Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıllardır Süregelen ve Hiç Bitmeyen Antika Sevdası

Antikanın kısaca tanımını yapmak gerekirse maddi değeri olan eski eşya demektir. Bir eşyanın ya da sanat yapıtının "antika" sayılabilmesi için yaşlı olmasının yanında az bulunur özellikte olması gerekir. Ne var ki her eski eşya da antika sayılmaz. Antikalar ünlü bir kişiye ya da belli bir tarihsel döneme ait olmalıdır.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2021 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2021 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıllardır Süregelen ve Hiç Bitmeyen Antika Sevdası

Türkiyede de antika meraklıları oldukça fazla.Mezatlar ,açık arttırmalar antika dükkanları hep antika severlerin ziyaretine uğruyor.Antikalar, genellikle usta ve benzersiz bir işçilik gösteren nesneler oldukları için tasarımı ve tasarımcısı nedeniyle önemlidirler. Antika dükkanlarından, mülk satışlarından, müzayede evlerinden, çevrimiçi açık artırmalardan ve diğer mekanlardan veya devralınan mallardan özenle seçilerek toplanırlar.

Antika mobilyalar Türkiyede de popüler bir alan oluşturmaktadır, çünkü mobilyanın koleksiyon değerinin yanı sıra günlük kullanımı da vardır. Birçok koleksiyoner evlerinde bu mobilyaları kullanır. Bu, satın alma anından itibaren değer kaybeden yeni mobilyalar almanın aksine, sürekli değeri arttığı için tercih edilen bir yatırımdır.Kısacası antika sizlere aldığınız andan itibaren para kazandırmaya başlarve yıllar içinde kıymeti katlanarak artar.

Antika mobilyalar yemek masalarını, sandalyeleri, sandıkları, ve benzerlerini kapsar. En değer verilen ağaçlar arasında maun, meşe, çam, ceviz ve gül ağacı vardır. Her ahşap farklı bir doku ve renge sahiptir. Antika mobilyaların ne zaman ve nereden yapıldığına bağlı olarak farklı stilleri vardır. Birçok modern mobilya firması benzer görsel etkiyi elde etmek için laminat veya ahşap kaplamalar kullansa da değeri örneğin bir Victoria dönemi eşyasıyla karşılaştırılamaz.

Antika mobilyalar kadar Porselen ve seramik işçiliğinin aynı zamanda çini işçiliğinin önemli bir geçmişi vardır. İstanbul,İzmir,Bursa başta olmak üzere birçok ilde porselen antikaların mezatları yapılmakta ve takipçileri tarafında tabiri caizse kapışılmaktadır.Bütün bu eserlerin bir arada ortaya koymuş olduğu muazzam sonuçlar, sanatkârlık bakımından gerçekten insanlar üzerinde her zaman heyecan ve etki bırakmıştır.

 Kullanışlı eşyalar ve nitelikli süs eşyalarının bir arada sergilenmesi özellikle bayanlar tarafından daha da cazip hale gelmiştir. Tepsi ve tabaklardan oluşan bir set veya kapaklı bir şekerlik veya süslü bir vazo, gerçekten göz kamaştırıcı bir ürün yelpazesinin parçasıdır. Bir takım porselen tabağı ile beraber bir fincan takımının, gerçekten gösterişli sonuçları vardır.Savaş zamanlarından kalma trio bir ürün,hem dönemin zorluklarını ve yaşanmışlıklarını anlatırken aynı zamanda da görsel bir şölen sunmaktadır.

Süsleme ve resimlerle birlikte duvara asılacak bir tabak , sizleri kısa zamanda etkisi altına alacak ve kendinizi bir anda duvar tabağı koleksiyonu yaparken bulacaksınız.

Geçmişten günümüze seramik ve porselen işçiliğinin gerçekten önemli bir gelişim gösterdiği bilinmektedir. Uzmanların yaptığı çalışmalar, sanatsal resim ve obje modelleri ile birlikte olağanüstü süslemeleri karşımıza çıkarmaktadır. Antika porselen objeler değerlendirmesini geçmişten bugüne yaparken, ürün kalitesini her zaman belli standartlarda düşünüp değerlendirmek çok önemli olmuştur.

Ülkemizde hem Bursa hem de Kütahya’nın çini ve seramik çalışmaları, geçmişten bugüne sanatsal özellikleri göstermektedir.Kütahya porselenin eşsiz tasarımları ve Çini seramiğin göz alıcı renkleri ile sizlerde bu dünyanın içinde kendinize bir yer bulacaksınız.İster duvar tabağı,ister fincan koleksiyonu olsun göze hitap eden ürünlerin yanında kulağa hitap eden plak koleksiyonu ise bambaşka bir hayat…

Fotoğraflar: @veraantique İntagram sayfasından alınmıştır.

Daha fazla bilgi için İntagram sayfamıza bekliyoruz

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.