Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kalite şehrine yakışmayanlar

Yazının Giriş Tarihi: 27.08.2017 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.08.2017 00:06

Bursa, kalite şehri olarak anılıyor. İnsan kaynakları ve sanayi açısından büyük bir potansiyele sahip olan kentimizin bir kalite markası olması için bir çok kişi ve kuruluş tarafından sarfedilen çabalar, emekler var.

Ancak Bursa bu ünvana yeterince layık mı? Bazı yanlılşlar giderilirse evet. Kalite şehrine yakışmayan o kadar çok olumsuzluklar var ki…

Kalite şehri Bursa’ya yakışmayan birçok konu var maalesef. Örneğin şehre hangi yönden girerseniz girin Şehir nüfusunu gösteren tabelalar var. Tabii ki şehrin birkaç yıl önceki nüfusunu…

Bursa’ya gelenler, hep aynı tabelaları görürler yıllarca. Güncelliği kalmamış tabelalar. Bir yetkili çıkıp ta şunu değiştirelim güncelleyelim demez. İzmir yolu girişinden Bursa’ya geldiğinizde sizi yine sürpriz bir tabela karşılar: BURSA 20 Km. Oysa bu tabelanın bulunduğu nokta artık Bursa’nın içidir.

Bursa’da yapılan birçok hizmet var. Ancak yapılan hizmetlerin kalite standardının yükseltilmesi gerekir ki herkes Bursa’ya gönül rahatlığı içerisinde “Kalite Şehri” diyebilsin.

Şehir içindeki yolların kalitesizliği ayrı bir problem. Bazen öyle asfalt yollardan geçiyorsunuz ki (asfalt demeye bin şahit lazım) yerlerdeki delik ve çukurlardan dolayı aracınız ve siz tabiri caiz ise hallaç pamuğu gibi sallanıyorsunuz. Böbrek taşlarını dökmek için iyi bir fırsat:)

Bir de öneri var

Bilindiği gibi konumu, büyüklüğü, ulaşım noktası ve fiziksel bazı avantajları nedeni ile Bursa’daki şehit cenazeleri Mihraplı Camii’nden kaldırılmaktadır. Mihraplı camii adeta şehit cenazelerinin kılındığı sembol bir cami oldu. Bu gerçeği göz önünde bulundurarak bu camiye hak ettiği isim değişikliği yapılmalı ve caminin adı “Şehitler Camii” olarak değiştirilmelidir. Bu öneri bana ait değil. Öneri TSE Başuzmanı Mustafa KARAMAN’dan geldi. Bence uygun ve mantıklı bir öneri. Hatta bu talep kamuoyunda o kadar karşılık buldu ki bundan sonrası yetkililerin devreye girerek bu talebe kulak vermeleridir. Mihraplı Camii, bölgede yaşayan halk ve Bursa bu ismi hak ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.