Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maske düştü…

Yazının Giriş Tarihi: 25.03.2019 00:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.03.2019 00:07

Yerel seçimler için son düzlüğe geldik. Hafta sonu seçim yapılacak ve sandıklar açıldığında halkın hem anketleri hem de güvenip oy verdikleri, işbaşına getirdikleri kişiler ile siyasi partiler belli olacak.

Seçim öncesinde adayların yaptıkları siyasi çalışmalar hız kazandı. Bursa sokaklarında ise adaylara ait olarak düzenlenen seçim araçlarının bir biri ardına yollarda gezmeye başlaması, bu işin ne kadar sıkı olduğuna işaret ediyor.

Bursa’da AK Parti ve MHP ortaklığında kurulan Cumhur İttifakı, seçimlerde 18-0 sonuç alınması için çabalıyor. Geçtiğimiz günlerde Bursa milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’nun kent merkezindeki Heykel ve çevresinde yaptığı seçim çalışmalarını izledim. Yoldan gelip geçenlerin, bakanla tokalaşma adına kuyruk oluşturması dikkat çekti. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a halkın, özellikle de esnafın gösterdiği ilgi epey artarak devam ediyor. Vatandaşların, AK Parti ve MHP’lilerden oluşan seçim heyetine gösterdikleri ilgi, Bursa’da gerçekten Cumhur İttifakının seçimlerde büyük bir başarı elde edeceğinin göstergesi.

Seçim çalışmaları sırasında halkın sorularını da cevaplayan vekil Hakan Çavuşoğlu, Beka Tartışmaları başta olmak üzere pek çok konuya dikkat çekti.  Sıkılmadık el bırakmayan Çavuşoğlu, Cumhur İttifakı'nın bu seçimlerden alnının akı ile çıkacağına ve Bursa’daki sandık sonuçlarının Büyükşehir Belediyesi ile 17 ilçe belediyesi dahil bütünüyle Cumhur İttifakının kazanacağını söyledi. Kayhan Çarşısı'nın Bursa'ya özgü pideli köfteyi sunumuyla vatandaşların damak tadına hitap ettiğini ifade eden Çavuşoğlu, "Vatandaşımızın ve esnafımızın Cumhur İttifakı AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş ve Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar'a destekleri üst düzeyde olması bizleri memnun etti. İnşallah 31 Mart seçimlerinin ardından esnafımızın bu bölgeyle ilgili istediği çalışmaları yerine getireceğiz. Meclis üyesi arkadaşlarımız ve belediye başkanımız bunları en hızlı şekilde masaya yatıracak. Bazı konuların ise bir an önce yerine getirilmesi için gerekli çalışmayı başlattık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 31 Mart seçimlerinin üzerine basa basa bir beka seçimi olduğunu her platformda dile getirdiğini belirten Çavuşoğlu, "Bursa'da bu problemleri ve emareleri görüyoruz. Milletimizin bizi karşıladığı her yerde Türk bayrağını göstererek 'bu bayrağa sahip çıkacağız' demesi olayın anlamını ortaya koymaktadır. Türkiye üzerinden bir takım operasyonların yapıldığını görüyoruz. Bunları 31 Mart gecesi inşallah sonlandırmış olacağız" diye konuştu.

Tabi, bu seçimlerde aleni olarak yapılan ittifakların yanı sıra birde gizli ittifakların tartışıldığına şahit oluyoruz. Mesela, CHP ile HDP arasındaki ittifaklar. Bu söylemler, belediye meclis üyeleri adaylarıyla ilgili hazırlık aşamasında Bursa’da gün yüzüne çıktı. CHP, her ne kadar tanınmış HDP’lileri listeden sonradan çıkarsa bile, yerlerine yine HDP kökenlilerin monte edilmesi dikkatlerden kaçmıyor. Bunun yanı sıra özellikle Nilüfer ilçesinde Belediyenin bazı daire yöneticilerinin de HDP sempatizanı olmasıyla ilgili iddialar, mahalli seçimlerdeki CHP-HDP ittifakının arasındaki maskenin düşürülmesine yol açıyor. Konuyla ilgili halktan gelen soruları cevaplandıran Çavuşoğlu’nun sözleri ise halkın ve seçmenlerin ne kadar bu konuya dikkat çektiğinin belirtisi oldu.

Çavuşoğlu konuşmasında, "Bursa'da kutlanan nevruz etkinliğinde gerçekten de hiç istemediğimiz hiç arzu etmediğimiz sözlerin HDP'li siyasetçiler tarafından ifade edilmesi, geldiğimiz noktada bizlere 31 Mart'ın tam da bir vaka mevzu olduğunu açıkça göstermiştir. Bakınız orada HDP'li yetkililer "31 Mart'ta Apo'nun siyasi etkinliğini arttıralım. 1 Nisan'dan itibaren yeniden mücadelemize başlayalım" gibi sözler sarf ediyor. Açıkçası 31 Mart'ta HDP ile CHP'nin yaptığı ittifak teröristlere moral ve motivasyon sağlıyor. Önceleri sadece HDP'li belediyelerde olan bir takım hukuksuzluklar, teröre yardım ve yataklıklar öyle anlaşılıyor ki millet ittifakı listelerinde gösterilen PKK'lı meclis üyeleriyle beraber tüm Türkiye'ye yayılmak isteniyor. Bu çok tehlikeli bir oyun. Bugün HDP desteklediği CHP adayının karşısına Bursa'da aday çıkarmamıştır. Zaten son günlerde CHP'li Nilüfer Belediyesi'nin HDP ile ortaklığını Misi Köyü'nde HDP İl Başkanı'nın kız kardeşine ihalesiz verilmesinden, terör örgütü propagandasından tutuklanan HDP İl Başkanı'na kültür merkezinin tahsis edilmesinden ve yine HDP İl Başkanı'nın eşinin Nilüfer Belediyesi çalışanı olmasından da açıkça görebiliyoruz. Biz Bursa olarak, Osmangazi ve Orhangazi'nin torunlarıyız. Dolayısıyla Bursa'yı teröre yardım ve yataklık edenlerle yönetmek iddiasıyla ortaya çıkmak, Bursalılara yapılmış büyük bir hakarettir. Tüm bu olanlar göstermektedir ki CHP’nin Belediye başkan adayı her ne kadar şansı olmasa bile es kaza halkın iradesiyle seçilmiş olsa dahi birilerinin gölge başkanı olacaktır hatta belki eş başkan olacaktır" ifadeleri, Bursa’daki siyasetin belki de en kirli yüzünün maske düşünce şekli şemalini yansıttı.

Gelelim, halkın AK Parti ile MHP’nin oluşturduğu Cumhur ittifakı Belediye Başkanlarından isteklerine. Kapalıçarşı ve Heykel çevresinde esnafın araçlarını gönül rahatlığı ile park edebilecekleri ve müşterilerin de özel araçlarını park edebilecekleri otoparklar. Kayhan ve çevresindeki ara yolların alternatif yollar bulunup trafiğe kapatılması. Kapalıçarşı ile Kayhan ve Cumhuriyet Caddesi’nde tarihi ve kültür mirası için yaya yolları oluşturulması.

Bazı esnafın, kendi mekanı dışına çıkıp, yaya kaldırımları ile cadde ve sokaklara işgal ettikleri masa ve sandalyelere düzen getirilmesi.

Bu konular, gerçekten hem yoldan geçen hem de o bölgede ihtiyaçlarını karşılamak için gelen-giden insanlar için çok önemli. İstekler, seçim sonrasına ertelendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.