Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ Parti’den gövde gösterisi

Yazının Giriş Tarihi: 16.04.2022 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.04.2022 00:00

Cumhur İttifakı’nın kalesi Bursa, son dönemde muhalefetin yoğun markajında. AK Parti’nin dağ ilçe iftarları ile kendisini güçlü göstermeye çalıştığı bir dönemde, DEVA Partisi ve İYİ Parti şehir merkezlerinde yüksek katılımlı halk ve teşkilat iftarları ile adeta gövde gösterisi yapıyor.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin sessiz sedasız yürüttüğü programlara ilişkin tepkileri ifade ettiğim köşe yazıma Ankara’dan en üst düzeyde yanıt geldi. Geçtiğimiz günlerde yazdığım yazılardan birisi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, partisinin Ramazan ayı Bursa takvimini bizimle paylaştı. Bu paylaşım her ne kadar bilgilendirme amaçlı olsa bile aynı zamanda bir davet niteliği taşıyor. Bu sebeple Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı ve İlçe Başkanlıklarının herhangi bir daveti olmamasına rağmen elimdeki listeye göre bazı programları takip ederek, partiye dair daha detaylı değerlendirme yazıları yazmayı planlıyorum.

***

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Bursa bürokrasisi ve siyaseti tarafından farklı üslubu ile bilinen bir isim. Kent dinamikleri ile hak mücadelesi üzerine birçok defa karşı karşıya kalan Türkoğlu’nun gündeminde, Bursa’nın yeşili ve zeytin ağaçları var. Son dönemde nokta çalışmalar ve sokak eylemleri yerine teşkilatlanmaya zaman ayırdığını bildiğimiz Selçuk Türkoğlu, İYİ Parti Bursa teşkilat iftarında Genel Başkanı Meral Akşener ile adeta gövde gösterisi yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP’li Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, CHP’li Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e vekâleten Dilber Dereli ve çok sayıda CHP’li meclis üyesi ile teşkilat mensubu katılım gösterdi.

İYİ Parti’nin Bursa iftarında yoğunluktan öte izdiham vardı. İnegöl’de olduğu gibi Bursa’da da maalesef korumalar sert üslup ve davranış göstermekten çekince göstermedi. Hatta korumaların sert uygulamaları nedeniyle basın mensupları yerlere yuvarlandı. Genel Başkan Akşener’in Bursa’daki tüm samimi konuşmaları, halkçı tutumları, esnaf kimliği ve anne rolü korumalarının hatalı davranışları nedeniyle adeta güme gitti. İYİ Parti’li bir kısım yöneticilerinde bu davranışı rol model edinmesi, İYİ Parti Grup Başkanı Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan’ın aylardır kentte yürüttükleri emekleri boşa çıkardı diyebiliriz. DEVA Partisi lideri Ali Babacan ile İYİ Parti lideri Meral Akşener’in programlarını değerlendirdiğimizde, Akşener’in korumalarında bir dönem Başbakan olan Ahmet Davutoğlu’nun korumalarının vicdansız uygulamalarını görmek halk ve siyaset adına üzücü oldu diyebilirim.

Bursa iftarında dikkatimizden kaçmayan bir diğer husus ise; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in iftar masası idi. Akşener’in konserve ile iftar açtığı masada, Bursa’nın önemli isimleri yer aldı. İYİ Parti Bursa iftarında organizasyon başarısı yaşanmasında turizmci Hasan Eker ve Bursalı turizmcilerin emeği büyük. İYİ Parti’ye Bursa turizm sektöründen Esra Efe Ertuğ, Denizhan Sezgin ve Ekrem Aladağ’da yeni üye olarak katılım gösterdiler. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in iftar masasında sırasıyla; Hasan Toktaş, Serap Toktaş, Lale Karabıyık, Sibel Türkoğlu, Hatice Tatlıoğlu, Ahmet Erozan, Mehmet Gazioğlu, Necati Özensoy, Fatih Şakir, Zarif Alp, Murat Kaya, Ramazan Kaya, Sencer Solakoğlu, İlyas Bozkurt, Seda Erbaş, Pervin Çetinkaya, Yunus Aydın ve Eyüp Kutlucan yer aldılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.