Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KORKU İMPARATORLUĞU YIKILDI

Yazının Giriş Tarihi: 06.07.2021 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.07.2021 00:05

Amacı; “Hakem, Gözlemci, Mentör ve tüm üyelerin her türlü ekonomik, hukuki hak ve menfaatlerini korumak olan, Türkiye’deki eğitim kurumlarının (İlköğretim, Ortaöğretim, Yükseköğretim) amatör ve profesyonel spor kulüplerinin ve sporcuların oyun kuralları ile ilgili karşılaşabilecekleri sorunlarda her türlü yardımı yapmak.” olan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) İstanbul Şubesi seçimi, geçtiğimiz Perşembe günü yapıldı. İstanbul’un son aylardaki en müthiş sıcağında, Beylerbeyi Stadında yapılan seçim, 35 dereceye varan nemli havaya nazire yaparcasına, bayağı hararetli geçti doğrusu…

Faal hakemlik yaptığım dönemlerden bilirim, TFFHGD Genel Merkezi’nin desteklediği adayın karşısına bir başka liste çıkar ve iki liste seçime girerdi. Genel Merkez’in desteklediği liste, çok ekstrem durumlar haricinde, Futbol Federasyonu’nun ve Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) da onayından geçmiştir zaten. Düşünebiliyor musunuz? Hakkınızı savunması gereken sendika başkanı, işveren onayı ile aday olabiliyor. İşveren tarafından icazetli olan sendikacı/ dernek başkanı üyesinin hakkını ne kadar koruyabilir ki? Bundan dolayı, genel merkezin ve MHK’nun seçimlere müdahil olmasına karşıyım. Ne yazık ki, Genel Merkez’in ve MHK üyesi ve bölge sorumlusu Ahmet Erdoğan’ın desteklediği Yaşar Filiz ve ekibine karşılık Adil Uçankan listesi seçimde yarıştı.

Hem Yaşar Filiz, hem de Adil Uçankan ile hakemliğim dönemim de çalıştım. Her ikisi de yöneticiliğimi yaptılar. İki değerli hocam ile alıp veremediğim, husumetim yok. Faal hakemliği bırakalı on yılı geçti, dernek üyesi de değilim. Ancak, seçim öncesi kulağıma gelenlerle, seçim sırasında gördüklerime bir hayli üzüldüm. Seçim öncesi, Yaşar Filiz’in Genel Merkez Delege Listesinde (yani genel merkez seçiminde oy kullanacak olan) yer alan bir bölgesel klasman gözlemcisi ile ilgili, yenilir yutulur cinsten olmayan bir takım iddialar var. İsmi ben de saklı olan ve bir partinin kadın kollarında görevli olan bu gözlemci, iddiaya göre; İl hakemlerini arayarak Adil Uçankan ve ekibi için çok çirkin ithamlarda bulunmuş. Bana bu iddiaları aktaran hakemler, söz konusu bayan gözlemcinin kendilerine; “Yaşar Hocamızın alnı secdeye değiyor. Diğer liste, rakı sofrasında hazırlanıyor.” şeklinde konuştuğunu söylediler. Yaşar Hocam, bu iddialardan haberiniz var mı?

Seçim sırasında gördüklerim ise daha da vahim. Seçimi yönetecek Divan Kurulu’nun oluşumu için iki aday vardı. Adil Uçankan’ın önerdiği aday Mehmet Kaya kazanınca ortalık gerildi. Yaşar Filiz’in listesinden yönetim kurulu adayı olan ve divan kurulu başkanlığı için aday olan diğer isim İlhan Erdem, sahaya kadar inerek hararetli bir şekilde sonuca itiraz etti. Bu gereksiz itiraz uzayınca, polis devreye girdi, tribünlerde oy vermek için bekleyen hakemler arasında sözlü atışmalar oldu. Bu manzaraları görmek, eski bir hakem olarak beni bir hayli üzdü doğrusu. Hırsına hakim olmak, hazirun tercihine saygı duymak, seçimin olmazsa olmazı. Yılların yöneticisi İlhan Hocam, bunu bilmiyor mu acaba?

Tüm bu yaşanan üzücü olayların ardından yapılan seçimi, Adil Uçankan ve ekibi 26 oy farkla kazandı. Yeni başkan’ın görevi hayırlı olsun. TFFHGD şube seçimleri, İstanbul seçimi ile son buldu. Sıra da, Genel Merkez seçimi var. Adaylar henüz belli olmasa da İstanbul ve Ankara seçimlerini kazanan isimler, Genel Merkez’in desteklemediği isimler, Bu sonuçlara göre; TFFHGD’nin mevcut Genel Başkanı Abdurrahman Arıcı’nın korku imparatorluğu yıkılmış gözüküyor. Abdurrahman Arıcı; hakem derneğini Genel Başkanı olmasının yanında, Temsilciler Kurulu Başkanlığını da yapıyor. Hem işveren hem de sendikacı yani…Çok merak ediyorum; hocanın savunması mı iyi yoksa hücumu mu iyi?... Kendisi için talimatlarda birkaç kez değişiklik yapılan Abdurrahman Başkan’ı zor bir seçimin beklediği, gerçeğin ta kendisi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.