Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu Türkiye'ye fazla mı?

Yazının Giriş Tarihi: 01.02.2021 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.02.2021 00:02

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu benim beğendiğim dürüst siyasetçilerden d​ir, ​2010 yılında CHP genel başkanı seçildiği tarihten bir müddet sonra İçişleri eski bakanımız Mehmet Gazioğlu ile sohbet ederken konu CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'na gelince bizlere bir anısını anlattı: '' Süleyman Demirel Başbakan, bana ve iki arkadaşıma bir görev verdi, gidin iyi bir araştırma yaparak bana genel müdürler ne yapıyor, kapsamlı bir rapor getirin diyerek talimat vermişti. Yaptığımız sıkı çalışmaları rapor haline getirip Başbakan Demirel'e sunduk ve en başarılı üç genel müdürü de belirlemiştik ve bu raporda en başarılı bürokrat BAĞ-KUR genel müdürü Kemal Kılıçdaroğlu çıkmıştı, işte bu başarısından dolayı onu sıkıntı yaşayan SSK nın başına geçirmiştik'' demişti.

CHP de siyaset yapmak zordur, genelbaşkan ve lider olmak ta zordur çok farklı grupları bir arada tutmak zorundasınız Kılıçdaroğlu'nun bunu nasıl ve ne kadar başardığı her kesim tarafından farklı görülebilir ancak, önemli bir kaç nokta var, geçmişi didik, didik aranmasına rağmen aleyhinde olumsuz bir şey bulunmaması ülke siyaseti ve geleceği açısından olumludur ve örnek teşkil eder. Kılıçdaroğlu nun Demokrasi vurgusu yaptığı iki olayı hatırlayalım, yine bana göre Kılıçdaroğlu Türkiye'de değilde Avrupa ülkelerinden birinde doğup orada siyaset yapmış olsaydı çok daha başarılı olurdu, sanırım bizim ülkemize biraz fazla geliyor.

Adalet Yürüyüşü, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde başlayan, çeşitli isimlerin ve grupların katılımıyla büyüyen, Ankara'dan İstanbul'a kadar "adalet" talebiyle gerçekleşen sivil yürüyüş olayıdır. Kılıçdaroğlu yürüyüş kararını, 14 Haziran 2017'de Millî İstihbarat Teşkilatı'na ait TIR'ların görüntülerini Cumhuriyet gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar'a verdiği suçlamasıyla yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun yirmi beş yıl hapis cezası alması ve tutuklanmasına kararı verilmesi sonrasında aldı. Yürüyüşün nedenleri arasında 15-16 Temmuz 2016 tarihleri arasında Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kendilerini Yurtta Sulh Konseyi olarak tanımlayan bir grup asker tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminden sonra çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerin uzun süreli olması, bu yetkinin FETÖ ile mücadelenin önüne geçilip bütün muhalif kesimlerle mücadeleye dönüşmesi, milletvekillerin tutuklanması, üniversite hocalarının (barış bildirisine imza atanlar dahil) meslekten atılması da gösterildi. Yürüyüş, 15 Haziran 2017'de Ankara'da Güven Park'ta başladı ve 9 Temmuz 2017'de Maltepe'de sonlandı. 420 kilometrelik yolu 25 günde yürüyen Kılıçdaroğlu, yürüyüşün sonunda Maltepe'de bir miting de düzenledi. Bu yürüyüşün dünyada yapılan en uzun siyasi yürüyüş olduğu açıklandı.

Yürüyüş; cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iktidar partisi Adalet ve Kalkınma Partisi ve muhalefet partisi Milliyetçi Hareket Partisi tarafından eleştirilirken bir diğer muhalefet partisi Halkların Demokratik Partisi, yürüyüşe destek verdi. Yürüyüş boyunca yürüyüş rotasına gübre dökülmesi, yürüyenlere taşlı saldırıda bulunulması gibi çeşitli olaylar yaşandı.

Adalet Yürüyüşü bittikten sonra yürüyüşle ilgili iki kitap yayımlandı. Ayrıca CHP tarafından "toplumun her kesiminden çok önemli çağrılar geldiği" söylenerek 26-30 Ağustos 2017 tarihleri arasında Çanakkale'de "Adalet Kurultayı" düzenlendi.

