Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaçak Yapıyla Mücadelede Yeni Bir Dönem Başlıyor

Yazının Giriş Tarihi: 26.07.2019 00:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.07.2019 00:42

On yıllardır Bursa’nın en önemli sorunları arasında hep ilk üç sırada oldu kaçak yapılaşma. Her seçilen Belediye başkanı kaçak yapılaşmayla mücadelede iyi kötü bir şeyler yapmaya çalıştı. Ve fakat gelinen noktaya bakınca, alınan tedbirler, yapılan uygulamalar kaçak yapılaşmayla mücadelede yeterli bir mesafe alınmadığını gösteriyor.  Ayrıca sık sık gazete haberlerinde ya da TV ekranlarında bu kapsamda belediye tarafından yıkılan evler, ve o evleri kıt imkanlarıyla yapan ailelerin trajedik hikayelerine şahit olduk. Kaçakla mücadele daha erken bir yerlerden başlamalı, mücadeleyle kararlılık tam olarak gösterilmeli, kaçağın her aşamasında bulunanalar cezalandırılmalıydı.

Bursa’nın kronik sorunu olana ve üzerinde bir süredir çalışılan Kaçak yapılaşmayla mücadele de acil eylem planı Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı ikinci oturumunda görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi. Hayırlı uğurlu olsun.

KAÇAK YAPIYLA KARARLI MÜCADELE

Gelelim mücadelenin içeriğine,

Planlı ya da plansız alanda inşa edilmesine bakılmaksızın ruhsat düzenlemesi mümkün olmayan alanlarda oluşturulacak yapılar, tespit tutanakları hazırlandığı andan itibaren, diğer prosedürler beklenmeden 3 iş günü içinde yıkılacak.

Yine, Ruhsatsız yapıldığı tespit edilen tüm kaçak yapılarda su, doğalgaz, elektrik ve Telekom gibi hizmetler verilmeyecek, verilenler de 3 iş günü içinde sonlandırılacak.

Kaçak yapılara beton veren firmalar ile işin yüklenicisi olan müteahhit firmalar çalışma ruhsatlarının iptali ve işyeri kapatmaya kadar varan cezalarla cezalandırılacak.

Ortak Kaçak Yapı Envanter Havuzu  oluşturularak Bursa ve tüm ilçelerinde bulunan ruhsatsız yapıların kimlik/ adres bilgileri belirli periyotlarda güncellenecek.

Kaçak yapı ile mücadelede, işin en başından itibaren sıkı tutulması, vatandaş nezdinde mağduriyetlerin en aza indirilmesi için, muhtarlar ve halkla beraber hareket edilerek, Kaçak Yapı İhbar Hattı kurularak ve hatta havadan drone aracılığıyla keşifler yapılarak kaçağa ilk aşamada yapılan müdahalelerle kaçak yapılaşma başlanmadan bitirilmeye çalışılacak.

Mecliste söz alan ve hazır bulunanlara mücadeleyle ilgili bilgiler aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş,  Kaçak yapıyla mücadelede çok kararlı olduklarını, bu kararlılığın 17 ilçeyi kapsayacak bir bütünlük içinde gösterileceğini, Bursa'nın artık bu tehditten kurtulacağını belirtti. 

Açıkçası Başkan kentin kronik hastalıklarından birisine daha kararlı bir şekilde dur demeye niyetli. Aynı kararlılığı vatandaş olarak biz de gösterebilir, çevremizde olup bitenlere duyarsız kalmaz, kaçak yapılarla ilgili ihbarlarımızı yaparsak, şüphesiz daha yaşanabilir kentin imar ve inşasında bizim de bir tuzumuz olur.

30 AĞUSTOS TRENİNE CHP’DE BİNDİ

Hatırlanacağı üzere,

Bursa Büyükşehir Belediye  Meclisi’nin Temmuz ayı ilk toplantısında gündeme gelen maddelerden birisi de Kurban Bayramında ulaşımın ücretsiz olması teklifiydi. Görüşmeler esnasında 30 Ağustos Zafer bayramında da ulaşımın ücretsiz olması teklif edilmiş, neticede her iki teklif te mecliste oy birliğiyle kabul edilmişti.

Sonrasında, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın meclisteki konuşmasından  “30 Ağustos halkın genelini ilgilendiren bir bayram değil” ifadesi “cımbızlanarak” alınmış, Başkan 30 Ağustos’ a karşıymış algısı oluşturulmaya çalışılarak başta sosyal medya olmak üzere yazılı ve görsel medya aracılığıyla bir linç operasyonu başlatılmıştı.

Bu bilgi kirliliğine karşı vatandaşı bilgilendirmek için bir bildiri metni hazırlayan Başkan Aktaş konuya açıklık getirmiş, Meclisteki konuşmasının devamında 30 Ağustos’un protokol üyelerinin katılımlarıyla kutlandığını, törenin yapıldığı alana halkın neredeyse hiç katılım göstermediğini, bundan dolayı 30 Ağustos’ta ulaşımın ücretsiz olması konusunun tartışıldığını izah etmiş, meclisteki konuşmasının canlı video bandını da yayımlayarak gerçekleri tüm çıplağıyla ortaya koymuştu.

Gerek medya kuruluşları, gerekse sosyal medya aracılığıyla paylaşılan bu açıklama ve video görüntüleri yapılmaya çalışılan algı operasyonunu bozmuş, gerçek anlaşılmış olay soğumaya yüz tutmuşken, CHP İl Örgütü aradan geçen onca zamandan sonra, olay sanki daha dün olmuş gibi, konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Amacın sönen ateşi tekrar harlamak olduğu belliydi.

SARIBAL’IN “OSMANLI” GAF’I

30 Ağustos üzerinden Alinur Başkanı eleştirmek, fitili tekrar ateşlemek için yapılan basın toplantısı, toplantıya katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın Osmanlı ile yaptığı “gaf” ile başka bir yere gitti.

“Ne bırakmış Osmanlı bu topraklarda” diyerek;

6 Asır boyunca, 3 kıtada gittiği her karış toprağa medeniyet götüren, bilim yuvaları inşa eden,  bugün dahi dünyanın saygı duyduğu bilim adamlarını yetiştiren Osmanlıyı küçümseyerek, bıraktığı medeniyeti görmezden gelerek büyük bir skandala imza attı.

Sonra, aniden her şey değişiverdi bir anda. Sanki birileri Sarıbal’ın kulağına bir şeyler üflemişçesine, ya da masa altından birisi bacağını “cimciklemişçesine”  keskin bir “u dönüşü” yaptı Sarıbal. “CHP nin Osmanlı’nın tarihine kültürüne  ve İslami değerlere sahip çıkan bir parti olduğunu, bu toplantıda bulunan insanların da böyle insanlar olduğunu izah etmeye çalıştı.

Güya, Alinur Başkanının 30 Ağustos söylemini “gaf” olarak lanse edip gündemi sıcak tutmak amacıyla düzenlenen basın toplantısı, Orhan Sarıbal’ın yaptığı bu gaf ile skandalla sonuçlandı.

Açıkçası biz hangi açıklamanın Sayın Orhan Sarıbal’ın bilinçaltında yatan gerçek düşünceleri olduğunu anlayamadık. Takdir sizlerin sevgili okuyucularım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.