Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mihraplı’ya huzur gelecek

Yazının Giriş Tarihi: 13.09.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.09.2019 00:01

Bursa’nın en nezih ve sakin yaşam alanlarından birisi olan Nilüfer Mihraplı bölgesinde yaşanılan istenmeyen olayları dünkü köşe yazımda bilgilerinize sunmuştum. Konuyla ilgili semt sakinlerinden pek çok tebrik telefonu aldım. Kamu görevlileri ise, “burası ile ilgili ne gerekiyorsa yapılacak” mesajları geldi. En önemli mesaj ise AK Parti Nilüfer ilçe Başkanı Ufuk Ay, “Mihraplı’ya huzur gelecek” diyerek gereken önlemlerin alınacağını duyurdu.

Ülkemizde, pek çok sıkıntının aşılması için belki de birilerinin bir düğmeye basması veya durağan olan bazı kitlelerin harekete geçirilmesi için ön ayak olunması gerekiyor. Benzer olaylarla ilgili halkın tepkisi olmasına rağmen, bu tepkilerin bireysel bazda kalması, topluma yansıtılma şekilleri ve kamuoyunun da benimseme, yani kabullenme şekli büyük önem arz ediyor.

Ben, dünkü köşe yazımla, sizlerle Mihraplı Bölgesinde yaşanılan ve semt halkının şikayetlerine rağmen bir türlü çözümlenmediği öne sürülen sıkıntılardan söz etmiştim. Nedir bu sıkıntılar diye bir daha hatırlatmak gerekirse, Nilüfer Çayı kenarında BUSKİ ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenleme ile bölge tel örgüler çevrilip kontrol altına alınmış. Kamu görevi yapan araçların gerekli olduğu zamanlarda, dere kenarına girebilmeleri adına da bir tane kapı yapılmış. Bu kapı kilitlenmiş.

Bazıları gelip kapının kilidini açmışlar. Sonra, arabalarıyla dere kenarına kadar inip yasak bölge ihlalinde bulunmuşlar. Sadece arabalarla dere kenarına inseler, belki de bu kadar etrafa rahatsızlık vermeyecekler. Arabaların müzik sesini etraftan rahatlıkla duyulabilecek düzeyde açıp, gürültü yapmaya başlamışlar. Bazıları yanlarına kadın arkadaşlarını alıp, uygunsuz vaziyetlerde görüntü sergilemişler. Bazıları, ellerine alkol şişelerini alıp olu orta yerde hem içki içmişler hem alem yapmışlar. Ki, bu araçların dere kenarındaki hal ve vaziyetlerini ben bizzat fotoğrafladım. Yapılanları gördüm. Yazıktır. Günahtır. Bursa’ya böylesi hareketler yakışmaz. Hele, etrafında evlerin barkların bulunduğu, çocuk parklarının olduğu bir yerde böylesine alemlerin yapıldığı izlenimi verilmesi kabul edilebilir bir durum hiç değil.

Konuyla ilgili pek çok okurumdan “iyi varsınız. Yazdınız, sabahtan bu yana kamu görevlileri gelip gidip hallerimizi sormaya başladılar. İnşallah bu sefer bu derdimiz kökünden halledilecek” diye teşekkür ettiler.

Konuyla ilgili can alıcı bilgileri AK Parti Nilüfer ilçe Başkanı Ufuk Ay verdi.  “Burası ile ilgili ne gerekiyorsa, yapılacak, Mihraplı’ya huzur gelecek. Bizler, hiçbir vatandaşımızın huzurunun kaçması, insanların çevreye zarar vermelerine izin vermeyiz” dedi.

Başkan Ufuk Ay, konuyla ilgili olarak ilçe Kaymakamı ile görüştüklerini, gerekli idari ve polise önlemlerin alınacağını, kapıların kapatılması ve dere boyunda gerekli önlemlerin alınması içinde Büyükşehir Belediyesi’nin gerekli çalışmaları yapacağını ifade etti.

AK Parti Nilüfer ilçe Başkanı Ufuk Ay’a bu duyarlı yaklaşımları için çok teşekkür ediyorum. İnşallah, bölge halkının dertlerine çare bulunur. Dereboyunda, istenmeyen olaylar engellenir. Batakhane gibi görüntü sergileyen bu kanun dışı uygulama ve istem dışı hareketleri yapanlar hakkında gerekli kanunu işlemler yapılır. Ufuk Ay başkanın dediği gibi Mipraplı’ya huzur gelir.

Gelelim, Bursa’yı yakından ilgilendiren ve ülke siyasetinde tartışılan ikinci önemli gelişmeye. CHP’li Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in Hasanağa’da kaçak yaptırdığı iddia edilen malikhane mevzuuna. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı son sözü söyledi. İnşaat 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılmış. İmar affından faydalanması mümkün değil. Yapı Kayıt Belgesi verilmesi kanunlara aykırı çıktı.

Bu durumda, villanın yıkılması gerekiyor.

Tabi, sadece villanın yıkılması ile iş ve işlem bitmiyor. Bu villanın yapılmasına kimler göz yumdu?

 Villanın yollarını kim asfaltladı?

Kaçak inşaata kamu hizmeti götürülmesi, yol yapılması ve belediye bütçesinden asfalt dökülmesi kamu zararı teşkil ediyor mu, etmiyor mu?

Elektrik ve su bağlantıları nasıl yapıldı?

İnşaatın yapımında kimler çalıştı?

Demirini, betonunu nasıl temin ettiler? Malum, kaçak inşaatlara malzeme satmak, özellikle de beton satmak veya dökmek İmar Kanununa göre suç teşkil ediyor.

AK Parti Nilüfer ilçe Başkanı Ufuk Ay, bu konuyla ilgili olarak “biz bu olaylarla ilgili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına gerekli suç duyurusunda bulunduk. Sadece, kaçak yapıyı yapanlarla ilgili değil, buraya yapı kayıt izin belgesi verenler hakkında da cezalandırma isteminde bulunduk. Konuyu takip ediyoruz” dedi.

Bakalım, gelişmeler nasıl olacak?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.