Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Korsan seçim var!..

Yazının Giriş Tarihi: 16.07.2021 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.07.2021 00:04

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) ile ilgili haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Bugünkü misafir şubemiz; Adana…

2015 yılı Ocak ayında Adana’da yapılan TFFHGD seçimini Berkan Püsküller kazanıyor. Berkan Başkan, üç yıl boyunca görevini yapıyor ve Ocak 2018 tarihinde seçim yapmak için karar alıyor. Seçim için, hazirun listesi Adana Şube tarafından, onaylanması amacıyla, TFFHGD Genel Merkezi’ne gönderiliyor. Genel Merkez her ne hikmetse, Adana Şube tarafından hazırlanan ve seçim için oy kullanacakların belirtildiği hazirun listesini Adana Şubesine, seçimden bir gün önce gönderiyor. Berkan Püsküller’in ifadesine göre; Genel Merkez tarafından gönderilen hazirun listesi de, şube yönetimince hazırlanan hazirun listesi ile aynı değil. Bunu üzerine Adana Şube; TFFHGD Derneği Tüzüğünün 33. Maddesine dayanarak seçimi, 21.06.2018 tarihine kadar erteliyor ve bunu da Genel Merkez’e bildiriyor. TFFHGD Genel Merkezi, erteleme kararının yasal dayanağı olmasına rağmen kabul etmiyor ve 19 Ocak günü Adana’da korsan seçim yapıyor.

TFFHGD Tüzüğünün 34. Maddesine göre seçimin; “Şube Yönetim Kurulu Başkanı ya da görevlendireceği bir üye tarafından” açılması gerekiyor. Bu maddeye rağmen; 19 Ocak günü Adana Şube Başkanı veya görevlendirdiği bir üye olmadan seçim, “ben yaptım oldu” mantığı ile gerçekleştiriliyor ve Genel Merkez Başkanına yakınlığı ile tanınan Tülay Tapçı yeni şube başkanı oluyor. Genel Merkez Başkanı kim? Şimdi esas kişi sahneye çıkıyor işte: Abdurrahman Arıcı… Aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu’nda Temsilciler Kurulu Başkanı da olan Arıcı, by-pass operasyonu ile kendisine muhalif olarak gördüğü Berkan Püskülleri deviriyor.

O tarihten itibaren Berkan Püsküller, yasal haklarını aramak ve yapılan seçimin, ‘Yok Hükmünde’ olması için dava açıyor. Dava bilirkişiye gidiyor. Bilirkişi heyetinin Mart 2020 tarihli sonuca göre; yapılan seçimin, tüzüğün 34/2 maddesine muhalif olarak yetkili olmayan şube yönetim kurulu üyesi tarafından açılarak, tüzük hükmünün ihlal edildiği ve;  Ocak 2018 tarihli seçimin ve kararlarının İPTAL edilmesi’ kanaati oluşuyor ve bu kanaat, mahkemeye bildiriliyor. Genel Merkez, bu karara itiraz ederek yeniden bilirkişi incelenesi istese de, bilirkişi heyeti aynı değerlendirmeyi yapıyor. Eylül ayında, bu davanın karara bağlanması bekleniyor. Bakalım, üç seneden beri devam eden daha bu sefer sonuçlanacak mı?

Tüm bu dava süreci olurken Adana’da dernek faaliyetleri, yapılan korsan seçim ile belirlenen yönetim kurulunca, devam ettiriliyor. Tülay Tapçı, üç yıl sonra,  Mart 2021’de yapılan seçimde yeniden başkan seçiliyor. Tülay Başkan, seçim sonrası yaptığı teşekkür konuşmasında; “…Ben ve Yönetim Kurulu üyelerim ile sizlerin haklarını sonuna kadar ararız. Yeter ki siz bir olun, sahada cesur olun, kimsenin hakkını yanlışlıkla da olsa başka yerden alıp başka yere vermeyin. Ben, sizin arkanızda dağ olurum. Çünkü benim de arkamda; dağ gibi Türk Hakemliğine ciddi katkılar sunan ve gerektiği yerde kullandığınız yasal haklarınızın baş mimarı olarak sizlere katkılar sunan, Genel Başkanım Dr. Abdurrahman ARICI var.” diyerek, tarafını iyice belli ediyor.

Bir dönem benim de üyesi olduğum, Futbol Hakemleri’nin sosyal haklarını korumak amacıyla kurulan dernekte bu kadar atraksiyonu anlamak mümkün değil. Genel Merkez, şube seçimlerine bu kadar müdahil olmasına bir türlü anlam veremiyorum. TFFHGD Genel Başkanı Abdurrahman Arıcı için, özel talimat değişikliği yapılıyor. Abdurrahman Bey, tek adaylı seçimlerle, iktidarını sürdürüyor. Ve aynı zamanda Sayın Başkan; TFF’de Temsilciler Kurulu Başkanı… Yani, üyesi olan hakemlerin haklarını çatır çatır araması gereken yerde iş veren… Bu koltuk hırsını, sevdasını anlayabilmek imkânsız doğrusu.

Koltuk sevdası demişken; TFFHGD Derneği İstanbul Seçimleri sonrasında hem kazanan hem de kaybeden ekiple röportaj yapmak istedim. Prensipte, röportaj için anlaştık fakat her iki hocam da, son anda, röportaj fikrinden vazgeçtiklerini söylediler, ‘şimdilik!!!’. Hakem sendikasını yönetenlerin de yönetmeye aday olanların da  bekledikleri haberler var anlaşılan. İl Hakem Kurulları henüz açıklanmamıştı değil mi ?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.