Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mobilya tasarımında artık İnegöl de var

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2016 00:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 00:09

Çok değil, çok çok yakında mobilya tasarım yarışmalarında İnegöl adının altın harflerle yazıldığına şahit olacağız. O nedenle uluslararası yarışmalardan sonra yukarıdaki başlığı atan gazeteler, haber siteleri ve televizyonlar olacaktır… Çünkü İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS), İnegöl Belediyesi, BTSO, Starwood ve yerel diğer dinamikler el ele vererek İnegöl’ün bir mobilya tasarım merkezi olması için var güçleriyle çalışıyorlar.

Geçtiğimiz hafta İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından ikincisi düzenlenen ‘I’M Design’ adlı projenin başarısına tanık olduk.

Çeşitli illerden gelen 250 öğrenci… 4 gün boyunca tasarımını yaptıkları ana konsepti ‘masa’ olan ürünlerin yarışmaya hazırlanması… Onların ağırlanması, ilçenin gezdirilmesi, fabrikalara ziyaretler ve sonunda da gala gecesi… Dışarıdan kolay gibi görünen, her dakikasının değerlendirildiği 96 saat… Öğrencilerin emniyetlerinin sağlanması da cabası…

Önce Marrion Hotel’deki etkinliğe değinmem gerek. Her biri özgün çizgilere sahip 8 ayrı masanın, ‘İnegöl Sofrası’ adı altında birleştirilmesi müthiş bir tasarım örneği olarak dikkatimi çekti. 32 ayaklı bu masanın etrafında gezerken oldukça değişik olan bir ‘tasarım masa’ beni kendine doğru çekti… Meğerse yarışmanın birincisi olmuş… “Kim yaptı bunu?” diye sordum öğrencilere… Hemen biri erkek ikisi kız üç öğrenci geldi… Biraz sohbet ettik… Bu arada İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ da yanımıza geldi… Tebrik ederek gala gecesine doğru yol aldık…

Angelacoma Hotel’deki geceye; İnegöl Kaymakamı Ali Akça, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, Starwood Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yıldız, Özyeğin Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alpay Er, İzmir Ekonomi Üniversitesi Tasarım Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Can Özcan, Hollandalı tasarımcılar Eelko Moorer ve Albert Chapel, Alman dekor kağıdı firması Impress’in Türk tasarımcısı Burak Erbek, İMOS Genel Sekreteri Bilal Peker, MODEF’ten Özcan Ayhan, Trakya Cam’dan Onur Yavaş, Autoban Tasarım Merkezi’nden Kerim Özkan ile çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

Bu arada Starwood Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yıldız’ın oğlu Mustafa Yıldız’ı (15) ve yeğeni Ege Özgün’ü (10) de sayamadan geçemeyeceğim. Mustafa Yıldız’ın yabancı uzmanlarla İngilizce konuşması ve soru sorması konuklardan tam not aldı.

Programın açılışında konuşan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ’ın, “Bu seneki temamız masa üzerine oldu. Öğrenciler ilk defa bir masa etrafında toplandılar. Çok güzel tasarımlar ortaya çıktı. Özellikle öğrencilerimize ve hocalarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ederim. Geçen yılın üzerine çıkan bir etkinlik yaptık. Gönül destekçilerimize teşekkür ederim” sözleri alkış aldı.

Sanayicilerin artık tasarımla buluşması, yeni malzemeler, sürekli eğitim ve fuarlara katılımlar; İnegöl adına çok sevindirici… Milano ve Paris değiliz henüz, alınacak daha çok yolumuz var. Ancak; azim ve kararlılık sürdürülmeli.

Özgün tasarımlara yönelmek, fiyat avantajı ve lojistik desteğiyle aşılamayacak, girilmeyecek pazar yok.

Afrika’da başarılı olan İnegöl sanayicisi şimdi de gözünü ABD pazarına dikmiş durumda.

Yolunuz açık olsun…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.