Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaza değil zincirleme!

Yazının Giriş Tarihi: 02.10.2022 00:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.10.2022 00:09

Üç gün arayla oynadığı iki maçında önce Amed’e kaybeden ardından da amatör kümeden Boyabat’a yenilerek kupada erken terhis olan Bursaspor için dünkü karşılaşmanın önemi büyüktü. 

Beraberlik bile ‘Bu kadar kayıp yeter artık ayıp oluyor ama’ mantığı ile camiada sabırları taşıracaktı. Daha da beteri oldu, Timsah konuğuna 3-0 gibi farklı bir skorla teslim olmakla kalmadı, 6 günlük süreçte zincirleme kaza sayısı 3’e çıktı!

İstanbul temsilcisi Erokspor;  2.68 milyon Euro bonservis bedeli ile kurulmuş 26 yaş ortalamalı bir takım. Esenler Belediyesi desteği ve himayesinde ki ekibin kalesinde Hatay’ın Süper Lig’e çıkmasında büyük katkısı olan geçtiğimiz sezon Ankargücü’nde tecrübesini konuşturan Akın Alkan 250 bin Euro karşılığı bonservisi ile takımın en pahalı oyuncusu konumunda... 

Anlatmak istediğimiz dün akşam Bursaspor bu ligin en ciddi takımlarından biri ile oynadı. Göreve yeni gelen teknik patron deneyim abidesi Mustafa Reşit Akçay seremonide Yeşil Beyaz formalı gençlerin zangır zangır titreyen bacaklarındaki ‘titreşimi’ almış olmalı ki takımını deplasmanında değil de evinde oynuyormuşçasına hücum ağırlıklı oynattı ve karşılığını aldı...

Bursaspor’un özellikle koca bir ilk yarıda girdiği gol pozisyonu yok... Buna karşın kalesinde gördüğü iki gol var ki; bana göre mektep takımları yemez! İlki ailece savunma hatası ikincisi alışageldiğimiz yine top zaafı. Kenar ortada kaleci Canberk boşa çıktı; Berk İsmail kafayı doluya vurdu 2-0 oldu.

Şu bir gerçek ki;  Bursaspor yürüye yürüye oynuyor, aşırı yan pas, geri pas yapıyor… Çok ağır hücum ediyor, doğal olarak rakip savunmayı az adamla ve hazırlıksız yakalayamıyor…

Bursaspor ikinci yarıda dengeyi sağlamak için topa sahip olup pas yapma alışkanlığına döndü ama topla oynarken etkin olamadı. Çünkü hazırlık pasları sadece hazırlıkta kaldı, yan paslara evrildi, kanatları çalıştıramadı; orta saha Mustafa Genç ile Berat Altındiş’i bir kere bile pozisyona sokamadı.
Genci deneyimlisi, gireni-çıkanı hiçbir Bursasporlu oyuncuyu dün akşam için beğenmedim.

Al birini vur ötekine!                                                                                                                                     Bu kadar top kaybıyla oynayan bir takımın kazanma şansı sıfırdır. Oyun 3-0 bitti, öpüp başlarına koysunlar. Benim saydığım Esenler temsilcisinin kaçırdığı ve Canberk’in kurtardığı 100’de yüzde 4 tane gol var.

En azından skor 5-6 olurdu!  

Enver Cenk-Hasan Ayaroğlu-Kubilay Sönmez üçlüsüne de bir çift lafım var.  Kardeşler; siz bu takımın liderlerisiniz. Sezon başında rakipleri ısıra ısıra oynuyordunuz.

Ne oldu, size?

Dişleriniz mi döküldü!

Sizler ayakta kalacaksınız ki, bu takımda ayakta kalsın. Ama üçünüz de ‘hacı yatmaz’ yerden kalkmıyorsunuz, penaltı bekliyorsunuz.

Ayıp oluyor ve de sonuçta Bursaspor’a yazık oluyor!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.