Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Katmerli hata

Yazının Giriş Tarihi: 08.05.2021 00:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.05.2021 00:07

Merkez Hakem Kurulu, (MHK) Süper Lig'de ve 1.Lig'de bugün oynanacak kader maçlarını Cuma sabah saatlerinde açıkladı. MHK'nin bu saklama (!) stratejisi belki de, kritik maçlar öncesi hakemleri futbol kamuoyu nezdinde yıpratmamak için düşünüldü. Ancak, kulislerde, dün itibariyle, bu hafta görev alacak hakemler dillendirilmeye başlanmıştı bile. Demek ki MHK'nin koridorlarında uçuşan minik kuşlar (!) var

Sezonun bitimine üç hafta kala oynanacak Galatasaray-Beşiktaş derbisini yine Cüneyt Çakır'a emanet etmiş MHK. Ligin ilk yarısında oynanan maçı da Çakır yönetmişti. Rövanşı da Cüneyt Hoca'ya vermek ne kadar doğru? Üstelik Cüneyt Çakır'ın sahada olduğu son maç yine bir Galatasaray maçı. (28 Nisan'da oynanan Galatasaray-Konya karşılaşması.) Hal böyleyken, MHK kritik maça Cüneyt Çakır atayarak niçin 'katmerli hata' yaptığını anlamak kolay değil.

Cüneyt Çakır, ligimizin en iyi hakemlerinden biri ve ülkemizi yurtdışında temsil eden başarılı bir hakem. Ancak, zaten ince bir çizgide giden, bilenin de bilmeyenin de bildiğini zannedenin de, konuştuğu bir sezonda, bence, bu hatayı yapmaya gerek yoktu. Bu akşam Cüneyt Çakır, 'sıfır hata' ile de maç bitirebilir ki dileğim de budur. Ancak olası bir yanlış karar sezonun ve MHK'nin ipini çeker.

Düşüncem, bu akşamki derbiyi MHK'nin  Fırat Aydınus'a vereceği şeklindeydi. Bence daha etik olan da buydu. Hem ilk maçı hem de rövanşı aynı hakeme vermek, kafaları bulandırmaz mı? Profesyonel Maçlara hakem atayan Serdar Tatlı, Metin Tokat, Erol Ersoy bunu hiç mi düşünmediler?

Yanlış anlamaların önüne geçmek için belirtmek isterim ki Cüneyt Çakır ve ekibi ile ilgili en ufak bir tereddütüm yok. Çok tecrübeli bir ekip. İnanıyorum ki bu maçı 'sıfır hata' ile bitirecekler. Olayın, onaylamadığım tarafı MHK'nin iş bilmezliği ve hakemini 'kurtlar sofrasına' atması. Her açıdan riskli olan bu atamayla MHK da kaderini belirleyecek.

Bu saatten sonra söylenebilecek tek söz, "Allah size ve ekibinize hakem şansı versin Cüneyt Hocam." olur ancak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.