Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KİM UTANSIN?

Yazının Giriş Tarihi: 08.04.2017 00:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.04.2017 00:11

Suriye’de yıllardır süren bitmez tükenmez savaşın trajedisi devam ediyor. Tüm dünyanın gözleri önünde siviller, yaşlılar ve çocuklar katlediliyor. Ancak dünyadan cılız birkaç tepkinin dışında ses çıkmıyor. İşin daha kötüsü ise 1,5 milyarlık İslam alemi eli kolu bağlı olarak olan biteni seyrediyor. Türkiye’nin dışında nerede ise hiçbir tepki yok.

Peki, onca birleşmiş milletler beyannameleri, kuralları neden işletilemiyor? Çünkü uluslararası arenada geçerli bir kural var: sadece güçlü olanlar haklıdır! İnsan hakları güçlü olanların görüşlerine ve çıkarlarına göre geçerlidir veya değildir. Suriye’deki son acı olaylardan sonra çeşitli açıklamalar yapılıyor ve haberler veriliyor.

İşte basına yansıyan bilgilere göre son gelişmeler;

Suriye’nin hakimiyeti muhaliflerin elinde bulunan İdlib kentine düzenlenen saldırıda şu ana kadar 20'si çocuk en az 72 kişi hayatını kaybetti. Ancak bu sayının yüzlerle ifade edildiğine dair henüz teyit edilmemiş açıklamalar var. 

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırıdan Suriye ordusunu sorumlu tutmuş, Suriye ordusu ise suçlamaları reddetmişti. Karşılıklı suçlamalar sürüyor. Şam'da basın toplantısı düzenleyen Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, rejim güçlerinin İdlib'de kimyasal silah kullandığına dair iddiaları reddetti. 

Dün İdlib gündemiyle olağanüstü toplanan BM Güvenlik Konseyi'nde ABD, İngiltere ve Fransa, Suriye yönetimini suçlarken Rusya bu iddiaları kabul etmedi. 

Saldırıda sinir gazının kullanıldığını gösteren bulgular olduğunu açıklayan Dünya Sağlık Örgütü, Adana'ya getirilen ve hayatını kaybeden insanların otopsisine katılmak üzere Türkiye'ye heyet gönderdi. 

Otopsi sonuçlarını açıklayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ "Otopside kimyasal silah kullanıldığı tespit edildi" dedi.

Reuters'ın haberine göre, Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü, muhaliflerin elindeki İdlib vilayetinde Suriye devletine ya da Rusya'ya ait savaş uçaklarınca yapılan kimyasal saldırıda 58 kişinin öldüğünü, ölenlerden 11'inin çocuk olduğunu açıkladı.

Basına yansıyan bilgilere göre can kaybı 72'ye yükseldi. Ölenlerin 20'sinin çocuk olduğu bildiriliyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırıya uğrayanların gösterdiği belirtilerin “klasik gaz saldırısı belirtileri olduğunu” açıkladı.

Al Jazeera'nin aktardığı bilgiye göre, yaralananların bazılarında bayılma, nefes alma zorlukları, ağızdan köpük çıkma gibi komplikasyonlar gözlendi. 

Habere göre ismi belirtilmeyen tıbbi kaynaklar, bu belirtilerin saldırıda zehirli gaz kullanıldığını ortaya koyduğunu söyledi. Kullanılan gazın Sarin gazı olma ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi.

İşlerine geldiği zaman insan hakları havarisi kesilen devletler nerede?

Nazilerin, yahudilere yaptığı zulümleri 70 yıldır her türlü medya ortamında dünyanın gözünün içine sokarcasına haykırıp anlatanlar, Suriye’deki katliamlara neden ses çıkarmıyor? Çünkü onlar müslüman da ondan.

Peki bu durumda kim utansın?

Amerika mı?  Rusya mı? Birleşmiş Milletler mi? İslam alemi mi?

Yoksa tüm insanlık mı?

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.