Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mehmet Gündüzalp ve Ermenek Hastanesi

Yazının Giriş Tarihi: 19.09.2021 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.09.2021 00:02

Hafta içi telefonumuz çaldı, arayan arkadaşımız Karaman ili , Ermenek ilçesinden Mehmet Gündüzalp'ti, kendisi muhafazakâr bir Demokrat partilidir. Ses tonu çok üzgün geliyordu, adeta geçen yılların yoğura, yoğura yorduğu bir ses tonu.

Selam ve hatır konuşmalarından sonra, üzgün bir ses tonu ile anlatmaya başladı. Konuşmasın da bana ''başkanım'' diye hitap etmesi siyasi gelenekten gelen bir durumdur.

-Başkanım bizim bölge hastanemizde hiç doktor yok.!

-Nasıl doktor yok, olur mu öyle şey?

-Kardiyoloji, Üroloji, Nöroloji, Kadın doğum, Göz, ve Göğüs hastalıkları doktorları yok.! Vatandaş mağdur bilginize.!

-Nasıl olur böyle bir şey? ilçe nüfusu ne kadar?

-Merkez ve köylerle birlikte 170 bin 50 köyümüz var

-Hastane kaç yataklı?

-100 yatak kapasiteli.

Yazıyı kaleme aldığımızda Karaman il sağlık müdürlüğü, Ermenek Devlet hastanesinin telefonunu çeviriyor ve samimice bilgi almak istiyoruz. Telefon önce Merhum Levent Kırca skeçleri gibi, ''Bire basarsanız şöyle olur, ikiye basarsanız böyle olur, dahili numarayı bilmiyorsanız, ki bunu genelde ülke olarak pek bilmeyiz.! lütfen operatöre bağlanmayı bekleyin.'' bekliyor ve bağlanıyoruz. Karşımıza kibar konuşan bir görevli çıkıyor, durumu anlatıyoruz, doktor eksikliğinden vatandaşın mağduriyetlerini ve şikayetlerini anlatıyoruz. Görevli arkadaş gayet nazik bir şekilde cevaplıyor, ses tonu ve cevaplarından kendisinin de bu konuda üzgün olduğunu hissediyor ve kendisine kolaylıklar diliyorum. Ve konuşmayı siz okurlarımıza aktarıyorum.

-Kardiyoloji doktoru var mı hastaneniz de?

-Şu an yok efendim

-Kadın doğum doktoru?

-Kadın doğum doktorumuz var, fakat gebelik izninde

-Göz doktoru?

-Göz doktorumuzun tayini çıktı, yenisinin gelmesini bekliyoruz.

Telefon konuşması bu şekilde geçiyor. Her yıl mezun veren Tıp fakültelerinde ki doktorlar nerede? diye düşünüyorsunuz. Alımızdan da Anadolu topraklarının kırsalında yaşayan insanımızın yalnızca Asker ve oy veren unsurlar olarak düşünülmesinin önüne çok uzun yıllardır geçemiyoruz. Kırsal kesime tayini çıkan Öğretmen, Asker, Polis, Doktor ve diğer Memurlar, siyasi bir torpil bularak buralardan kaçma telaşında her zaman. Oysa orta ve lise düzeyinde ki okullarda vatandaşlık ruhu ve ülkeyi bir bütün olarak sevebilme, hizmet edebilme duygusu aşılanmalı.

Mehmet Gündüzalp arkadaşımız bizi aradığında ağlamaklı bir ses tonu ile ''başkanım ne yapalım sesimizi kime duyuralım?'' derken boğazım düğümlendi bir müddet cevap vermekte zorlandım ve üzüldüm. Belki de ben ve benim gibi duygusal bir yapıya sahip olan insanlar için bu dünya cehennemdir diye düşünüyorum. Kimileri gece sabahlara kadar eğlenirken, ülkenin en ücra bir yerinde bazı vatandaşlarımız da çektiği acı ve sancılardan sabahı yapamıyor. Sağlık Bakanlığının bu taleplere ivedilikle çözüm bulmasını umuyor ve bekliyoruz.

1954 Yılında hizmete sağlık ocağı olarak başlayan ve zamanla büyütülen Ermenek devlet hastanesinin günümüz teknolojisi ve her branşın faal olabileceği, doktorların her an var olabileceği bir hizmet alanı olmasını arzuluyoruz. Bu yazgısı garip ve çileli Anadolu insanı Devletin den başka ne isteyecek ki.?

''İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın''

Şeyh Edebali nin tarihe mal olmuş o muhteşem sözüyle tüm hastalarımıza Allah'tan acil şifa diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.