Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuyruk meselesi ve Ambargo

Yazının Giriş Tarihi: 29.01.2018 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.01.2018 00:03

Sık sık yalan doğru anlatılan bir duruma açıklık getireceğiz bu yazımızda, efendim biz çok tüp, yağ, şeker, gaz kuyruğuna girdik der bizden yaş olarak büyüklerimiz oysa bu kuyruklara giren biriyim 11-12 yaşlarda olduğum dönemlerdi babamın iki lokantası vardı yaz tatillerinde yardıma girdim çocuk halimle tüpü el arabasına koyup sabahtan akşama kadar tüp kuyruğunda beklediğim olmuştur. ayrıca babam için yine yağ ve sigara kuyruğuna da girmişliğim çoktu sonunda gittiğim iki bakkaldan da sigara alamadığım için o gün babamın sigarayı bırakmasına vesile olmuştum babam kırk yıllık tiryakiydi ve günde üç paket civarı sigara içerdi ve o gün sigaraya noktayı koymuştu.

1980 öncesi durmak bilmeyen terör belası her kesimi sıkıntıya sokuyordu gece vardiyalarında çalışanlar işe gidip gelirken yollarının kesilmesiyle sıkıntı yaşıyordu sağcı mısın? Solcu musun? soruları yarı yarıya doğru cevap olsa da vatandaş korku içindeydi, o dönem hiç unutmam lahmacun fırını vardı lokantamızın yan tarafında Gaziantepli Adil usta çalıştırıyordu buradan lahmacun alıp satan bir adam fırına gelirken yolu kesilir ve cebinde ki paralar istenir üstünde sadece iki paket birinci sigarası alacak para olduğu için bu garibanı dövüp paralarını almışlardı ''bir daha az parayla sokağa çıkma'' diyerek son bir tekme daha yemişti.

Türkiye'de sağ sol demeden ardı ardına cinayetler işleniyor siyasiler, gazeteciler ve eski Başbakan Nihat Erim'de öldürülmüştü resmen ülke kasıtlı olarak darbeye sürükleniyordu 12 eylül öncesi Başbakan Süleyman Demirel ordunun normal görevini yapmasını emretse de yıllar sonra darbeci Kenan evren ''Demirel bize emir verdi ama biz bir şey yapmadık 1,5 yıl darbe şartlarının oluşmasını bekledik.!'' demesi ülkenin nasıl bir ihanet çemberine alındığını net gösteriyordu.

1980 Öncesine dönersek kuyruk ve terörlerin neden başımıza musallat olduğunu anlayabiliriz Yunan lobisi büyük hayali Enosis'i sağlayamamasının acısını Türkiye'den çıkarmak istiyordu ve Yunan lobisi ABD kongresinde baskı yaparak 1975 ABD ye Türkiye'ye silah ambargosu uygulatır bu olayların biraz daha öncesine gidersek 1974 Kıbrıs barış harekatı ve Afyon meselesini ekleyebiliriz dönemin başbakanı Ecevit ABD’nin Afyon restine rest ile karşılık vermiş ve ambargo uygulama tehdidine haklı olarak rest çekmiştir. Kıbrıs barış harekatı batı dünyası ile Rum ve Yunanları bir araya getirip Türkiye ye karşı ortak cephe açmalarını sağlamıştı.

25 Temmuz 1975 dönemin Başbakanı Süleyman Demirel verdiği talimatla dünyada şok etkisi yarattı ABD ye ait 21 üs sün kapatılması emrini verir ABD bayraklarını indirip yerlerine Türk bayraklarını göndere çektirir ve bu hamle ile ülkemizde ki 21 ABD üssü Amerikalılara kapatılmış olur bu gün düşünüyorum da bu hamleleri yapan Süleyman Demirel, Bülent Ecevit ve yardımcısı Necmettin Erbakan'ı duruşlarından dolayı kutlamak ve rahmetle anmak gerek.

Süleyman Demirel ABD üslerini kapatan tek lider ve bu süreçten itibaren ülkemizi karıştırmaya başladılar 12 Eylül 1980 darbesine kadar kardeşi kardeşe düşürdüler. Kaderin bir cilvesi olsa gerek kapattığı üslerden biri olan üsleri kapatma emri veren Süleyman Demirel bu olaydan beş yıl sonra bu üslerden biri olan Zincirbozan'da tutuklu olarak tutulmasıydı.

Sonuç olarak bu liderlerimiz doğrusunu vatansever olarak yapmışlardı bu gün geçmişe dönüp işte biz kuyruklara girdik yaşadık yine o günlere mi dönmek istiyorsunuz? diyenlere itibar etmeyin ABD ve NATO ya bağlı ülkelerin Türkiye'ye bir cıvata dahi satmasının yasaklandığı bu dönemlerde kuyruklara girmiş bir çocuk olarak ülkemin asaletli duruşu için iyi ki yaşamışım diyorum.  Esen kalın...

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.