Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mutlu ve Sağlıklı Bayramlar

Yazının Giriş Tarihi: 19.07.2021 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.07.2021 00:04

Zamanın su gibi aktığını insan yaşlandıkça daha iyi anlıyor, oysa zamanın geçmesini istediğiniz durumlarda ise vakit adeta mehteran takımı gibi iki ileri bir geri hesabı ağır ağır geçer, hatta geçmek bilmez, örnek askerde tezkere gününü sayan bir asker gibi veya cezaevinde özgürlüne kavuşmayı bekleyen bir kader mahkumu gibi.

Bir kurban bayramını görmek nasip oldu hayırlısı ile, oysa her son yaşanan bayramlara mutlaka eksilerekgiriyoruz. Son bir hafta içinde Bursa'da Demokrat parti de birlikte aynı il yönetiminde görev yaptığımız hayır sever insan Uludağ kuyumcusu Hasan Gülayan ve Ahmetbey köy delegesi Süleyman Doğan'ı ebediyete uğurladık.

Bunlara üzülürken bir kara haber de Rod Macit'ten yani Macit Tunalı'dan geldi. Trt dönemlerinde Tolga Han dans grubundan tanıyıp izlediğimiz, sonrasında tüm ülkeyi güldüren Komedi dans üçlüsünde beğenerek ve kahkaha atarak izlediğimiz Macit Tunalı mart ayından günümüze hastane de tedavi altındaydı ve vefat haberi geldiğinde çok üzüldüm. Özel sohbetlerimizde Müslüm Gürses' ten, Neşet Ertaş'tan, İbrahim Tatlıses'ten örnekler verirdi ve ortak dostumuz Bursa'nın büyük değeri Şakır Askan'ın yazdığı "Benim Hayatım" şarkısının sözlerini tane tane okuyup açıklamasını yapardı.

"Şakir de ne müthiş yazmış be başkan" derdi bana, Macit ağabeyimizi özleyeceğiz, kendisini Öztürk Serengil'e benzettiğim için de çok mutlu olurdu. Aslında Öztürk Serengil kendisine hocalık yapmış ve bazı tavsiyelerde bulunmuş bunu da bizzat kendisinden duymuştum. Vefat eden dostlarımızı rahmetle anıyorum.

Bayrama kaybettiğimiz eş, dost veya akrabalar ile giriyoruz, yaşamın acımasız gerginliği ve stresine gömüldüğümüz için fark etmeden her geçen gün eksiliyoruz. Yitirdiklerini hatırlayanlar yüreğinden acıyı silemeyenlerin "Bayram gelmiş neyime" türküsünü içten içe mırıldandığını'da biliyoruz. Oysa her yaş grubunun yaşlanmaya başladığında söylediği ''nerede o eski bayramlar'' serzenişi kullanılan klasik bir cümledir, özellikle çocuk yaşlarda lezzetine doyamadığımız bayramlarda alınan yeni kunduralar elbiseler bayramları bayram yapan özelliklerdi geçmiş yıllarda şimdiki gibi marka takıntısı ve bu kadar sık elbise ayakkabı alımı asla yoktu!

Siyasete başlamadan önce her kurban bayramı memleketimiz Haymana da ve köyde olurduk, siyasete girince parti bayramlasmaları önemlidir diyerek tam 30 yıl memlekete kurban bayramın da gitmekten feragat ettik. Ve 30 Yıl sonra ilk kez bu bayram da Haymana da olacağız.

Mübarek bayram gününde farklı konulara değinmek istedik. Siyaset, ekonomi, iş vesairelerden uzak duralım üç beş gün olsa'da halkımız özlediği gülümsemeyi yaşasın akraba, eş, dost sohbetleri yapsın kucaklaşsın hasret gidersin bayram kartpostalları yerine akıllı (kablolu biten şarj sebebiyle) telefonları ile resimli, sesli mesajlar göndersin veya paket programı yüksek ise bol bol arasın konuşsun değil mi? MUTLU VE SAĞLIKLI BAYRAMLAR DİLİYORUM.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.