Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ne yazık ki haklı çıktım!

Yazının Giriş Tarihi: 01.12.2020 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.12.2020 00:04

Cumartesi günü bu sütunlarda yayımlanan; “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” başlıklı yazımda Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK), Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi için, yaptığı atamanın yanlış olduğunu yazmıştım. Bu yazı, hakem Tugay Kaan Numanoğlu’nun şahsına değil, MHK’nın iş bilmezliği üzerineydi. Süper Lig kariyerinde SEKİZİNCİ maçına çıkacak bir hakemin, ne kadar başarılı olursa olsun, derbi yönetmemesi gerektiğini yazmıştım. Üzülerek, haklı çıktığımı önceki akşam gördüm.

Yıllarca hakemlik yöneticilik yapmış olan MHK’nin çok değerli üyeleri, bu atamanın yanlış olduğunu nasıl görmediler acaba? Hakem camiası içinde “daha olmadan” koparılan çok hakem varken bu hatayı nasıl yaptılar? Ellerindeki FIFA hakemlerini kullanmaktan niye çekindiler, anlayabilmiş değilim  doğrusu… Geçtiğimiz Pazartesi gecesi rüyasında, Fenerbahçe- Beşiktaş maçının hakemi olduğunu görse, “sırtım açıkta kaldı her halde” diyerek üzerine alınmayacak olan Tugay Kaan Numanoğlu, eminin ki bu maça atandığına inanamamıştır, kendisine maç tebliği edilirken, “şaka mı bu” demiştir…

Şimdi buyurun buradan yakın Sayın Serdar Tatlı ve çok bilen MHK üyeleri… Yetişmekte olan bir hakemin önünü kestiniz. Liyakatsızlığınız nedeniyle hakemlerinizin, siz yöneticilerine olan güven ve adalet duygularını zedelediniz. Bundan sonra Kaan Numanoğlu hocaya nasıl hakemlik yaptıracaksınız? Çıktığı her maçta, ağzı ile kuş tutsa bile Fenerbahçe- Beşiktaş derbisinin kamburunu, sizin beceriksizliğiniz yüzünden, taşıyacak hoca. Her kararı tartışılacak. Fenerbahçe’nin ya da Beşiktaş’ın hangi maçına verebileceksiniz Numanoğlu’nu? Maradona’nın da söylediği gibi; “Futbol topu kir göstermez” ama siz gösteriyorsunuz Sayın Tatlı ve değerli MHK üyeleri…

Önceki geceki maçın en masumu Tugay Kaan Numanoğlu’dur. Her iki takım adına fahiş hatalar yapmasına rağmen en günahsızı genç hakem kardeşimdir. Bu maçtaki çok kötü yönetim, iş bilmez Serdar Tatlı MHK’sine yazılır. Serdar Hocam, genç bir hakemin( hatta maçın dördüncü hakemi Turgut Doman da dahil) önünü kestiniz, futbol kamuoyuna yem ettiniz. Sevinin şimdi, ellerinizi oğuşturun.

Tugay Kaan Numanoğlu hocam; nurtopu gibi kucağınızda bulduğunuz maça, kendinizi mental olarak hiç hazırlamamışsınız. Yaptığınız ilk hatadan sonra- Beşiktaş’ın ikinci golü öncesi olan faül olan pozisyon- dağıldınız ve bir daha toparlayamadınız. Aklınız o pozisyonda kaldı hep. Sizin için zor günler başlıyor. Yaşadığım için iyi bilirim, linç edecekler sizi. En yakın arkadaşlarınız (gerek hakem camiasından gerekse özel hayatınızdan) sizden kaçacaklar. Camianın anlı şanlı ağabeyleri arkanızdan konuşacak. Ne yazık ki, MHK size çelme taktı, düştünüz. Biz de adettir, düşüne vurulur… Eski bir meslektaşınız olarak size tavsiyem şudur hocam; çok çalışın ve kalkmasını bilin. Bu maçın hatalarını ve sevaplarını alın ve unutun. “Dünde kaldı, düne ait ne varsa cancağızım. Artık yeni şeyler söylemek lazım.” Yeni şeyler söylemek, sizin elinizde… Hakem şansınız hep yanınızda olsun inşallah.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.