Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kafadaki Deli Sorular?

Yazının Giriş Tarihi: 31.05.2020 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.05.2020 00:02

TFF’nin son Kulüpler Birliği ile yaptığı toplantı sonrası aldığı futbolu 12 Haziran’da başlatma kararı hayırlı olsun… Kimin kararının doğru, kiminkinin yanlış olduğunu zaman gösterecek.

Elbette dilemiyoruz ama işler düşündüğümüz gibi gitmez de lig mesela iki-üç haftada tekrar yarım kalırsa ne olacak? Olduğu haliyle mi tescil edilecek yoksa ilerleyen bir tarihte yeniden mi topbaşı yapılacak?

Ya da mesela 15 takım maçlarını normal olarak oynarken, üçü çok sayıdaki hasta futbolcusu nedeniyle lige devam edemezse onların kaderi nasıl belirlenecek?           

Sakın bunu felaket tellallığı olarak algılamayın…

Akıllarda o kadar çok yanıtını arayan deli sorular var ki!                                                                                                                   

Tabii ki dilemiyoruz, ama bir aksilik yaşanır da, lig zamansız şekilde yarım kalırsa tüm ihtimalleri şimdiden masaya yatırmak gerek. Mesela Premier Lig yönetimi de sezonu yarım kaldığı haliyle tescil etme ihtimalini konuştuğunda bir maçı eksik olan Aston Villa kulübü haklı olarak itiraz etmişti, “Bizi bu şekilde küme düşüremezsiniz” diye… Keza Fransa'da yaşananları duymuşsunuzdur: Ligue 1’de küme düşen Amiens kulübü, federasyonu dava etmeye hazırlanıyor. Çünkü normalde Ligue 1’in bitimine 10 hafta vardı ve Amiens’ın da her kulüp gibi pekâlâ son iki ayda performansını artırıp küme düşme hattından çıkması mümkündü…                                   

 Türkiye; Fransa, Hollanda ve Belçika’dan farklı olarak tüm profesyonel ligleri oynatarak bitirme niyetinde.

Ancak olur da İngilizlerin deyimiyle bir ‘act of god’, hukuk tabiriyle fors majör yani bir mücbir sebep daha oluşursa ne yapılacak?

 Dedik ya, bu sezon bir ‘mücbir sebepler sezonu’... O yüzden de ne karar alırsanız alın tonla aksilik, tonla yan etki barındırabiliyor. Ancak şu aşamada ikinci bir soru kümesi var önümüzde:

12 Haziran’da lig başladığında bir veya birkaç oyuncu oynamak istemezse ne olacak?

Sözgelimi; İlk maçında Kasımpaşa’yı konuk edecek olan 5 oyuncusunda virüs tespit edilen Yeni Malatyaspor’un durumu… İstanbul temsilcisinde bir veya birkaç oyuncu tamamen psikolojik nedenlerle -bu şartlarda ben sahaya çıkmam arkadaş- derlerse sporcularla ilgili nasıl bir tavır alınacak? Bu futbolcuların ait olduğu kulüp camiaları onlara ne gözle bakacak?

İşin içinde sağlık olduğu için onlara saygı mı duyulacak? Yoksa en kritik süreçte takımını yarı yolda bıraktıkları için ‘hain’ sıfatı yapıştırıp, camialarca  ‘istenmeyen adam’ mı ilan edilecek.

Bence hepimiz şu sıralar bir insan hakları sınavı veriyoruz küresel toplum olarak.   

 Ve ancak insanları anlayarak, onlarla empati kurarak ve farklılıklarımızı kabullenerek geçebiliriz bu sınavı...

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.