Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP, AK Parti ve Erdoğan desteğinden vaz geçmiyor

Yazının Giriş Tarihi: 20.09.2021 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.09.2021 00:04

Ülkemizdeki siyasetle ilgili yeni bir kurgulama yapılmak isteniyor. Bazı anket firmaları, seçimlere daha 2 yıl varken, yaptıkları anketlere göre, ülkemizde ortaya çıkan Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı çerçevesinde olmadık manipülasyonlara imza atıyorlar. Cumhur ittifakını oluşturan iktidar AKM Parti ile MHP ise bütün ayrıştırma çabalarına rağmen dimdik ayakta durduklarını ifade ediyorlar.

Milliyetçi Hareket Partisi bu konuda bu konuda dün olduğu gibi bugün de aynı noktada ve istikamette durmaya devam ediyor.

15 Temmuz hain darbe girişiminden hemen sonra terör ve teröristlerle mücadele için Milli Birlik ve Beraberlik düşüncesiyle kurulan Cumhur İttifakı, ülkemizdeki siyasetteki bütün alışkanlıkları değiştirdi. Eskiden, aksırınca erken seçim, öksürünce ekonomi bozulduğu için iktidarı suçlayan muhalefet, Cumhur İttifakını oluşturan AK Parti, MHP ve Büyük Birlik Partisi ile diğer destekçilerin arasını bozma adına olmadık işler yapmaya başladılar. Tabi, bu işlerin en başında, halkın güveninin zedelenmesi yer alıyor. Manipülasyonlarla, özellikle anket firmalarını kullanıp, ittifaklar arasındaki değişim ve oy oranları hesaplarıyla, sandıklardaki hesapları tutturamayan muhalefet şimdi de anket firmalarıyla manipülasyonlara devam ediyor.

Halkın eğilimi konusunda olmadık cevapları verirken, yine de desteklerin bıçak sırtında yani iktidar ile muhalefet arasında birkaç puanla ilerleyip gerilediğini ilan ediyorlar.

Sonrasında, “halkımız böyle düşünüyor, seçmen böyle düşünüyor, iktidarın ömrü bitti. Gelsin erken seçim” diye muhalefetin eline malzeme veriyorlar.

Neyse ki, halkımız sessiz ve vakur bir şekilde bu durumu izliyor. İktidar ise kendisine olan güvenle ilerlemeye devam ediyor. Ama, ekonomi kötü. Muhalefetin tuzağına düşmek istemeyen vatandaşlarımız, iktidardan ekonomik alanlarda, adli alanlarda, eğitim alanlarında halkın refah ve güvenini sağlayacak politikalar üretmesini bekliyorlar.

Bu durum gerçekleşmezse, emekli, işçi ve memur zamları, maaşları enflasyonla beraber yükselmezse, elektrik, su doğalgaz, ulaşım zamları vatandaşı mağdur etmeye devam ederse, mutfaklardaki tencerelerin kayması ve mutfak ocağının alevi sönerse, iktidarında ömrünü muhalefet değil ama bu ekonomik sıkıntılar bitirecek.

Cumhur ittifakının sağlam temellerinden birisi olan Milliyetçi Hareket Partisi, ülkemizdeki birlik ve beraberlik adına iktidar AK Parti’ye olan desteklerini sürdürüyor.

Bu konu, MHP’nin Yenişehir’de düzenlenen MHP İstişare toplantısında bir kez daha Partinin Genel sekreteri İsmet Büyükataman tarafından kamuoyuna duyuruldu.

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde Sinanpaşa Külliyesinde düzenlenen MHP İstişare toplantısına katılım gayet güzeldi. Vatandaşların ilgisi ve partililerin ilgisi, MHP teşkilatlarının dimdik ayakta olduğunu ve halkla beraber yol yürümeye devam ettiğinin göstergesi oldu.

Partinin Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyük Ataman, Ankara’da yaşanılan siyasi gelişmeler hakkında bilgi verdi. MHP ile AK Parti arasındaki Cumhur ittifakı ve gelişmeleri de parti teşkilatlarına anlatan Büyüktataman, ısmarlama ve düzmece anketlere itibar edilmemesi çağrısında bulundu.

