Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

75. Devlet Resim ve Heykel Yarışması ön değerlendirmesi sonuçlandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürlüğünce düzenlenen 75. Devlet Resim ve Heykel Yarışması’nın ön değerlendirmesi sonuçlandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2021 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2021 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürlüğünce düzenlenen 75. Devlet Resim ve Heykel Yarışması’nın ön değerlendirmesi sonuçlandı.

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından görsel sanatlar alanında eser veren sanatçıları desteklemek ve sanat dünyasına yeni eserler kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışma bu yıl “İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. Yılı” temasıyla hazırlandı.

Akademisyenler ve Bakanlık yetkililerinden oluşan Seçici Kurul, yarışmaya katılan eserleri değerlendirdi ve her kategori için 20 eser olmak üzere toplam 80 eser seçildi. Ön değerlendirmede seçilen eserler içerisinden daha sonra fiziki ortamda yapılacak değerlendirme neticesinde nihai sonuç belirlenecek, başarı ödülleri ve sergileme alan eserler bu değerlendirme sonucunda Bakanlık tarafından duyurulacak.

Ön değerlendirmede eseri seçilen katılımcıların, başarı ve sergileme ödüllerinin nihai olarak belirlenebilmesi için eserlerini 1-10 Kasım 2021 tarihleri arasında Ankara Resim ve Heykel Müzesi Müdürlüğüne elden teslim etmeleri gerekiyor. Bu tarih aralığında eserini teslim etmeyen katılımcılar yarışma dışı kalacak.

Yarışmanın sonucu, sergi açılışı ve ödül töreni ile ilgili duyuru, ilerleyen tarihlerde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın web sayfalarından yapılacak.

75. Devlet Resim ve Heykel Yarışması ile ilgili detaylı bilgiye ve ön değerlendirme sonucu seçilen eser listesine “http://güzelsanatlar.ktb.gov.tr” adresinden ulaşılabilir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.