Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

33. Istanbul Film Festivali programı açıklandı

Türkiye’nin en büyük sinema etkinliği İstanbul Film Festivali 5 Nisan’da başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2014 01:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2014 02:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
33. Istanbul Film Festivali programı açıklandı
 Akbank’ın onuncu kez desteklediği İstanbul Film Festivali’nin 33’üncüsü, 5–20 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. Programındaki filmlerin niteliği ve çeşitliliğinin yanı sıra izleyici sayısıyla da önder konumunu koruyan İstanbul Film Festivali, bu yıl da sinemaseverlere 20’nin üzerinde bölümde 200’ü aşkın filmin yanı sıra usta sinemacıların katılacağı söyleşiler, atölye çalışmaları ve sinema dersleriyle dolu iki hafta yaşatacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 5 - 20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "33. İstanbul Film Festivali"nin programı, Martı İstanbulHotel'de yapılan toplantıyla açıklandı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, festivale destek veren, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür Ve Turizm Bakanlığı ile tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Festivalde bu yıl yaklaşık 200 filmin yer aldığını aktaran Görgün, "2014 senesi, İstanbul Film Festivali için olduğu kadar, Türk sineması açısından da çok özel bir sene. Türk sinemasının 100. yılı.İstanbul Film Festivali de Türk sinemasının 100. yılında, bu konuyu işledi" şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Görgün'ün ardından konuşan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil ise, "Bu yıl Türk sinemasının yüzüncü yılı olması, bu seneki festivali biraz daha farklı kılıyor. Türk sinemasına baktığınız zaman, özellikle son yıllarda bir gelişme söz konusu. Nitelikli yapımlar ve alınan uluslararası ödüller söz konusu. Seyirci de artıyor. Bunlar bana göre önemli bir gelişmeler" diye konuştu.

Daha sonra söz alan İstanbul Film Festivali Direktörü Azize Tan da, festival programında yer alan filmler ve etkinlikler ile, festivale katılacak konuklara ilişkin bilgi verdi.

Akbank'ın desteği ile gerçekleştirilen ve her yıl yaklaşık 150 bin izleyiciye ulaşan festivalde, iki yüz kadar film gösteriminin yanı sıra, usta sinemacıların katılacağı söyleşiler, atölye çalışmaları ve sinema dersleri de yapılacak.

"Philomena"ile açılışı yapılacak olan festivalde, "Chinese Puzzle", "Kitap Hırsızı", "Venus in Fur", "Dışişleri", "Tutsak", "The Invisible Woman" ve Wes Anderson'ın Berlin Film Festivali'nin açılışını yapan ve Jüri Büyük Ödülü'nü kazanan son filmi "Büyük Budapeşte Oteli" gibi filmler dikkat çekiyor.

Festival programına ilişkin detaylı bilgiye http: //www.iksv.org/tr internet adresinden ulaşılabilir.

(Hürriyet)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.