Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Memleket Hastanesi günleri sayıyor

Yazının Giriş Tarihi: 21.11.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.11.2019 00:00

Bursa’nın sağlık alanında yapılan yatırımları inkar eden yok. Ama, yenisi yapılıp hizmete açıldığında eskilerin kapatılmasına yönelik tepkiler var.

Bursa’nın sağlık tarihinde görmüş göreceği bana göre en büyük hizmetlerden birisi olan Şehir Hastanesi yapıldı, hizmete açıldı. Hasta kabulüne başlanıldı. Bu hastanenin çalışmaya başlamasıyla beraber halkımızın senelerdir alıştığı Muradiye Devlet Hastanesi kapatıldı. Bazı hastanelerdeki kapasite düşürüldü. Sağlık personeli Şehir Hastanesine taşındı. İnsanlarımız ister istemez, “Şehir Hastanesi kentin dışında, buraya gelip gitmek çok zor” diyerek, kent merkezindeki hastaneler ve sağlık kurumlarının kapatılmasına tepki gösterdi.

Birde, Şehir Hastanesiyle ilgili şehirde uydurulan şehir efsaneleri var.

Neymiş efendim, hükümet, Şehir Hastanesi için hasta garantisi vermiş. Bu nedenle de eski hastaneler kapatılmış. Bursa halkına sağlık hizmeti adı altında yeni bur zulüm edilmeye başlanılmış. İnsanlarımız hastaneye geliş gidişleri çok zormuş.

Evet, şehir hastanesi Bursa çevre yolunda. Ulaşım ise aslında kolay. Trenle gitmek isteyenler için ilk alternatif Küçüksanayi İstasyonu, İkinci alternatif ise Uludağ Üniversitesi istasyonu, üçüncü alternatif ise Geçit istasyonu. Trenden in, otobüse bin, direkt olarak şehir hastanesine ulaşım sağlanıyor. Özel araçlarıyla gitmek isteyenler içinde Mudanya Yolu ile, Özlüce Altınşehir Yolu, Uludağ Üniversitesi Sebze Hali yolu alternatifleri oluşturuyor.

Yani, işi olan, buraya gitmesi gereken vatandaşlarımız bir türlü ulaşım sistemini öğrenip, ulaşabiliyorlar.

Aslında bu konularla ilgili olarak Bursa’da eski yıllarda da sıkıntılar yaşamıştık. Örnek Tıp Fakültesi’nin Yıldırım Samanlı-Ertuğrulgazi Kavşağındaki binasından Görükle’ye taşınmasıyla ilgili olarak. İnsanlarımız eski binaya alıştıkları için Görükle çok uzun gelmişti. O zamanlar şimdiki gibi raylı sistem trenle ulaşımda yoktu. Minibüslerle, otobüslerle aktarmalı gidebiliyorduk.

Şimdi ne oldu? Tıp Fakültesine binlerce kişi rahatlıkla ulaşıp, sağlık tedavisi alabiliyor. Hastalarını ziyaret edebiliyor.

Zamanla, Şehir Hastanesi içinde insanlarımız alışacaklar. Yaşanılan sıkıntılar unutulacak.

Mazi olacak.

Hastane ve sağlık alanı konuşulmaya başlanıldığında aklımıza ilk gelen Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin oluyor. Örnek, Tıp Fakültesine Diş Hekimliği Fakültesi açılmasıyla ilgili süreci çok yakından takip ediyor. Bina bulunması, alet, ekipman bulunması, Fakültenin kağıt üzerinde senelerdir bekletilmesinin önüne geçilmesine yönelik çalışmalarını izliyorum.

Tabi, Şehir Hastanesi ve kent merkezinde boşaltılan, şu anda inşaat ve imalatlarıyla güçlendirilme çalışmaları devam eden sağlık merkezleri ve hastanelerle ilgili şehir efsaneleri, vekillerimizin de kulaklarını çınlatıyor. Orduevinden başlayıp, Muradiye Hamzabey kavşağına kadar yürüyünce, yolda karşılaştığımız pek çok tanıdığımız arkadaşımız, komşumuz, yakınımız bizlere “şehir hastanesi Araplara satılmış, 5 yıldızlı otel olacakmış. Aslı var mı?” diye soruyorlar.

Yani, semt halkına birileri bir şey söylemiş. Kulaktan kulağa yayılmış ve efsane, insanların günlük hayatlarında merak ettikleri sorular haline gelmiş. Tabi, halkımızın bu söylentilere inanıp inanmadığı konusunda bazı şüphelerimiz olmasına rağmen, insanların pek çoğu hastane binalarının Araplara satılmış olabileceğini düşünüyorlar. Buna kızıyorlar, tepki gösteriyorlar. “Seçim olsun, sandıklarda hesaplaşırız” diyenler de var aralarında.

Peki, işin aslı astarı nedir?

Bursa milletvekili Dr. Mustafa Esgin, Bursa’da pek çok halkımızın, bizlerde dahil merak ettiğimiz bu konularla ilgili sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. Esgin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşmüş.

Bursa'mıza hayırlı olsun...

✔Bursa Devlet Hastanesi, Memleket Hastanesi adıyla, 5 yıldızlı otel konforunda, 400 yataklı yenilenmiş modern haliyle bölge hastanesi olarak Milletimize kazandırıyoruz.

✔750 yataklı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi yeniden ihaleye açılarak, yapımını kısa sürede tamamlıyoruz.

✔Bursa'mıza iki yeni Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi geliyor.

Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca'ya Bursa'mız adına teşekkür ediyorum.”

Evet, Doktor vekilimizin paylaşımı bu. Devlet Hastanesi binası Araplara satılmamış. 5 Yıldızlı otel olmayacak ama 5 yıldızlı otel konforunda hizmet veren bir devlet hastanesi olacak.

Böylece, Devlet Hastanemiz ilk yapıldığı 1940’lı yıllardaki ismi olan Memleket Hastanesi ismiyle Bursa’ya hizmet verecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.