Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sadri Alışık mezarı başında anıldı

Türk sinemasının ve tiyatrosunun unutulmaz oyuncularından Sadri Alışık, doğum gününde, mezarı başında dualarla anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2014 00:53
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2014 01:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sadri Alışık mezarı başında anıldı
 18 Mart 1995'te hayata veda eden Sadri Alışık için Zincirlikuyu Mezarlığı'nda yapılan anma töreninde, eşi Çolpan İlhan, oğlu Kerem Alışık, torunu Sadri Alışık, Sadri Alışık Kültür Merkezi (SAKM) öğrencileri, sanatçı dostları ve klasik otomobil severler hazır bulundu.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği tarafından, Alışık'ın mezarının başına, uzun yıllar kullandığı, "Turist Ömer", "Küçük Hanımın Kısmeti", "Ne Hakem" gibi birçok filmde de görülen, 1957 model Chevrolet marka klasik otomobili getirildi. Otomobile binen Alışık'ın eşi Çolpan İlhan, duygusal anlar yaşadı. Bu araçta eşi ve çocuğıyla birlikte çok fazla anısının olduğunu anlatan İlhan, zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. İlhan, "Eşim Sadri ile bu arabada yıllarımız geçti. Aracını çok severdi. Ona 'hız yapma' derdim. Çok büyük hatırası var" ifadelerini kullandı.

SADRİ ALIŞIK MÜZESİ PROJESİ

Babasını, doğum gününde andıklarını ifade eden oyuncu Kerem Alışık, "Babamın hayatını kaybetmesinin üzerinden 19 yıl geçmiş. Onun gibi büyük değerler ve sanatçılar unutulmuyor, hep yaşıyor. Çünkü bıraktıkları eserler, filmler ve izler bizimle beraber, ilk günkü tazeliğini koruyor. Böyle dostlarının, sevenlerinin 19 yıl sonra da olsa burada olması, bizim için iyi bir teselli ve mutluluk kaynağı" diye konuştu.

Sadri Alışık Müzesi projesini hayata geçirmek istediklerini ifade eden Alışık, duygularını şöyle dile getirdi:

"Kendi akademimizde, okulumuzda, bir anı odası şeklinde Sadri Alışık'a ait objeleri, eşyaları, yazıları ve birtakım belgeleri barındırıyoruz. Bunu daha geniş kapsamlı hale getirerek Sadri Alışık Müzesi kurma düşüncemiz de var. Bugün babamın çok sevdiği ve gözü gibi baktığı, uzun yıllar hiç değiştirmeden kullandığı arabası burada. Bu araçta babamla giderdim. 8 silindirli bir arabaydı. Gürültülü olduğu için gelişi ve gidişi belli olurdu. Ben de o sesi duyduğumda sokakta oynarken, 'eyvah babam' geliyor diye eve girerdim. Onu çok net hatırlıyorum. Babam hızlı giderdi ve her gaza basışında ben de devrilirdim. Sonra gençlik dönemimde arabayı gizli gizli kaçırıp kullanma teşebbüslerimi hatırlıyorum. Bir de onun bu arabayı çok sevdiğini ve ayrılmaz bir parçası olarak hissettiğini, bütün filmlerinde de otomobilini gösterdiğini biliyorum. Dostlarla onun yanında birarada olduk. Özlemle, sevgiyle, şefkatle, saygıyla ve minnetle anıyoruz."

Anma programında Alışık'ın mezarı başında dualar edildi ve sevenleri tarafından sanatçının kabrine karanfiller bırakıldı.

(Hürriyet)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.