Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kazanmak ne güzel

Yazının Giriş Tarihi: 03.03.2018 00:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.03.2018 00:18

Doksan dakikanın en güzeli şüphesiz kazanmak. Hem de uzun saman sonra kazanmak. Zaten kazandığınız sürece haklısınız, kazandığınız sürece varsınız. Üç puan gecenin en güzeliydi. Ama Bursaspor’un ikinci yarıdaki oyununa da şapka çıkarmak lazım. Bir de son vuruşlardaki etkisizlik olmasa her şey dört dörtlük olacaktı.

Zor top kazanıp kolay kaybetmek bu sezonun hastalığı Bursaspor’da. Rakip biraz oynayınca ve koşu alanlarını kapatınca Bursaspor çaresiz kalıyor. Bir de pres yerse tamamen oyun kurmak iyice zorlaşıyor. İlk yarının özeti hemen hemen bu.

Kayserispor pas alışverişlerini çok iyi yapan ve hatlar arasındaki bağlantıları çok iyi kullanan bir takım. Dikkatinizi çektiyse ilk yarıda Aziz Behich bir kez çıkabildi onda da Stancu indirdi Kembo vurdu ama Lung gole izin vermedi. Maçtan önce Aziz-Yusuf ikilisini çok daha etkili bekliyordum. Ters tarafta da Barış-Kembo için aynı şeyleri söyleyebiliriz. Buna karşılık Bursaspor’un da aynı şekilde koşu alanlarını tıkaması Kayserispor’un da etkili olmasını engelledi. Örneğin Umut Bulut çok etkisiz kaldı çünkü ona top getirecek başta Deniz gibi oyuncuların koşu yolunu iyi kapattı yeşil beyazlılar.

İkinci yarıda Bursaspor daha istekli daha etkiliydi. Oyunun büyük bölümü Kayserispor yarı alanında oynandı. Pozisyonlar buldu Bursaspor ama golü bulamadı. Devre arasında alınan Shehu iyi futbolcu. Giderek takıma alışıyor. En çok onu beğendim. N’Diaye’yi andırıyor. Oyunu bozma, pres, top çalma özellikleri çok iyi.

Gole kadar bir türlü gol vuruşlarında başarı sağlayamayan Bursaspor’da Yusuf-Grozav değişikliği son derece yerindeydi. Yusuf diğer maçlara oranla etkisizdi. Batalla’nın gol pası usta işiydi. Gol gecikmeli de olsa gelince tribünlerin keyfi de yerine geldi.

Futbol gol attıkça güzel. Kazanmak için gol atmak gerekiyor. Bursaspor zor gol buluyor. Uzun süredir galip gelememenin sebebi de bu. Herkes baskı altıdaydı. Yönetimden Le Guen’e, futbolcularda taraftara kadar. Bu galibiyete ihtiyaç vardı ve Bursaspor istediğini aldı.

Beşiktaş maçından sonra en istekli en agresif futbolu oynayan yeşil beyazlıların özellikle ileride çoğalma ve toplu halde hücum anlamında son derece başarılı olduğunu söyleyebilirim. Diyeceksiniz ki öyle oldu da ne oldu. Haklısınız. Dedim ya gol atmakta sorun yaşıyor Bursaspor. Bunu çözmek lazım diyeceğim ama sezon bitiyor.

Son olarak şunu söyleyelim Le Guen’in değişiklikleri zamanında ve son derece doğru  değişikliklerdi. Fransız hoca belki daha iyi bir hoca ama taraftar saha kenarında Sumudica gibi hareketli, oyunu oyuncularla oynayan, hırslı hocaları daha çok seviyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.