Hava Durumu

James Bond’da sahte, Dağ 2’de gerçek silahlar

Dağ 2’de Türk yapımı silahlar kullanıldı

Alper Çağlar’ın yazıp yönettiği ve 4 Kasım’da vizyona girecek olan Dağ 2, çekimlerde kullanılan teknik ekipmanlar ve oyuncuların geçirdiği hazırlık süreçleri ile Türk sinemasındaki pek çok ilke imza attı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin desteğiyle çekilen filmde, gerçek mekanlar ve gerçek silahlar kullanıldı. “Fırtına Getiren” üyelerinin kullandıkları teçhizatın bir kısmı film için Türkiye'de özel olarak üretildi. Timin kullandığı kurşun geçirmez yelekler gerçeğine uygun ebatlarda tasarlandı ve üretimi gerçekleştirildi.

Filmde özellikle final sahnesinde kullanılan tank, gece gündüz süren çalışmalarla 3 ay içinde sıfırdan imal edildi. Çalışır duruma getirilen tank İstanbul'dan çekimlerinin yapıldığı Ankara-Beypazarı'na özel TIR ve vinçler yardımıyla getirildi.

Gerçek silah kullanımı için 8 ay izin beklediler

Filmde kullanılan silahların, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde olmasına özellikle dikkat eden yönetmen Alper Çağlar, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'nun (MKE) ürettiği ve yüzde 100 yerli "MPT-76 Milli Piyade Tüfeğini" kullanabilmek için, izin çalışmalarına 8 ay öncesinden başladı. Bu silahların çekimlerde güvenle kullanılabilmesi ve gerçeğe yakın görsel performans göstermesi için MKE, silahlarda özel bir modifikasyona gitti. Çekimler sırasında yaklaşık 7 bin manevra mermisi kullanılırken, çekimlerde kullanılan silah ve mühimmatın tamamına yakını Makine Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından sağlandı.
Filmde ayrıca Türk yapımı, gurur kaynağı gerçek BORA 12 keskin nişancı tüfeği ve gerçek bir UTS-15 shot gun da kullanıldı. Bir Sikorksy S70 askeri helikopterin uçurulduğu Dağ 2’de üç T-155 FIRTINA OBÜS’ü kullanıldı ve T-155'lerle manevra atışı gerçekleştirildi.
Başrollerini Çağlar Ertuğrul, Ufuk Bayraktar, Murat Serezli ve Ahu Türkpençe’nin üstlendiği Dağ 2, vizyon tarihi için gün sayıyor.

Oluşturulma Tarihi: 26 Ekim 2016, Çarşamba 12:24
Güncellenme Tarihi: 26 Ekim 2016, Çarşamba 12:24
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.