Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuzu kuzu gelmeyecekler Sayın Özdemir!

Yazının Giriş Tarihi: 12.05.2021 00:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.05.2021 00:12

UEFA’nın Şampiyonlar Ligi finalini ülkemizden alması gündemde. İki İngiliz takımının (Manchester City- Chelsea) finali, 29 Mayıs tarihinde İstanbul Atatürk Olimpiyat stadında oynaması planlanmıştı. Ancak tüm dünyayı saran pandemi şartları, finalin İstanbul’dan alınmasını gündeme getirdi. Adamlar, “turkuaz tabloyu” bizden daha iyi biliyorlar…

Birleşik Krallık, 12 Mayıs (bugün) tarihinden itibaren, “kırmızı listeye” aldığı ülkelerden geleceklerin, 10 gün boyunca, masraflarını da kendileri karşılayarak, ev yerine otellerde karantinaya alınacaklarını açıkladı. Birleşik Krallığın “kırmızı listesine” Türkiye’de dahil. BBC’in haberine göre; İngiliz Ulaştırma Bakanı Grant Shapps da, İngiliz taraftarların Manchester City ile Chelsea arasında 29 Mayıs'ta oynanacak Şampiyonlar Ligi finali için,’ İstanbul'a gitmemeleri gerektiğini’ söyledi.

Bu gelişmeler üzerine UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu’nda bilgisi dahilinde Şampiyonlar Ligi finalinin İngiltere’nin ünlü Wembley stadında ya da Portekiz’de yapılması için harekete geçti. Portekiz, Birleşik Krallığın yayınladığı, kırmızı listede yer almıyor. Ayrıca Portekiz; taraftar, sponsor davetlileri ve UEFA yetkilileri dahil herkesi kısıtlama olmadan kabul ediyor. Times gazetesinin haberine göre; bu yüzden finalin Portekiz’de olabilme ihtimali var.

Olaya mantıklı yaklaşmak lazım: İki İngiliz takımının (Manchester City- Chelsea) oynayacağı finale, adamların Ulaştırma Bakanı ‘gitmeyin’ demişken ve İngiltere’ye dönüşte 10 günlük karantinayı otelde geçirip parayı da kendi cebinden ödeyecekse, hiçbir taraftar gelmez. Seyircili oynanacağı açıklanan finalin bilet fiyatı, 60 ila 700 Euro arası. (600 ila 7 bin lira arası) Ülkemizden bu fiyata, kaç kişi tribünden maçı izleyebilir? Kaç gerçek futbolsever bu parayı verebilir böyle bir dönemde?  Sponsor davetlileri, UEFA yetkilileri ve TFF’nin kontenjanından gelecekler dışında tribünler bomboş olacak. Böyle bir finalin tadı ne kadar olur?

Eğer UEFA, finali Türkiye’den alıp İngiltere’ye verirse, Türkiye’nin organizasyondan dolayı doğan maddi zararlarını, İngiltere’nin karşılayacağı yönünde iddialar var. Yine aynı iddialara göre; UEFA İstanbul’a 2023’te, yani Laik Cumhuriyetimizin 100. Yılında, oynanacak finali İstanbul’a verecek. Böylece, o finali–pandemi biter ve başka bir musibet ile karşılaşmazsak- dolu tribünler önünde oynatabilme şansımız var. Stratejik davranıp, bu şartlar altında bu seneki finalden vazgeçmek en mantıklısı.

Olayın bu duruma evrimle ihtimali varken (zararların karşılanması, 2023 finalini İstanbul’a verilmesi.) Türkiye Futbol Federasyonu’nun pek liyakatli(!) Başkanı Sayın Nihat Özdemir’in, finalin İstanbul’da oynanacağını ima ederek, “kuzu kuzu gelecekler.” açıklaması çok saçma. Şirket yönetimlerinde işler bu şekilde halledilebilir.  Ancak; ülke menfaati konusunda daha stratejik davranmak gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.