almaya gayret için kullananların ülkeye maliyetini hep birlikte gördük” sözlerini kullandı.

 AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan da gençlere hitaben, AK Parti’nin her zaman gençliğin ve milletin partisi olduğunu ifade etti.

Gençlerin heyecanı, enerjisi, şevki, umutları kendileri için en büyük güç kaynağı olduğunu belirten Gürkan, “Bizler bu ülkenin 28 Şubat dönemi gençliği olarak Türkiye’deki birçok üniversitenin kapısından kovulan bir gençliktik. Düşüncesi ne olursa olsun, bu ülkenin bütün gençleri eşit ve adil eğitim hakkına kavuşsun diye çalışan gençliktik. Hiç kimsenin gençler üzerinden karıştırmasına müsaade etmedik ve etmeyeceğiz. Gençlerimizden aldığımız ilhamla 2023 hedeflerimizi ilan ettik. Bizler eski Türkiye’nin yokluklarını gidermek için o dönemin gençleri olarak ter döktük. Sizlerse AK Parti’nin inşa ettiği yeni Türkiye’de, 2053 ve 2071 hedeflerine yürüdüğümüz bu yolda özgürce ve huzurla büyüyen bir neslin liderleri olacaksınız” dedi.

Kongrede söz alan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da,“Gençler geleceğimizdir”  diyerek insan hayatının en kıymetli hazinesi olduğunu belirtti.

Başkan Aktaş, gençlerin her alanda olduğu gibi ülke siyasetinde de kayda değer işler yaptığını belirterek,  bizim inşa etmek istediğimiz değerleri, gençlerimizin bu ülkenin yarınlarını daha iyi yerlere getireceklerine inandıklarını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.