Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Küskünlüğü bitiren liste

Yazının Giriş Tarihi: 04.02.2021 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.02.2021 00:01

AK Parti’nin Bursa 7. İl olağan genel kurulu, kongresi yapıldı. Davut Gürkan’ın il başkanlığındaki listede geçmişten günümüze kadar AK Parti’ye hizmet etmiş, gönül vermiş pek çok isimin yer alması, parti içindeki kısır çekişmelerin ve küskünlüklerin bitirilmesine yönelik atılan adımlar olarak konuşuluyor.

İktidar partisinin il kongresi demek, Bursa’nın geleceğine yönelik işlerin nasıl şekilleneceği anlamına gelmesi açısından büyük önem taşıyan bir siyasi toplantı demektir. Adalet ve Kalkınma Partisi bu işi de alnının akıyla tamamladı.

İl Başkanı Davut Gürkan, mührü teslim alır almaz hemen yönetimi değiştirmek yerine, “bu arkadaşlarımız partimize çok önemli hizmetlerde bulunuyorlar. Hizmet ediyorlar. Bende kongre tarihine kadar onlarla beraber çalışacağım” diyerek, yeni bir il yönetimi oluşturmadı. Bu durum, parti içindeki pek çok beklenti ve dedikoduların da önüne geçti.

Sonrasında, il kongresi tarihi belli oldu. Parti yönetimlerinde görev almak isteyenlerden başvuru dilekçeleri alındı. 610 sayısı aşıldı. Bu demek oluyor ki, AK Parti yönetim kademeleri teşkilat için çok önemli. Bu yüzden, “benim adamım, benim insanım, benim dediğimi yapar” düşüncesiyle listelere isim yazmak yerine, “partimiz için geceli gündüzlü durmak bilmeden çalışıp, hizmet eder” düşüncesiyle isimlerin belirlenmesinde özen gösterildi.

Bu durumda, partiye gönül veren ve hizmet eden tecrübelerin kadroların yanında gençlere de büyük ölçüde yer verildi listede. Kadın kollarında yetişip, partinin teşkilatlarını tanıyanlara da yer verildi.

Neticede, liste sayısı belli 50 kişi ile sınırlı. Bu isimler belirlendi, liste hazırlandı. Kongre salonunda isimlerin açıklanması sırasında bile gençlerin kendi teşkilatlarından isimlerin listede yer almasıyla coşması arasındaki ilgi de bu yüzden oldu.

Siyasi partilerin kongreleri, geleceğe dönük mesajların verildiği, yönetim anlayışının anlatıldığı toplantılar olması nedeniyle de büyük önem arz eder. Tabi ki ülkemizin son başbakanı Binali Yıldırım, Bursa milletvekili ve genel başkan yardımcısı Efkan Ala ve yine genel başkan yardımcısı Leyla Şahin Usta gerekli siyasi mesajları verdiler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Bursa il kongresinden hem Bursa’ya hem ülkemize hem de dünyaya seslendi. Türkiye’nin birlik ve beraberliğini hiç kimsenin bozamayacağını dile getirdi.

Gelelim Bursa için büyük önem taşıyan ve il başkanı Davut Gürkan’ın yaptığı konuşmalara;

Davut Gürkan, “Yeni dönemde bu onurlu emaneti bize tevdi eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak sloganıyla çıktığımız siyaset yolculuğumuzda bizler hep şunu bildik. Bu partinin öznesi millettir. Milletimizin isteği bizim isteğimiz, hayali bizim hayalimiz, yolu bizim yolumuzdur. 19 yıldır bizleri hiç yalnız bırakmayan ve her seçimde bizleri onurlandıran, ülkemize hizmet görevini işte bu kadrolara emanet eden halkımızı hürmetle selamlıyorum. Yeni ve güçlü Türkiye, hayali için gecesini gündüz kılmış böyle eşsiz bir teşkilatla çalışabilecek olmanın onurunu ve heyecanını yaşıyorum. Kuruluşundan bugüne kadar emek vermiş teşkilatımızın her bir mensubuna sonsuz şükranlarımı sunuyor, özellikle de görevi teslim eden Ayhan Salman başkanıma ve yönetimine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Gürkan böylece partide eski-yeni ayrımı yapılmadan omuz omuza çalışacakları mesajını verdi.

"Bizim manifestomuz icraatlardır" diyen Başkan Davut Gürkan’ın konuşmasının bazı bölümleri şöyle;

“Bizler, insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturunun öğrencileriyiz. Şükürler olsun ki, dünden bugüne ülkemizi her alanda büyüttük ve güçlendirdik. Buna şehrimiz şahit, Türkiye şahittir. 2023, 2053 ve 2071'e giden süreçte de aynı iradeyi ortaya koymak için yollardayız. İşte bu salon, güçlü Türkiye rüyalarının hâlâ ne kadar canlı ve güçlü olduğunu sorgulayanlara cevabımızdır. Bu salon, 3 milyonuyla Bursa’ya aşık olanların, 83 milyonu ile ülkesini büyük ailesi görenlerin cevabıdır.

Şükürler olsun. Önümüzdeki yol uzun ve nice engellerle dolu olacak. Bizler biliyoruz ki, dün ve bugün olduğu gibi aydınlık geleceğimize gölge düşürmek isteyenler her daim karşımızda duracak. Yine bizler biliyoruz ki, birliğimizi ve beraberliğimizi tek yol kabul ederek, halkımızla birlikte bu engelleri de aşacağız.

Azalmadan çoğalacağız. Bölünmeden bütünleşeceğiz. Yorulmadan koşacağız. Bütün kalbimle inanıyorum ki, eksik gördüğümüz ne varsa, hep birlikte, doğrudan ve güzelden yana değiştirmek için çalışacağız. Yeni ve güçlü Türkiye adına inşa seferberliğimiz devam ederken belirtmek isterim ki, Cumhur İttifakı olarak da birliğimizi diri tutmaya, birlikte yürümeye devam edeceğiz. Çünkü bizler, bu ittifakla başka hiçbir çıkara dayalı olmadan, sadece ülke ve millet menfaatleri için bir hareketin kurulabileceğini gösterdik. Ey Bursa, rahat ol. Senin için uyumayanlar burada, bu salondadır. Daha güzeli için çalışmaya devam edenler burada, bu salondadır.

Dün ve bugün olduğu gibi yarınların da ak olacak. İşte bu teşkilat, her zaman senin hizmetkarın kalacak. İşte bu teşkilat, hayallerini gerçek kılmak için her zaman yanında olacak. Bursa için, daha güçlü yarınlar inşa etmek için inandığımız yolda yürümeye devan edeceğiz.”

Teşkilata verilen ve bana göre de en önemli mesajlardan bir tanesi ise Büyük kongre delegeleri için belirlenen isimler oldu. Bu listede eski bakan Faruk Çelik ismini gördük. Yine, AK Parti Bursa il teşkilatı kurucu başkanı ve eski vekil, şimdi ise Kent Konseyi Başkanı olan Şevket Orhan ismini gördük. İlçe başkanları ile beraberinde ilçe belediye başkanlarının isimlerini gördük. Büyükşehir Belediye Başkanının ismini gördük. Gençlik kolları başkanı Tarık Köse ve kadın kolları başkanı Emel Gözükara Durmaz’ın isimlerini gördük. Görevi bırakan Ayhan Salman ismini gördük. Yine eski vekil İsmail Aydın’ın ismini gördük.

Anlaşıldı ki, partinin Ankara’da yapılacak olan büyük kongresinde Bursa teşkilatları belediye başkanları, ilçe başkanları ve kurucu irade tam kadro olarak hazır bulunacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.