Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MAZİ KALBİMDE YARADIR

Yazının Giriş Tarihi: 26.11.2021 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.11.2021 00:04

Türk futbolunun tarihinin iki çınarı Gençlerbirliği ile Bursaspor’un bu geceki mücadelesi ligdeki mevcut konumlarıyla birbirinin ruh ikizi iki takımın karşılaşmasına sahne olacak.

20.bin kapasiteli Ankara Eryaman Stadı’ndaki haftanın açılış maçında bu akşam mazileri nice başarılarla dolu ancak günümüz itibarıyla geçmişi arayan iki takım kapışacak.

Bursaspor gibi isim isim güçlü gözüken kadrosuna rağmen istikrarsız bir grafik sergileyen Gençlerbirliği lige iyi başlayıp sonra türbülansa girdi.

Her iki takımın ligdeki konumlarına ve de sayısal verilerine baktığımızda inanılmaz bir benzerlik görüyoruz.

0Oynadıkları 12 maçta 6 mağlubiyet, 4 galibiyet ve 2 beraberliğin karşılığı olarak 14’er puan toplayıp kalelerinde toplamda 19 gol gören başkent ekibi ile konuğu Timsah arasındaki bu sayısal benzerlik gerçekten çok şaşırtıcı!

8.90 milyon Euro piyasa değerine sahip 24.8 yaş ortalamalı Gençerbirliği TFF 1. Ligi çok iyi bilen deneyimli teknik adam Metin Diyadin tarafından çalıştırılıyor.

1.300 milyon Euro’luk bonservisiyle alt yapıdan yetişme 23 yaşındaki stoper Arda Kızıldağ takımın en pahalı oyuncusu konumunda...

4-4-2 sisteminde en uçta Brezilyalı Lima ile Nijeryalı Eleke ikilisine yer veren Kırmızı Siyahlı ekipte Ukrayna kökenli Grechyskin dikkat edilmesi gereken son derece atletik ve süratli bir oyuncu.

Timsah Arena’daki son İstanbulspor yenilgisi ile taraftarına büyük bir şok yaşatan ardından da Aykut Akgün, Cüneyt Köz, Burak Altıparmak gibi takımın 3 deneyimli ayağıyla yollarını ayıran Bursaspor’un sahaya hangi formatla yayılacağını kestirmek zor.

Özcan Bizati’nin ‘öncelikle ve kesinlikle 3 puan’ parolasıyla öğrencilerini sahaya yollaması çok mümkün. Ancak stoper Zalazar’ın cezasının sürmesi, son maçta onun yerine monte edilen ne var ki sakatlanıp oyunu erken terk eden İsmail Yüksek’in yokluğunun devam etmesi Bursaspor açısından önemli bir handikap.

Zira Ankara temsilcisinin iki kanadında oynayan İsrailli Sallaich ile Kongolu Tshibold sprinter özellikli rakip savunmanın arkasına hızla sarkan oyuncular...

Bursaspor’un başkentte gülerek dönüp 3 puanla taraftarının gönlünü alması en büyük dileğimiz ve de beklentimiz...

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.