Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müge Anlı’ya düşmeden başkan çözdü; ama…

Yazının Giriş Tarihi: 01.07.2020 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.07.2020 00:01

Önceki gün ajanslardan haber sitelerine bir haber düştü…

Konu İnegöl’ün giriş ve çıkışlarındaki tabelaların tutarsızlığı…

Bursa’nın en önemli ilçelerinden olan İnegöl, bilindiği üzere bir çok özelliğiyle adından sıkça söz ettiriyor. Mobilyasıyla ünlü kent, köftesiyle, kaplıcalarıyla, tarım alanlarıyla ve dinamik nüfusuyla yerini koruyor.

Aynı zamanda İnegöl, Bursa’da gündemi yoğun ilçelerden biri. Biz de gazeteci olarak İnegöl ilçemizle ilgili değişik başlıklarda haberlerini görüyor ve değerlendiriyoruz.

Bu sefer karşımıza İnegöl’de nüfus sayısını belirten levhalar ile ilgili bir konu gündeme geldi.

İnegöl, resmi olmayan rakamlara göre nüfusu 300 bini aşan bir şehrimiz; ama resmi olarak son yapılan nüfus sayımına göre 273 bin 933 kişi…

İnegöl'ün iki farklı noktasında karayolları ekipleri tarafından konulan ve kentin nüfus oranını belirten levhalar, vatandaşların kafasını karıştırıyor.

Habere göre;

Bursa'dan İnegöl'e giriş yapıldığında ilk tabelada rakam 270 bin olarak yazılmış. Yani resmi rakamlara göre burada 3 bin 933 kişi eksik görülüyor. Diğer taraftan Ankara'dan İnegöl'e gelen ana yolda ise tabela bu kez farklı burada ise sayı 274 bin.

TÜİK ise;  İnegöl'ün 2019 yılı resmi nüfus rakamlarını 273 bin 933 olarak açıklamıştı. İki tabelanın arasındaki rakam tutarsızlığı ise bazı vatandaşların dikkatinden kaçmamış.

İnegöl’deki tabela tutarsızlığındaki durum haberlere yansıyınca İnegöl Belediyesi harekete geçti. Ekipler tabalanın birisinde yazılan 270 bin rakamı 274 bin olarak değiştirildi. Böylece iki tabelada da bir eşitlik sağlanmış oldu.
Bu bağlamda başkan Alper Taban yaptığı sosyal medya hesaplarında , "İş Müge Anlı'ya gitmeden meseleyi çözdük" ifadesini kullandı. Ancak resmî rakamlara göre ilçenin nüfusu 273 bin 933. Yani bu kez de 67 kişi fazla gözüküyor. Şimdi İnegöl Belediyesi  Alper Taban başkanlığında o 67 kişi ile ilgili ne yapacağı merak konusu…

İlçede fazla olan 67 kişiyi belirlenip en yakın ilçe olan Yenişehir’e transfer edilelebilir. Başkan Davut Aydın ile görüşüp olayı neticelendirebilirler.

Bana göre,  Başkan Taban çözüm odaklı biri o “67 olayını” çözecektir.

BURSA’NIN VİZYON PROJESİNE VEKİLLERDEN ÖVGÜ

Bursa’da bir çok önemli projenin mimarı olan Osmangazi Belediyesi, yine kentte katmak değer sunacak vizyon bir projeye daha imza atıyor.

Osmangazi’nin merkezinde Kültürpark, Merinos Parkı, Botanik Park ve Hüdavendigar Parkı ile birlikte yeşil halkayı tamamlayacak olan Osmangazi Meydanı’nın inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

Başkan Mustafa Dündar ile birlikte bu kez meydan inşaatına Ak Parti Bursa Milletvekilleri, Mustafa Esgin, Refik Özen ve Zafer Işık çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Dündar, projenin geldiği aşamada vekillere önemli bilgiler verdi.

Şantiye alanını gezen Ak Partili vekiller ise proje hakkında;

“Bölgenin kamulaştırmalarla çöküntü alandan kurtarılması ve Bursa halkının kullanabileceği meydanın Osmangazi’ye nefes aldıracak önemli bir proje olduğu ve kentin yeniden yeşil bir Bursa için önemli bir aşama daha kaydedeceğini , bu anlamda, meydan tamamlandığında 2000 araçlık otoparkı ve yeşilliğiyle Bursalıların yeni yaşam merkezi olacak” diyerek gelecekte Bursa’nın önemli bir değere daha kavuşacağını ifade ettiler.

BURSA’YA İKİNCİ TIP FAKÜLTESİ

Dün yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle İzmir, Trabzon ve Bursa’da bazı hastaneler tıp fakültelerine dönüştürüldü.

Buna göre, Bursa’daki Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlı tıp fakültesi statüsüne dönüştürüldü.

Yıldırım’da hizmet veren Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlı olarak ‘Bursa Tıp Faktültesi’ adıyla hayata geçiriliyor.

Bu kararla Bursa; Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ardından, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Tıp Fakültesi adıyla 2. tıp fakültesine kavuşmuş oldu.

Bursa’mıza hayırlı olsun dileklerimizle emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz bu anlamda.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.