Büyükataman, "Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak 2023 seçimlerinde de Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında yer alacağız. İlk turda inşallah dün olduğu gibi bu aziz milletin veraseti ve sağduyusu sayesinde bütün oyunları boşa çıkartarak, bütün kuşatmaları yararak bütün senaryoları o sandığa gömerek, Cumhurbaşkanımız ilk turda seçerek parlamento çoğunluğunu da Cumhur ittifakının alması için hep birlikte üzerimize düşeni mutlaka yerine getireceğiz.”  İfadesiyle, Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye olan MHP desteğinin aynen devam ettiğini tekrarladı.

Bazı dış ülkelerin oyunlarına alet olan muhalefetin ülkemizdeki iç siyasette halka yönelik hizmetlerdeki gelişmeleri eleştirecek yer bulamadıkları için halkı birbirine düşürüp kaos çıkarmaya heveslendiklerini ve sürekli Kürt Sorunu diye olmayan bir sorun oluşturma niyetinde olduklarına dikkat çeken Büyükataman, “birilerinin Kürt sorununu ifadeleri konuşarak halledeceğiz diyorlar. Türkiye'de bir Kürt sorunumu var? Bu ülkede yaşayan her bir vatandaşımız bu vatanın has evlatlarıdır. Kendilerini nasıl ifade ediyorlarsa etsinler. Bize her biri Cenabı hakkın birer mukaddes emanetidir. Biz herkesi o gözle görüyoruz. Bu emaneti hiçbir zaman ayırt etmedik. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü, bu ülkeyi vatan olarak kabul eden anlayışı, bu ülkenin vatanını bayrağını ezanını benim gibi koruyup ve saygı duyduğu müddetçe, benim baş tacımdır. Evet, bu ülkede bir sorun var. 40 yıldır uğraştığımız terör sorunu var. Bu milletin ve devletin başına musallat edilmiş maddi manevi ciddi bedeller ödememize sebep olmuş bir bela var. Bu Kürt sorunu değil, bu terör sorunudur. PKK terörüdür. Bunun kimler tarafından organize edildiğini, yönlendirildiğini finans edildiğini yaşayan her vatandaşımız biliyor. Siz neyi halledeceksiniz? Hangi Kürt sorunundan bahsediyorsunuz? "diye sordu.

MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu’nun konuşmasında ise muhalefet ile işbirliği içinde olan terör örgütleri ve dış güçlerin birlikte ülkemizde planladıkları oyanların nasıl bozulduğuna dair Cumhur İttifakı tarafından yapılan çalışmalar vardı.

Vahapoğlu, "bizlere soruyorlar neden ittifak yaptınız diye? Hemen açıklayayım. Türkiye’ye karşı oluşturulan tehlikeyi bozan iki lider vardı. liderimiz Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Diğerleri, muhalefet liderleri ne yazık ki piyasada yoktular. Benim partimin ve hareketimin lideri Devlet Bahçeli, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında, “seçilmiş ve demokratik yollarla hükümeti ve devleti yönetmekte olan iktidarın yanındayız” tavrıyla dengeyi tamamen bozdu. Cumhurbaşkanı vatandaşı sokağa çağıran ve dik duran tavrıyla başarılı oldu. Eğer, Allah korusun başarılı olsalar idi 70 bin PKK’li terörist güneyden giriyordu. Ülkemiz işgale uğruyordu. Yunan'ın ne yapacağı belli değildi. Biz karşılıksız mevcut iktidarı destekledik, desteklemeye de devam edeceğiz" diye konuştu.

MHP’nin 2023 seçimleri öncesindeki tavrı bugünden belli. Muhalefet ve Millet İttifakı ise PKK ile irtibatlı oldukları iddia edilen HDP’nin ittifakı içinde neleri istediğiyle ve adaylarının kim olacağı endişesi ve kaygısıyla çırpınıp duruyorlar. Seçmenlerde HDP’nin Millet İttifakı içindeki rolünün ne olacağını merakla bekliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.