2018 de yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesi İYİ Parti nin seçime girip, giremeyeceği tartışmaları yaşanırken, YSK kararını pazartesi açıklayacağını söyleyince

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kamuoyuna duyurulmayan gizli görüşmesinde, YSK’nın İYİ Parti’nin seçimlere girmemesi yönünde karar verme ihtimaline karşı Meclis’te grup kurulması kararı alındı. Beş milletvekili bulunan İYİ Parti’nin Meclis’te grup kurması için gerekli olan 20 sandalyeye ulaşması için CHP’den 15 milletvekilinin istifa etmesi gerekiyordu. ve 15 Vekil CHP den İYİ Parti ye geçince bütün kirli hesaplar bozulmuş oluyor, İYİ Parti seçime girmeye ve Meral Akşener'de Cumhurbaşkanı adayı olmaya hak kazanıyordu (100 bin imza ile o hakkı millet kendisine vermişti, ben dahil)

Kemal Kılıçdaroğlu (Kemal Karabulut; 17 Aralık 1948; Ballıca, Nazımiye, Tunceli Türk siyasetçi, bürokrat ve Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) genel başkanı. 22 Mayıs 2010 tarihinden beri CHP genel başkanlık görevini sürdürmektedir. 2002–2014 yılları arasında yapılan genel seçimlerde İstanbul 2. bölge milletvekili olarak meclise girmiştir. 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde İzmir 2. bölge milletvekili olarak tekrar meclise girmiştir. Genel başkanlığı döneminde partisi katıldığı her seçimde ikinci parti olmuştur.

Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden 1971 yılında mezun olan Kılıçdaroğlu, siyasete atılmadan önce 1992–1996 ve 1997–1999 yılları arasında Sosyal Sigortalar Kurumu'nun (SSK) genel müdürlüğünü yapmıştır. 2002 yılında CHP'ye katılmıştır ve ilk defa 2002 Türkiye genel seçimlerinde İstanbul 2. Bölge milletvekili olarak meclise girmiştir. Ardından 2007 Türkiye genel seçimlerinde de CHP milletvekili olarak meclise gir​mişti. 2009 Türkiye yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştur oyların %37'sini alarak ikinci sırada kalmıştır.

2010 yılında Deniz Baykal'ın genel başkanlık görevinden istifa etmesinin ardından yapılan 33. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı'nda 1,189 oy alarak genel başkan seçilmiştir. 2011 Türkiye genel seçimlerinde partisinin oyunu %5,11 oranında artırmıştır. CHP’nin de desteklediği Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetmesinden sonra parti içinde kendisine karşı yöneltilen eleştiriler artmıştır. Aynı yıl yapılan 34. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı'nda tekrar genel başkan seçilmiştir.

Bürokrasi yılları

Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı′nda göreve başladı. Daha sonra hesap uzmanı olan Kemal Kılıçdaroğlu, bir yıl Fransa′da kaldı. Hesap uzmanlığını 1983'e kadar sürdürdü ve aynı yıl Gelirler Genel Müdürlüğü'ne atandı. Burada önce daire başkanı olarak görev aldı, daha sonra aynı kurumun genel müdür yardımcılığını yaptı.

1991 yılında Bağ-Kur′a atandı. Burada genel müdürlük yapan Kılıçdaroğlu,[1992 yılında Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü′ne geçti. Daha sonra kısa bir süre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı′nda müsteşar yardımcısı olarak görev yaptı. 1994 yılında Ekonomik Trend dergisi tarafından "Yılın Bürokratı" seçildi.

1996 yılında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Necati Çelik tarafından görevden alındı. Mahkemeye giderek yürütmeyi durdurma kararı, temyiz üzerine de Danıştay Genel Kurulu'ndan yine yürütmeyi durdurma kararı çıkartmasına rağmen Temmuz 1997'ye kadar görevine başlatılmadı. 1999′da kendi isteğiyle SSK Genel Müdürlüğü′nden emekli oldu.

Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı çalışmalarında Kayıtdışı Ekonomi Özel İhtisas Komisyonu′na başkanlık eden Kılıçdaroğlu, Hacettepe Üniversitesi'nde de bir süre ders verdi. Daha sonra Türkiye İş Bankası′nda yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı,

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.