Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oscar'ı alamadı ama 77 milyon dolar kazandı

Oscar ödelleri dün sahiplerini buldu. Geceye damga vuran film ise başrollerini Sandra Bullock ve George Clooney'in oynadığı Gravity (Yer Çekimi) oldu. Film en iyi yönetmen dahil olmak üzere 7 dalda Oscar almaya hak kazandı. Gecenin sürprizi olarak nitelendirilen Gravity’nin başrol oyuncusu Sandra Bullock ise Gravity’den tamı tamına 77 milyon dolar kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2014 00:48
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2014 01:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Oscar'ı alamadı ama 77 milyon dolar kazandı
 Bu para son yıllarda bir kadın oyuncunun tek rolden kazandığı en yüksek meblağ olarak yorumlanıyor. Gravity dünya çapında 800 milyon dolara yakın hasılat yaparken bu paranın yüzde 50’sini filmin çekildiği stüdyo aldı. Öte yandan film 110 milyon dolara mal olurken yapımcı firma Warner Bros. 400 milyon dolar para kazandı.

20 MİLYON DOLAR AVANS

Rol için Sandra Bullock’a filmden önce 20 milyon dolar avans verildi. Aynı zamanda Bullock film için imzaladığı kontratta yapımcı firmanın gişe hasılatının yüzde 15’ini alacağını belirtmişti. Bullock’un filmden kazandığı 77 milyon dolar bir oyuncuya bu güne kadar tek rol için ödenin en büyük 7. meblağ oldu. Tek bir rolden en çok parayı ise 6. His filminde oynadığı rolle Bruce Willis 120 milyon dolarla kazanmıştı.

(Hürriyet)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.